2013. március 18., hétfő

Kisebb mennyiségű korpacibere előállítása Pregatirea borsului de putina

Pregatirea borsului de putina
Kisebb mennyiségű korpacibere előállítása

Pregatirea borsului de putina
Attached Image
Hustele nu se arunca niciodata in intregime, se pastreaza, doua pahare, pentru urmatorul bors.Daca n-avem huste le preparam asa:
Amestecam 7 linguri de tarate de grau cu 4 linguri de malai.Prajim o felie de paine neagra, mai bine de secara, o faramitam si punem totul intr-un castron. Turnam deasupra apa calda si amestecam pana obtinem o pasta groasa. Acoperim castronul cu o panza si il punem la loc cald unde il vom lasa 2-3 zile pana ce plamadeala din el se inacreste suficient.
Attached Image
Acum cu hustele gata putem pregati borsul.
Amestecam 1/2 kg tarate cu 1/4 kg malai, le punem intr-un borcan de sticla mare de 8 litri( la tara se folosesc putini de lemn). Se pune in borcan si plamadeala si se amesteca cu o lingura de lemn.
Se fierb 6-7 litri apa si se toarna peste tarate, dupa ce s-a racorit, se amesteca bine. Se adauga o felie de paine neagra prajita si o crenguta de visin, cu frunze, cand acestia sunt infrunziti. Cine doreste poate adauga si 2-3 felii de lamaie. Punem vasul la cald. Vara se acreste de pe o zi pe alta. In timpul fermentatiei amestecam borsul de 2-3 ori pe zi cu lingura de lemn.. Cand e destul de acru il dam la rece sa se limpezeasca. Scurgem partea limpede si o turnam in sticle, pe care le pastram la frigider.. Din tarata ramasa pastram 2 pahare. Le punem intr-un vas, adaugam putina apa rece, legam vasul la gura si il punem la racoare. Vara, hustele se pot pastra o saptamana, iarna mai mult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése