2013. március 8., péntek

Méregtelenítés | jomtom.hu

Méregtelenítés | jomtom.hu

A szervezet méregtelenítése


Sokan szeretnék saját szervezetüket méregteleníteni. Kevesen tudják hogyan kell.


Ha gondolt már valamikor szervezete méregtelenítésére, bizonyára tudja, hogy ezzel CSÖKKENTI a testében maradó, míg NÖVELI a szervezetéből kikerülő mérgek mennyiségét.

Ha figyelmen kívül hagyja az 1. fázis és 2. fázis előírásait, NEM fogja tudni méregteleníteni szervezetét, hanem gyakorlatilag MEGNÖVELI a mérgezést.

Az 1. és 2. fázis fogalma igen KRITIKUS a méregtelenítés során, mégis egy átlagos ember szinte semmit nem tud ezekről.


A legtöbb méreg zsírban oldható anyag


A szervezet csak vízben oldódó anyagot tud kiválasztani, ezért a mérgeknek át kell alakulniuk, mielőtt a szervezet képes lenne eltávolítani.
A folyamat első részét 1. fázis néven ismerjük, átalakítja a mérgeket "közbenső metabolittá", melyek még további változáson mennek keresztül.

A méregtelenítés 1. fázisa relatív egyszerű, nem igényel intenzív tápanyagokat. Ugyanakkor a létrejövő "közbenső metabolitok" nagyon veszélyesek.
Ténylegesen, az ebben a fázisban létrejövő szabadgyökök és karcinogén anyagok sokkal veszélyesebbek, mint az eredeti mérgek!

Ideális körülmények között a 2. fázis az 1. fázis után azonnal megkezdődik és a veszélyes metabolitok semlegesítődnek, majd meglehetősen gyorsan eltávoznak.
De néhány esetben a 2. fázis nem kezdődik azonnal, vagy tud lépést tartani az 1. fázisban hatékonyan létrejövő metabolitokkal.

Mivel a 2. fázis energia és tápanyag intenzív, azoknál, akik a megkívántnál alacsonyabb tápanyag és enzimszinttel rendelkeznek a 2. fázis általános károsító eredménnyel járhat! Ha valaki beteg, vagy táplálkozása nem megfelelő, a magas aktivitású 1. fázist egy lelassult 2. fázis követi. Más esetekben, amikor a zsír nagyon gyorsan elveszik, a vérkeringésbe kerülő nagymennyiségű méreg túlterheli 2. fázist.

A vízböjtkúrát végzőknek is nagyon elővigyázatosnak kell lenniük. Ez a kúra olyan hatásos, hogy alig marad felszívódó tápanyag, emiatt a létrejövő toxinok túlterhelhetik a 2. fázist, ami lehetővé teszi a szabadgyökök károsító hatását.

A méregtelenítés fázisait nem szabad könnyedén venni. A közbülső állapotban létrejővő anyagok olyan veszélyesek lehetnek, hogy a 2. fázisban fennálló problémákat kapcsolatba hozták a rákkal, májelégtelenséggel, állandósult idegkárosodással, mely Parkinson és Alzheimer betegségek formájában jelenik meg.

Szerencsére a gyorsuló 2. fázist segíthetjük megfelelő tápanyagokkal: aminosavakkal (glicin, taurin, glutamin, cystein és methionin). Az antioxidánsok, melyek különösen segítenek: kurkuma, szőlőhéj, gránátalma és málna. Segítséget nyújtanak a szabadgyökök semlegesítésében, növelik a 2. fázis aktivitását és egyidejűleg lassítják az 1. fázist. Ezáltal a szervezet elég időt nyer a veszélyes anyagok átalakításához.

Az étkezési rostok szintén kötődnek a létrejövő vízben oldható anyagokhoz, néhány specifikus rostról kimutatták, hogy javítja a 2. fázis aktivitását.

Szennyezett környezetben élünk, ezért a méregtelenítés fontos az egészség megtartásához, de létfontosságú a méregtelenítés 2 fázisának megértése, mielőtt bármilyen tisztítóprogramot elkezd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése