2011. november 20., vasárnap

ÉDESGYÖKÉR az emésztést segítő gyógynövény

ÉDESGYÖKÉR az emésztést segítő gyógynövény: - Google Eszköztárral küldve

Édesgyökér

Az emésztést segítő gyógynövény!



Az édesgyökér hatóanyaga a Glabridin nevű flavonoid, amely biztosítja az optimális zsíranyagcserét, támogatja a zsírsavak lebontását. Megfelelő étrend és testmozgás biztosításával segít az egészséges testzsír összetétel fenntartásában.


Az édesgyökér triterpén szaponinokat (glicirrhizint), flavonoidokat, kumarinokat, szterolokat és természetes cukrokat tartalmaz.


Az édesgyökér alkoholos kivonatának gyógyászati hatásait már többen is leírták, korábbi kutatásokban pl.: koleszterinszint csökkentő, anti-oxidatív, anti-Helicobacter piroly, vese-fertőtlenítő, stb.
A glabridin zsigeri zsír-csökkentő hatását a legújabb tudományos vizsgálatok igazolják!

A zsíranyagcsere lebontó folyamatainak erősítésével képes a testüregben található, ún. zsigeri zsírok elégetésére. A zsigeri zsírok a belső szerveken találhatóak és a testünk leggyorsabban elérhető, zsírban tárolt energiáját jelentik.
Túlzott felszaporodásuk azonban a legtöbb életmóddal, táplálkozással összefüggő betegségünk kialakulásának oka.
A zsigeri zsír csökkentésével mobilizálódnak a bőr alatti zsírraktárak zsírjai is, azaz a hasi zsírpárnák fogyása következik be.
A glabridin tartós fogyasztása a testtömeg-index kedvező alakulásával, valamint az élettani paraméterek javulásával jár, mindez kutatásokkal alátámasztott tény!

Röntgen vizsgálattal jöttek rá, hogy a glabridin a
testsúlycsökkentő hatását a májban történő zsírsav-előállítás csökkentése és a zsírsavak fokozott elégetése útján fejti ki.
A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy az édesgyökér és extraktumai biztonságos élelmiszer összetevők.

Az édesgyökér hatóanyagai:


- A gyökér glicirrhizint, flavonoidokat kumarinokat, szterolokat és cukrot tartalmaz.
- A Glabridin, az édesgyökér legnagyobb polifenolos flavonoidja.

Hatásai:

- A Glabridin gyulladás ellenes, antimikrobális és érrendszer védő tulajdonságú.
- A Glabridin az egyedüli, tudományosan igazolt fogyasztó hatású flavonoid.

Japán kutatók több mint 100 emberen végeztek hatékonysági és biztonságossági vizsgálatot a Glabridinnel kapcsolatban. A több hónapig tartó tudományos kísérlet igazolta, hogy a glabridin testzsír- és koleszterin-csökkentő hatású, fogyasztása pedig teljesen biztonságos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése