2011. november 26., szombat

Feketekömény és hasnyálmirigyrák | jomtom.hu

Feketekömény és hasnyálmirigyrák | jomtom.hu:

Feketekömény olaj és a hasnyálmirigyrák

- Google Eszköztárral küldve



Megvédi az egészséges sejteket, és stimulálja a természetes interferon képződését.
Külsőleg segíti a köröm és haj növekedését. A köröm erősebbé, a haj fényesebbé válik.


A philadelphiai Thomas Jefferson Egyetem kutatói felfedezték, hogy a Nigella sativa mag olajának kivonata, mely thymoquinone néven ismert, orvosság lehet az egyik legrosszabb indulatú és legnehezebben kezelhető rák, a hasnyálmirigyrák kezelésében.

A kivonat blokkolja a hasnyálmirigysejtek növekedését, így javítja azon belső sejtfunkciókat, melyek a programozott sejthalált, az apotosist okozzák.

A hasnyálmirigyrák az egyike a legnehezebben kezelhető ráktipusoknak.
Korai időszakban rendszerint semmilyen tünete nincs, legfeljebb a közös epevezeték elzáródását okozhatja egy tumor, amely sárgaságot okozhat.
Ahogyan a rákos folyamat kialakulása előrehalad, több tünet jelenik meg.



Hányinger, hasmenés, súlyvesztés, gyengeség, fájdalom és étkezés utáni fájdalom. Ezek mind a hasnyálmirigyrák tünetei. Sajnos más rendellenességeket is jelezhetnek, ezért a rák diagnosztizálása tüzetes vizsgálatokat igényel.

Nagyon sok embernél csak akkor veszik észre, amikor a rákos sejtek már szétterjedtek, ezért kezelése is gyakran igen összetett, főleg ha a rák már tovaterjedt más területekre is.

Ma még nagyon keveset tudnak az okáról, és még kevesebbet a kezeléséről.
Az eredetéről azért van néhány nyom. Egy 2007-es tanulmány kimutatta, hogy a terhesség alatti cukorbetegség az élet későbbi időszakában hasnyálmirigyrákot okozhat; a dohányzás szintén növeli a hasnyálmirigyrák kifejlődését.
Néhány bizonyíték azt feltételezi, hogy kapcsolat van a 2-es tipusú cukorbetegség és a hasnyálmirigyrák között, bár ezek még nem egyértelműek.

A nigella sativa (melyet feketekömény néven ismerünk) potenciális megoldás lehet a hasnyálmirigyrák esetén és áttörést okozhat a komplex probléma megoldásában.

A fűszer nagyon népszerű a Közel-Keleten és Indiában, és széleskörben ismert ezeken a helyeken a különböző betegségek gyógyításában. A tüdőtágulástól és asztmától a bélgyörcsig és rákig, a növény színes és részletes történelemmel rendelkezik, amely a bibliai időkig nyúlik vissza. A hasnyálmirigyrák a 4. vezető rák az USÁ-ban, évente közel 34.000 ember halálát okozza. Több kutatás szükséges ahhoz, hogy megismerjék e fűszer hatását a hasnyálmirigy és egyéb rákok esetében.

Számtalan tapasztalati adat szükséges, bár a közel-keleti folklór leírása alapján a nigella sativa az egyik leghatásosabb gyógyító hatóanyag, amellyel számtalan betegséget, rákok tipust gyógyítanak.
Gyulladásellenes és antioxidáns tulajdonságai vannak.

Néha, különösen e füszer esetében a folklór többet jelent, mint a bennszülőtt emberek felnagyított története; valójában hasznos lehet a mindennapi életben és olyan segítséget adhat, melyeket a konvencionális orvosi gyakorlat nem kínál.

Az arab közmondások szerint, a nigella sativa a halálból nem, az élő embernél képes minden betegségből a kigyógyításra. A minden betegségre vonatkozó gyógyító tulajdonságait még nem ellenőrizték, a hagyomány nagyon jó irányt adhat az egészségeshez és jóléthez, amelyhez a jó fűszer lehet a nigella sativa.

A hasnyálmirigyrákot ugyanolyan módon kezelik, mint más rákokat: feltöltik a szervezetet mérgező anyagokkal, amely megöli az embert a rák elpusztítása előtt (kemoterápia és sugárkezelés). Ugyanúgy, mint más rákok esetében, ez a beavatkozás nem túlságosan sikeres.
Az USÁ-ban évente 34.000 ember hal meg hasnyálmirigyrákban.

A mellékhatások sokrétűek lehetnek, a bőrreakciótól az inzulin termelés megszünéséig, így a hasnyálmirigyrák kezelése gyakran nagyon kellemetlen.

A Nigella sativa egy lehetséges alternatíva. Olyan kezeléshez történő hozzáférést jelent, amely tulajdonképpen működik.
Kevésbé támadó, és sokkal hatásosabb ösvényt nyit meg.
A gyógyfüves kezeléssel egy olyan út szegélye nyilik meg, amely a hideg kórházi falak között nem található megkönnyebbülést kínál.

Ez a tanulmány segít eloszlatni azt a mitoszt, hogy a fűszerek csak fűszerek, és ezért hatástalanok a betegségek kezelésében. Ez a fűszer egyike azoknak, melyek felfedeztek, hogy áttörjék és legyőzzék a hazugság falát. A fűszer hasznosnak és segítségnek bizonyul a mindennapi és összetett betegségek kezelésében is.

Myeloma, prosztatarák, hasnyálmirigyrák



Figyelmeztetés:A felsorolt angol források külső oldalakra vezetnek.
A külső oldalak elérhetőségéért és tartalmáért nem vállalunk felelősséget.

További források angolul:
1. Science Daily
2. Medicine Net
3. Health Blog
4. Grab Some More Health
5. Wikipedia Nigella Sativa
6. IHeath Bulletin
7. Alt Med For You
8. Examiner



FIGYELEM:
Az cikkben olvasottak nem helyettesítik az orvos által adott szakvéleményt.
Az információ kizárólagos célja a tájékoztatás.
Nem alkalmas a betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására, és nem helyettesít semmilyen orvosi tanácsot.

FIGYELMEZTETÉS
Az írás angol nyelvű alternatív szakirodalomból származik.

NAGYON FONTOS FIGYELMEZTETÉS!
A cikk feltöltése óta folyamatosan keresnek levélben és személyesen.
Nem kívánunk az olaj eladásával felelőtlenül reményeket kelteni.
Ez a fajta rák alattomos, agresszív és a diagnosztizáláskor legtöbb esetben már átterjed más szervekre.

Többfajta diétát - Budwig, Gerson - ajánl a nemzetközi szakirodalom, emellett mások is léteznek. Angolul tudóknak javasoljuk a FlaxSeedOil2@yahoogroups.com és a LDN_4_cancer@yahoogroups.com levelezőlistákra feliratkozást.

Ajánlást találhatnak vizeletterápiás leirásokban (angolul), Dr. Hulda Clark könyveiben, http://curezone.com oldalain (angolul) és a natural treatment +pancreatic cancer kifejezés beirásával minden kereső oldalain.



Fenti információ kizárólagos célja a tájékoztatás.
Nem alkalmas a betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására, és nem helyettesít semmilyen orvosi tanácsot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése