2011. október 5., szerda

Diabetes - ahogy jött, úgy megy | jomtom.hu

Diabetes - ahogy jött, úgy megy | jomtom.hu

Diabetes, cukorbetegség, inzulin - ahogy jött, úgy tűnik el



A gyógyszergyártók nem szeretik a versenyt, ezért mindent megpróbálnak, hogy félelmet keltsenek a természetes anyagok használatával kapcsolatban.
Annak ellenére, hogy a régi orvosok száz vagy annál több éve nagyon sikeresen használták ezeket az egyszerű kémiai anyagokat.

Az oldal tartalma jelentősen különbözik az egészségügy hivatalos álláspontjától.


A cikkben megnevezett élelmiszereket csak saját kockázatára fogyassza.
Alkalmatlanok betegség megelőzésére, diagnosztizálására, kezelésére és gyógyítására, nem helyettesítik az orvossal való találkozást. Ha beteg, vagy állapota eltér az egészségestől, minden esetben konzultáljon szakorvossal, és szigorúan tartsa be a kapott tanácsokat, előírásokat.




Véletlen folytán kerültem erre az oldalra: s ha már itt voltam, beleolvastam.
Előbb csak jót nevettem, de aztán bosszankodtam, mert ennyi badarságot összehordva a diabetesről még nem láttam.
Nem vagyok orvos, "csak" biokémikus. Viszont a szakterületemhez fontos volt s ezért az egyetemen ez kitüntetett tárgyként szerepelt. Vagyis van rálátásom.
Attól hogy idegen nyelvről lett fordítva a szöveg, nem lesz, nem lett valós... Mondanám hogy kiváncsi lennék a többi iromány itt, vajon többérő-e, de inkább nem vagyok kiváncsi. Sajnálom a tájékozatlanokat akiket félrevezet.
Alapokat megrengető új tanulmány jelent meg a Diabetologia nevű szakfolyóiratban, mely valóban bizonyította, hogy az étkezés változtatásával a 2-es tipusú diabetes állapota megfordítható. A tanulmány mutatja, hogy gyorsan, 1-8 héten belül megtörténik. A cukorbetegség nem egyirányú utca.
A táplálkozás sokkal hatásosabb, mint a modern orvostudományban ismert bármely gyógyszer. Forrás angolul (külső link, pdf formában)


Diabetes, inzulin, volt, nincs

Diabetes: főleg a viz, tengeri só, zöld növényekben található magnézium, és Tryptophan nevű aminosav (tojásban, zöldbabokban, cottage sajtokban és magvakban található) hiánya.
A víz ívását 0,75 gramm tengeri sóval kezdje, majd d néhány nap múlva emelje meg 1,5 grammra fél liter vizhez. Ha a szemhéjak vagy a könyökök, illetve ujjak duzzadnak, csak só nélküli vizet kell inni, amíg a duzzanat megszűnik. Ezt követően ismét tegyen sót a vizbe, de csökkentse a mennyiségét.
A sót keverheti vízbe, vagy helyezzen egy keveset a nyelvére és azt öblitse le a viz ivásával. Másik lehetőség, hogy a sót kapszulába helyezi.
A cukorbetegeknek naponta 6 tojást kell enniük.
A tojás fogyasztásához nem kell inzulin. Cukor és sajt sem kell a tojáshoz.

1-es tipusú cukorbetegnek (inzulint injekcióz) vagy 2-es tipusúnak (tablettát szed), napi 240-300 gramm zöldbabot kell enni lefekvés előtt. A zöldbab alacsony cukortartalmú, elég proteint, magnéziumot és tryptophant tartalmaz, hogy a szervezet az éjszaka folyamán működjön.

Szervezetünk keményebben dolgozik éjjel, alvás idején, mint napközben.
A máj a zsírt cukorrá alakítja, és kiengedi a vérkeringésbe. Az agy számára nem szükséges inzulin a cukor használatához, ezért mindig túl nagy mennyiségű cukor kerül a vérkeringésbe.
A sötétzöld zöldségek chlorophylt biztosítanak szervezetünknek.
Ismeri a magnézium ATP-ket és GTP-ket?
Akkumulátorok, melyek sejtjeinkben tárolják az energiát. A víz, tengeri só és kálium kapcsolja be a generátort, ezt cation pumpának nevezik. Előállítja az energiát, melyeket az ATP és GTP tárol.

A vizkúrához veséjének normálisan kell működnie.
A napközben megivott folyadéknak megfelelő mennyiségnek kell eltávoznia a vizelettel.

Naponta 8-szor, alkalmanként kb. 2,5-3 dl vizet kell innia (70 kg-os súly esetén).
Le kell állnia a kávé, tea, üdítő és csokoládé fogyasztásával.

A cukorbetegnek vizet kell innia, megfelelő mennyiségű tengeri sóval.
Étkezés előtt fél órával 2 pohárnyit, sóval. Étkezés után 2-2,5 órával több vizet kell inni, amely segíti az emésztés folyamatát. Az emésztés során a szervezet felhasználja a vizet.

Tengeri sós vizet kell fogyasztani, tejet egyáltalán nem.
Csak vizet, sót, sok tojást, babot, magvakat, joghurtot.
Cottage sajtot csak akkor, ha ezzel viszi be a minőségi proteint.

Néhány fiatal gyermek 1-es tipusú cukorbeteggé válik a tejtől.
A tehén vagy kecsketej segíti a borjú súlygyarapodását, és egy teljes évig erősíti az immunrendszerüket. Ezt követően a borjú saját immunrendszere 100%-osan működik.
A hasnyálmirigy a gyomor mögött helyezkedik el és három fő funkciója van.
Alpha sejtek, kémiai anyagokat termelnek, melyek segítik néhány étel emésztését (lebontását), ugyanúgy, mint a máj és epe.
Béta sejtek, inzulint állítanak elő, melyek a sejtek számára szükségesek az elfogyasztott cukor felhasználásához. A gyümölcsökben levő természetes cukroknak nincs szüksége inzulinhoz.
A hasnyálmirigy harmadik funkciója a bikarbonát termelése, mellyel semlegesíti a gyomorsavat, miután az elvégezte munkáját a gyomorban.
Amikor a fiatal gyermek cukorbeteggé válik, normál esetben valóban beteg lesz, mert immunrendszere az ivott tejben levő baktériumot érzékeli. A betolakodó (baktérium) a tehén immunkrendszerének része. Lehet élő vagy elpusztult, azonban a gyermek immunrendszere ettől a baktériumtól támadást érzékel.

A probléma az, hogy a hasnyálmirigy béta sejtjei nagyon hasonlóak a betolakodó baktériumhoz, ezért a gyermek immunrendszere megtámadja a saját béta sejtjeit és azokat elpusztítja. Ebben az esetben a víz és tengeri só leállítja a cukorbetegség másodlagos jellemzőit, a szemkárosodást, vesebetegséget és a vérkeringési problémát.

Előfordul, hogy nem pusztul el az összes béta sejt, vagy a hasnyálmirigy újra létrehozza ezeket. A 12 éves fiúnak egész nap innia kell a 2,5 dl vizet 1/8 evőkanál sóval (8 időszakban). A gyerekeknek több vízre van szükségük, mert nőnek és gyarapodnak. Ha sok tojást, és zöldbabot, lehetőség szerint sok gyümölcsöt fogyaszt, elkezd gyógyulni. Szervezete működik, kezdi visszaalakítani az elektromosságot, melyet a viz, só és kálium táplál.
A cukorbetegnek sötétzöld színű zöldségeket kell fogyasztani, ha lehetséges nyersen. Nagyon fontos a zöldbab, melyből 240-300 gr-ot kell enni, közvetlenül lefekvés előtt.
A zöldbab lehet friss, fagyasztott vagy dobozos.

A cukorbetegnek folyékony chlorophyl is szükséges 1 vagy 2 hónapig, amíg cukorszintje stabilizálódik, mely egy éjszaka alatt is megtörténhet. Olyan ételeket kell fogyasztani, melyek nem igényelnek inzulint, így tojást, sajtot, gyümölcsöket, nagyon sok zöldséget, és magvakat is.
Folyékony chlorophyl kapható kapszulában. 30 ml szükséges, reggel, délben és este. Tabletta formában lucernaként vásárolható. Chlorophlylt a spirulina és chlorella algák is tartalmaznak.

Ha nagy mennyiségben fogyaszt tojást, zöldbabot, sajtot, magvakat és zöldségeket, a tű használatát (az inzulin injekciókat) hamarosan abbahagyhatja.
Ennek érdekében folyamatosan vízet kell innia, megfelelő mennyiségű tengeri sóval.
Ha egy cukorbeteg természetes gyümölcsöt eszik, nem szükséges inzulin, hogy az abban levő cukrot (fruktóz) szervezete feldolgozza.

Kenyeret, tésztát, és nehéz keményítő tartalmú ételt nem szabad enni.

Ha a cukorbeteg folytatja a megadott étkezést, egyre kevesebb és kevesebb inzulinra lesz szüksége, majd ahogy jött, eltűnik az inzulin igény.
10 éve cukorbetegek, akik betartották az étkezést, 2 hét alatt teljesen abbahagyhatták az inzulint. Bárkinek, aki követi a javasolt programot, szinte azonnal csak fele mennyiségű inzulinra lesz szüksége.

A zöldbab lefekvés előtti fogyasztása NAGYON FONTOS. Így a májnak, nem kell cukrot jutattania a vérkeringésbe. A viz ivása és ennek hatása a cukorszintben és a vérnyomásban nyilvánul meg. A teljes vízmennyiség a sejtekbe kerül, hidratálja azokat, ezzel a rendszer beáll, és stabilizálódik.

Ne feledje, a víz és tengeri só sokkal fontosabb a szervezetnek, mint az oxigén a testnek. Víz nélkül az oxigén nem tud feloldódni a vérben, só nélkül a vér sem áramlana. A tengeri só a sejtekben levő víz egyensúlyának fenntartásához szükséges, és az agy, illetve gerinc számára.


MEGJEGYZÉS:
Ha a cukorbeteg követi a fenti programot, legyen keze közelében egy kevés narancs ivólé, feltételezve, hogy nem szenved asthmától. Néha túl alacsonyra csökken a vércukorszint, ilyenkor nem érzi jól magát. A reggeli ébredéskor, vagy napközben, ha rosszul érzi magát, igyon egy kevés gyors cukrot, narancslé formában.
A vércukrot nem kell mérni, mert a program követésével egyre kevesebb inzulinra van szüksége és hasnyálmirigye újra elkezdi termelni az inzulint.

A cukorbetegnek figyelnie kell, mert bármikor bekövetkezhet, hogy egyáltalán nem lesz szüksége több inzulinra. Az átlagos idő, míg elhagyhatja az inzulint, körülbelül 10 nap. Néhányan egy héten belül kidobhatják a tűt.

A cukorbetegnek vitamint kell fogyasztania.
C-vitamint napi háromszor 500 mg-ot, reggel, délben és este.
Cinkre is szüksége van, 200 mg naponta kétszer, reggel és az esti étkezésnél. Lenmagolaj is kell, naponta 6 gramm szükséges, 2 gr a reggeli, 2 gr a déli és 2 gr az esti étkezéssel. Fontos a jó minőségű multivitamin.
Aki nem tud tejterméket fogyasztani, az tartózkodjon az olyan ételektől.

Az emberi sejtek 120 naponta megújulnak. Nem mindegyik, de a legtöbb.
Az agysejtek nem. Stroke-os betegek, akiknek karja és lába nem mozdult, 3-6 hónapon belül visszatértek normális állapotba.

A cinket mindig étkezés után vegye be.

Forrás (angolul):
Vizkúra

1 megjegyzés:

  1. Ez a taplalkozas az 1-es tipusu cukorbetegsegre is jo,ha gyerekrol van szo?

    VálaszTörlés