2011. október 19., szerda

Gymnema szilver a cukor és szénhidrát felszívódás blokkoló növény. | hirek

Gymnema szilver a cukor és szénhidrát felszívódás blokkoló növény. | hirek: Gymnema szilver a cukor és szénhidrát felszívódás blokkoló növény.
gymnema-sylvestre01

Gymnema szilver a cukor és szénhidrát felszívódás blokkoló növény.

A gymnema sylvestre egy sűrű levelű, szőlőhöz hasonló futónövény, ami bokrokon és fákon kúszik fel, Dél-Indiában honos.

Ez a növény a cukor rombolójaként ismert a világban, mert az ősi időkben az ayurvédikus orvosok megfigyelték, hogy ha a gymnema levelét fogyasztják, az elnyomja a cukor ízét.



Ennek a felfedezésnek köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és újra alkalmazzák természetes vércukor csökkentőként.



Cukorbetegség kezelésére:

A Gymnema sylvestre levelek kivonata csökkenti a vércukorszintet. A kutatások kimutatták, hogy a gymnema megduplázhatja a pancreas inzulintermelő sejtjeinek mennyiségét és visszaállíthatja a vércukorszintet a normálisra.

Egyes típusú diabéteszes páciensekkel végzett kutatások kimutatták, hogy a gymnema növeli az inzulin hatékonyságát. Egy speciális kutatás során pedig azok, akik gymnema levél kivonatot szedtek pár hónapig, kevesebb inzulinra szorultak a vércukorszint kordában tartása érdekében. Akiknek kettes típusú diabéteszük van (nem inzulinfüggő diabétesz), a gymnema levél kivonat javította a vércukorszintjüket, és kevesebb gyógyszerre szorultak betegségük kordában tartása érdekében.

A gymnema sylvestre, más néven gurmar leveleinek elfogyasztása után elzsibbadnak a nyelv ízlelőbimbói, így nem érzik sem az édes, sem a keserű ízt; ebből kifolyólag kapta a gyógynövény a nevét: „az édes elpusztítója” (madhu-vinashi, gurmar). A gurmar egy fantasztikus gyógynövény, ami egyensúlyba hozza a vércukorszintet. A gurmar kitűnően alkalmazható mindkét fajta cukorbaj gyógykezelésében.

Fogyókúrázóknak:

A Gymnema sylvestre (gimneminsav) étvágycsökkentő és szénhidrát felszívódást gátló, szénhidrát anyagcserét szabályozó hatásáról ismert.
Alkalmazási területei:

* Elnyomja az édes ételek ízét, és így a vágyat is ezen ételek után
* Csökkenti a cukor metabolikus hatását azzal, hogy megakadályozza, hogy a belek emésztés alatt elnyeljék a cukormolekulákat
* Cukorbetegség kezelésére
* Segít a vér normál cukorszintjét beállítani
* Szabályozza a testsúlyt
* Irányítja és szabályozza a cukor iránti sóvárgás mértékét
* A gymnema cukorfogyasztás közben csökkenti annak ízét
* Elősegíti az egészséges koleszterinszintet
* Az egyik legtermészetesebb mód, mely segít az normál vércukorszint elérésében és megtartásában

A Gymnema Sylvestre növényben található vegyület a gimneminsav, mely a vércukorszint normalizálását segíti elő. Ez az anyag a zsírok és a szénhidrátok felszívódását képes gátolni, így a cukorbetegség kezelésében és fogyókúrák kiegészítőjeként is kitűnően használhatóak. Csökkenti a szénhidrát utáni vágyat, és az éhségérzetet is, így könnyebb elkerülni a csokoládé és sütemények kísértését.
A Gymnema sylvestre (gimneminsav) étvágycsökkentő és szénhidrát felszívódást gátló, szénhidrát anyagcserét szabályozó hatásáról ismert.

Egy egészséges diéta keretein belül a gymnema sylvestre segíti a súlyveszteséget. . Néhány hétnyi rendszeres szedése után érezhetővé válik a hatása. Az optimális megoldás az, ha minden étkezéshez fogyasztunk belőle, tehát naponta háromszor, hogy elérjük a kívánt hatást.

forrás: naturhirek

A Gymnema-sylvestre megvárárolható itt!

- Google Eszköztárral küldve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése