2011. november 20., vasárnap

Gyógynövény alapismeretek - Minden, amit a gyógynövénykről tudni érdemes!

Gyógynövény alapismeretek - Minden, amit a gyógynövénykről tudni érdemes!: - Google Eszköztárral küldve

Gyógynövény alapismeretek

Gyógynövények, virágok energetikai rezgés-információi: A Biorezonancia, bioenergetikai gyógyítás során felhasználjuk a szervezet sejtjeinek azon tudatosságát, tulajdonságát, mellyel hatékonyan reagálnak a számukra megfelelő frekvenciákra, bioenergetikai jelekre. Reagálnak, és felveszik a gyógyuláshoz szükséges energiát, rezgést, illetve azok információ- tartalmát (-bioenergetika). Bioenergetikai gyógymódok körébe tartozik a gyógynövény terápia is, alkalmazásuk során a sejtek, a gyógynövények bioenergetikai rezgés-információira reagálnak. A gyógynövények hatásmechanizmusa is a biorenergetika, rezonancia elvén működik, hiszen a növény egy adott, csak rá jellemző információs rezgéssel, vegyi összetétellel rendelkezik. A megfelelően alkalmazott természetes vegyi anyag, információ, adott rezgéstartományával szintén, mintegy ellensúlyozza az eltolódott energetikai információs rendszert és regenerál, kiegyenlít, azaz gyógyít.
Gyógynövényeknek nevezzük azokat a növényeket, melyek különböző módon felhasználva jótékony, gyógyító hatást gyakorolnak a szervezetre.
Drognak nevezzük a gyógynövénynek azon részét, mely a gyógyítás szempontjából a legtöbb hatóanyagot tartalmazza.


Maga a hatóanyag a növény anyagcsere terméke, amely a növény életfolyamatait szabályozza. A gyógynövény terápiában növényi drogokat, illetve izolált hatóanyagokat használunk fel. Bizonyos növények egy adott szervre vagy szövetre fejtik ki hatásukat (pl. epehajtók, szívre hatóak), ezek az úgynevezett adaptogén hatású növények, és vannak általános hatású növények, melyek immunrendszer erősítők, segítik és szabályozzák az anyagcsere és emésztési folyamatokat, a belső környezet állandóságát (homeosztázisát).
Gyógynövények hatásmechanizmusában - ellentétben a homeopátiával, vagy a Schüssler-só terápiával - a kémiai, vegyi anyagok spontán módon hatnak, azaz fizikailag is jelen vannak, és a jelentkező tünettel ellentétes hatást indikálunk, váltunk ki az alkotókkal. Tehát például a hasmenésre székletfogó (vastagbél -széklet, bélflóra, probiotikumok) gyógynövényt adunk, vagy álmatlanság esetén altató hatású gyógynövény készítményt. Természetes hatóanyaguknál, rezgéstartományuknál fogva a sejtek könnyen felismerik és hasznosítják a gyógynövények által tartalmazott információs rezgést, kémiai hatást.


Forrás: bioenergetikus.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése