2011. október 5., szerda

A nyirokmirigy és a mellrák - gyógynövényes teák | jomtom.hu

A nyirokmirigy és a mellrák - gyógynövényes teák | jomtom.hu

A nyirokrendszer egészsége

Tisztítsa meg nyirokrendszerét gyógyszerek nélkül

Mellrák és lymphoma - gyógynövényes recept

Hiszi vagy nem, létezik természetes mód is.



A nyirokrendszer nyirokfolyadékot szállít, azonban szűrőként is dolgozik, eltávolítja a baktériumokat, a mikroorganizmusokat, az elhalt sejteket és egyéb nem kívánatos anyagokat.

A nyirokrendszer tisztítása segíti a szervezetet minden egyes szerv és a rendszer megtisztításában.Minden egyes sejtből el kell távolítani a felgyülemlett "szemetet", különben a test elpusztul saját magától.



A nyirokrendszer nyirokfolyadékot szállít, de szűrőként is működik. Eltávolítja a baktériumokat, a mikroorganizmusokat, az elhalt sejteket és a nemkívánatos anyagokat.
Ma testünk tele van káros anyagokkal és mérgekkel, melyek blokkolják a nyirokedényeket és csökkentik a test betegségekkel szembeni védekező képességét.

Idővel a szervezetben felgyülemlő leradások eltömítik a szerveket, a vénákat és a nyirokrendszert, amely nem csak rákot okoz, de nagyon sok betegséget is. Így nyirokedény duzzanatot, bőrproblémákat, magas koleszterint, homloküreg gyulladást, fáradtságot, fejfájást. Mindezeket a legyengült immunrendszer miatt.

Amikor a mérgek felgyülemlenek, a nyirokrendszer megakadályozza a szervezet teljes működését. Mivel a nyirokrendszer az immunrendszer alapja, létfontosságú, hogy működése ne legyen gátolva haszontalan "szeméttel", melyeket természetes módon eltávolíthatunk egyszerű gyógynövényekkel és táplálkozáskiegészítőkkel.

A cikk végén található a gyógynövényes recept a nyirokrendszer tisztításához.
Az összeállított receptben egyik összetevő a másikat támogatja, és arra is megoldást ad, hogy eltávozzanak a szervezetből a környezeti szennyeződések, melyek minden rákos folyamatban szerepet játszanak, különösen a mellrák, a nyirokrendszer rákja és Lymphoma esetén.
A recepteket alternatív kezelés céljából nagyon sok rák és lymphoedema esetén alkalmazzák.

A nyirokrendszer tisztításán kívül nagyon fontos az életmód változtatás, az étkezés és kiegészítők szedése, melyek javaslata szintén megtalálható itt.

Általános rákmegelőzési ötletek, külön javaslattal a mellrák ellen:

1. Fogyasszon brokkolit és brokkoli csírát. A kutatások kimutatták, hogy a brokkoli a legjobb zöldség a mellrák megakadályozására.

2. Ne egyen olyan ételt, mely hormonokat tartalmaz, így tejtermékeket és húsokat.

3. Fogyasszon táplálkozáskiegeszítőként poloskavészt (Black Cohosh) a mellrák megakadályozására. Ezt a gyógynövényt évek óta használják a gyógyfűvel foglalkozók a menopauza kezelésében. A legfrissebb laboratóriumi tanulmányok visszatértek a használatára és javasolják a poloskavész kivonatot, melyet leggyakrabban a hőhullámok ellen szednek a nők, és megakadályozhatja a mellrák kifejlődésének folyamatát.

4. Mellrák esetén a DIM (Diindolylmethane) táplálkozáskiegészítő a nem kívánatos "rossz" ösztrogén metabolizmusát csökkenti.

5. Igyon zöld teát. Tumorellenes hatása van mellrák esetén. Dr. Maheshwari tanulmányozta és idén publikálta a "Rák levelek" kiadványban. A zöld tea hatásos a tumor előfordulás késleltetésében, és csökkenti a tumorok általi terhelést. A zöld teáról tudják, hogy megakadályozza a tumorok növekedését és a mellrák sejteket elpusztítja. A tanulmányokból az a következtetés vonható le, hogy a mellrák előfordulásának kockázata sokkal alacsonyabb Ázsiában, ahol zöld teát fogyasztanak. Ezek a tanulmányok sokkal nagyobb klinikai jelentőséggel bírnak, mivel ezen phytokémiai anyagok képessége a tumorellenes programban meghatározhatja a kemoterápia sikerességét.

