2011. október 22., szombat

Tönkölykenyér (3 főre)

Miért jó a tönkölybúza? – Isteni receptekkel | Ötvenentúl.hu:

Tönkölykenyér (3 főre)

Hozzávalók:

fél kiló tönkölyliszt (lehet tisztán fehér vagy teljes kiőrlésű, de keverve is jó)
fél csomag élesztőpor
1 kávéskanál só
1 evőkanál jó minőségű étolaj
Annyi víz, amennyit a liszt felvesz ahhoz, hogy tömör kenyértésztát gyúrhass.
Ízlés szerint tehetsz a tésztába akár magvakat, akár őrölt rozmaringot, vagy provence-i fűszerkeveréket.

A kenéshez ajánlott:

1 kávéskanál víz
2 kávéskanál olívaolaj
csipetnyi só

Elkészítés: miután a hozzávalókat összegyúrtad, fél órát hagyd pihenni a tésztát, majd sütőpapírral bélelt formában 180 fokon süsd 1 órán át. Félidőben érdemes a tetejét megkenni, hogy ropogósabb, fényesebb legyen.

- Google Eszköztárral küldve