6. Csökkentse a feldolgozott ételek és szénhidrát tartalmú gabonák fogyasztását.

7. Ellenőriztesse az ételallergiáját: a feketeáfonya kiváló antioxidáns, de ha allergiás rá, akkor több kárt okoz, mint hasznot. Kritikus vagy krónikus betegség esetén szükséges az IgE és IgG4 kombinált allergia teszt elvégeztetése. Az IgE mutatja, hogy mely ételek okoznak folyamatos allergikus tüneteket, míg az IgG4 megmutatja a késleltetett allergiát, amely 4 napig okozhat allergikus tüneteket. Az IgG4 allergiákat "rejtett allergiáknak" nevezzük technikai értelemben.

8. Csökkentse a környezeti mérgekkel történő érintkezését. Ezek közé tartozik többek között a műtrágya, növényvédő szerek, háztartási kémiai tisztítók, szintetikus légfrissítők, illatosított gyertyák, autó kipuffogó gázok, és a legszennyeződés. Használjon kardamom tinktúrát a szervezetben levő nehézfémek eltávolítására vagy egyen friss kardamomt salátában.

9. Olajban, zsírban sütés helyett egyszerűen süsse, főzze vagy gőzölje az ételeket.

10. Hozza egyensúlyba az omega-3 és omega-6 olajakat, fogyasszon halolajat és csökkentse a feldolgozott növényi olajok fogyasztását.

11. Fogyasszon D vitamin kiegészítőket. A tőkehalmáj olaj biztosítja a D vitamint, A vitamint és omega-3-at is.

12. Mozogjon rendszeresen, ez lehet napi séta is. A mozgás fő célja az inzulinszint csökkentése.

13. Aludjon jól éjszaka. A kutatások szerint az immunrendszer helyes működésének visszaállításához 9 órányi alvás szükséges, sötét környezetben.

14. Csökkentse a mobiltelefonok tornyokkal, bázisállomásokkal, mobiltelefonokkal, számítógépekkel, és wifi hullámokkal történő érintkezést.

15. Helyezze előtérbe a spirituális életét. Végezzen rövid meditációkat, élvezze a természetet, keressen egy hobbit, hallgasson zenét, olvasson. Lényeges, hogy naponta találjon időt, amikor önmagával foglalkozik és azzal, amit szeret.

Browning's nyirokrendszer tisztító szárított gyógynövény összetevők:

Black Walnut (juglans nigra): It has been effective for treating colitis, infections, liver, tuberculosis and tumors. Helps regulate blood sugar levels, burns excess toxins and fatty materials, rids the colon of parasites, and contains magnesium which feeds the muscles and the nerves. It has been shown to have oxygenating abilities which may help burn up excess toxins and fatty materials and cleanse the blood. By oxygenating the blood, it kills parasites.

Bloodroot (sanguinaria canadensis): Lymphatic. Showing results as an antibacterial, anti-edemic, anti-gingivitic, anti-inflammatory, antioxidant, anti-plaque, antiseptic, expectorant, fungicide, gastrocontractant, respiratory stimulant and more. It is showing great scientific promise in fighting cancers today as it did hundreds of years ago in folklore medicine.

Burdock (arctium lappa): Lymphatic. Helps to eliminate waste in the body, it is an anti-biotic, antiseptic, and antifungal, detoxifying herb.

Chaparral (larrea tridentate): Lymphatic plus it is an antibacterial, antiviral, anti-tumor.

Chelidonium aka Celandine (chelidonium majus): It has been reported to exhibit anti-viral, anti-inflammatory, anti-tumor and anti-microbial properties both in vitro and in vivo. It helps relieve inflammation and chronic disorders of the hepatic and biliary system and inflammation of the respiratory organs.

Cleavers (galium aparine): Is one of the best tonics for the lymphatic system available. It treats swollen glands anywhere in the body and has been useful in the treatment of ulcers and tumors by lymphatic drainage which detoxifies the tissue. It is an alternative, lymphatic, helps remove obstructions, swelling. It is helpful in clearing the urinary tract with basis in the lymphatic drainage, which helps detoxify the kidneys keeping them in good working order.

Dandelion Root (taraxacum officinale): Liver & Pancreas. It acts by straining and filtering toxins & wastes from the bloodstream and its beneficial effects on liver complaints have been well documented by both Asian practitioners and American physicians.

Echinacea Root (echinacea purpurea): Stimulates lymphatic activity and boosts the immune system.

Figwort (scrophularia nodosa): Figwort is among the most useful herbs for the lymphatic system especially for swollen lymph nodes.

Lemon Peel: Alkalizes the body and is excellent for liver and lymph.

Plantain (plantago major): Great for boosting the Immune system, combating infection, counters blood poisoning, removes toxins.

Poke Root (phytolacca americana): Lymphatic. The root has a very favorable influence on the glandular system.

Red Clover (trifolium pretense): Lymphatic. Clinical evidence shows that there is a basis for its long standing tradition in treating cancer.

Red Root (ceanothus americanus): It is an excellent lymphatic remedy. It stimulates lymph and inter-tissue fluid circulation for lymphatic drainage. It is also effective on enlarged lymph nodes and for shrinking non-fibrous cysts.

Sarsaparilla (smilax medica or smilax ornate): Blood tonic, it is especially good for removing these heavy metals if taken properly, it contains calcium, copper, iron, iodine, manganese, potassium, silicon, sodium, sulfur, B-complex and vitamins A, C, and D.

Yellow Dock (rumex crispus): It improves the function of the kidneys, liver, lymph glands, and intestines, thus aiding the body's natural cleansing processes. It has been used to help the body eliminate pollutants, including heavy metals such as lead and arsenic.

What cooking tools and other ingredients you will need:

2 stainless steel or glass 20 quart pots with lids.
A large strainer.
A candy or water thermometer.
Cheesecloth.
4 gallons of distilled water
16 oz of vegetable glycerin
8 to 12 oz of Black Strap Molasses
60 oz of honey
4 Tablespoons Citric acid

For bottling you can use regular canning jars. If using pint jars you will need about 22 jars. If using quart jars you will need about 11-12 to 8 jars. You can cut recipe in 1 for a smaller batch.

Add to Pot 1

1 oz Bloodroot
2 oz Burdock
2 oz Chaparral
1.5 oz Dandelion Root
1.5 oz Echinacea Root
2 oz Poke
2 oz Red Root
1.5 oz Sarsaparilla
2.5 oz Yellow Dock
Add 2 gallons of distilled water

Cover with lid and set on stove on warm heat overnight so that the roots can be softened for extraction.

In the morning turn up the heat and bring the water to a low simmer for about 4 hours then bring to a boil for 15-30 minutes. After boiling turn off heat and strain the liquid into a clean container by laying a layer of cheesecloth over your strainer.

Add to Pot 2

1 oz Black Walnut
1 oz Chelidonium aka Celandine
1 oz Cleavers
2 oz Lemon Peel
1.5 Plantain
1.5 Red Clover
Add 2 gallons of distilled water

Cover and set on counter and let soak in water over night.

In the morning place the pot on the stove on warm/medium heat to steep (not boil) the herbs like you would a cup of tea. Let them steep for at least 4 hours then strain the liquid by laying a layer of cheesecloth over your strainer.

Compost the strained herbs in your garden.

Mixing the pots:

Once the liquid is strained from both pots, mix it together in one of the 20 quart pots and let it simmer for about 15 minutes

Then add:

16 oz of vegetable glycerin
8 to 12 oz of Black Strap Molasses
60 oz of honey
4 Tablespoons Citric acid

Stir and let the mixture mingle for 15 minutes or so. When ready to bottle use a candy thermometer to check the temperature of the liquid. You want the temperature at 190* to prevent any bacteria to grow in the tonics. Maintain this heat temperature throughout bottling.

While waiting for your liquid to reach the accurate bottling temperature prepare your canning jars. Sterilize jars and lids.

Once your bottles are sterilized and your herbal liquid is at the right temperature add the tonic liquid to the hot jars. Fill to 1" from top of jar and cap. Let cool overnight. Check to make sure all the jars are sealed properly then store them. Tonics can be stored for 1 year.

Once you open a jar of tonic for use you must Refrigerate it. The tonic will last for 2 months in the refrigerator once it has been opened. Sediment in the bottom of the jars is normal. Give the jar a little shake or stir to mix the sediment before taking.

TERHESSÉG ESETÉN NE SZEDJE!

Felnőtt folklór dózis:
1 evőkanállal naponta 1-szer megelőzésként.
1 evőkanállal naponta 2-szer lymphoedema esetén.
2 evőkanállal naponta 2-szer, ha mell vagy nyirokrendszer működése nem tökéletes és rákos állapot esetén.
Felnyítás után hűtőben kell tárolni.


Forrás: http://www.sciencedaily.com/releases/2007/12/071208171411.htm cikke alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése