2013. március 6., szerda

Higany mérgezés Fájdalomcsillapítóok, antibiotikumok, antidepresszánsok, candida és a higany (mérgezés) | jomtom.hu

Fájdalomcsillapítóok, antibiotikumok, antidepresszánsok, candida és a higany (mérgezés) | jomtom.hu

A tünetekkel orvostól orvosig megy a beteg - de hiába.


A tünetekkel orvostól orvosig mennek, keresve a probléma gyökerét.
Az orvosok azonban gyakran nem képesek segíteni.
A vizsgálatok fájdalomcsillapítók, antibiotikumok, antidepresszánsok és más gyógyszerek felírásával végződnek. A tüneteket kezelik ugyan, de az okokat nem találják meg.

A candida (vagy a szervezet gombás fertőzése) is általános oka a higanytól lecsökkent immunfunkcióknak.

.....ez segít megmagyarázni, hogy a higanytól mérgezett nők miért tapasztalnak korai menopauzát hőhullámokkal, szabálytalan periódusokat, érzelmi instabilitást, vízvisszatartást, testforma változást, megnövekedett koleszterinszintet, csökkenő szexuális vágyat és depressziót.

Valaminek lennie kell, de mi az?


• Gyakori fejfájás
• Mentális problémák
• Rövidtávú emlékezetvesztés
• Nyomasztó fáradtság
• Szédülés
• Ködös agy
• Hajhullás
• Remegés
• Ingerlékenység
• Megmagyarázhatatlan düh
• Fájdalom az izmokban és izületekben

Az orvosok segítéséhez és a betegek tájékoztatásához címkéket kapcsolnak.
Eelfedik a zavaros és nem összeillő tüneteket: fibromyalgia, krónikus fáradtság szindróma, Sclerosis Multiplex.  Bár az állapotokhoz helyes diagnózisok léteznek, a klinikai tanulmányok és bőséges kutatások azt mutatják, hogy a megnevezett, és a nem specifikus diagnózisokban is van valami, ami közös.
Valami, amiről úgy tűnik, hogy kezelhető.

Amikor a beteg meglátogatja orvosát, és a tünetekről azt mondta, hogy hasmenés, fejfájás, izomfájdalom, remegés, légzéshiány, az orvos influenzával fogja kezelni, még akkor is, ha a panaszok között nem szerepel a levertség.
És egy darabig jobban fogják magukat érezni, különösen néhány napos pihenés után.

De a tünetek valójában soha nem múlnak el. Az állandó fáradtságról azt fogják hallani, hogy a szabálytalan életmódtól, és kevés alvástól van. Vagy ha eleget alszik, akkor alvászavart feltételeznek.

A szédülésről nem beszélnek senkivel, az állandó dühöt vagy depressziót a stessznek tulajdonítják. A mérhetetlen iszomfájdalmat "rossz alvásnak" magyarázzák.
A hasmenést az "új étteremnek".

Egyik vagy másik tünet kezelhető, de nagyon sokan nem gondolnak arra, hogy együtt kellene kezelni őket, és úgy megtalálni a közös okot. Az utóbbi időben egyre több orvos kezdi felismerni, a sok tünetnek lehet magyarázata - egy olyan, melyet eddig nem vettek figyelembe. Valamikor egy professzor mondta az egyetemen: "Ha patadobogást hallasz, lovakra gondolj, ne zebrákra". Más szavakkal a tüneteket a legáltalánosabb okok magyarázzák, nem az egzotikusok. Bár nem erre gondolnak elsőre az orvosok, van lehetséges magyarázat az összes fenti tünetre.

Meglepő, általánosabb, mint amennyire egzotikus.


A nehézfém


Bizonyos szintnél szinte bármely fém lehet mérgező. A legtöbb fémmérgezésben szenvedő embernél abnormálisan magas szintű a kádmium, arzén, ólom, ón, réz vagy ezek kombináció.


Nagyapjuk a higany


Normális körülmények között a szervezet elvégzi saját méregtelenítését a kémiai anyagaival, mint a glutathion és szelén.  De amikor a higany bekerül a rendszerbe, az a szelénhez kötődik és deaktíválja a glutathiont.  Ennél a pontnál, a "rossz fickó" rabul ejti a védelmet.

Többről van szó. A szabadgyökök fogalma a szervezetben keringő veszélyes anyagokra vonatkozik. Atomcsoportok, melyek elkülönült elektronokat szállítanak.
A higany, ha bekerül a szervezetbe, megnöveli a szabadgyökök mennyiségét.
A glutathion egy aminosav, amely a szabadgyökök hasznos anyagokká változtatásáért felel (például E-vitamin).  A szervezetbe került higany a sulfbydryl csoportokhoz tapad, melyek az aminosavak részei, mint a glutathion is, és megakadályozza őket munkájuk ellátásában.

A szelén a glutathion és más enzimek egyik összetevője, nélküle nem lehet glutathion.  A higany hozzákapcsolódik a szelénhez, feloldhatatlan anyagot hoz létre, így akadályozzá a glutathione peroxidase létrejöttét, amely kisöpri a hidrogénperoxidot. Ugyanazt a hidrogénperoxidot, amelyet a higany növel a sejt mitochondriában!

Ahová higany kerül, ott akadályozza a szervezet működését. Veszélyes, mert a szervezet nagyon alacsony szintű funkcióira, így a sejtstuktúrára is hatással van. Meggátolja az alapvető metabolizmust, a neurológiai folyamatokat, a hormonokat, és a mirigy folyamatokat azzal, hogy kapcsolódik az esszenciális enzimekkel és a szervezet más, fontos kémiai anyagaival.

A szervezet sejtei nincsenek az egyensúly állapotában, ezért folyamatosan keresik a tápanyagokat, melyektől növekedhetnek és működhetnek (metabolizmus). 
A higany lehetetlenné tesz az alapvető metabolizmus funkcióit, a sejtek pusztulását okozza. Nem tömegesen, különben rögtön halál állna be. Inkább csak ahhoz elegendő, hogy sejteteket bomlaszt, mely a tünetek mejelenését okozza.
Ahol elpusztulnak a sejtek, az határozza meg a tüneteket.

A higany hatással van a szervezet immunrendszerére. Eredményeként általánosságban lecsökken a teljes fehérvérsejtszám. Ezek küzdenek a szervezetet támadó betegségek ellen. Ha higannyal mérgezett, akkor megfázástól és influenzától, bakteriális fertőzésektől és hosszabb idő alatt gyógyuló sebektől szenvedhet.  
A teljes vérteszt a vörösvérsejtek és hemoglobin mennyiség csökkenését is jelzi, mert a higany hatással van a hemoglobin termelésére. Emiatt a szervezetben a B-vitaminok hiánya is megjelenik, és lecsökken a vérsejtek száma, amitől fáradást és szédülést érez.

A candida (vagy a szervezet gombás fertőzése) is általános oka a higanytól lecsökkent immunfunkcióknak..

Akikben sok a higany, azok koleszterin szintje lehet közepesen vagy veszélyesen magas, de szokatlanul alacsony is. A máj válasza a higany által megkötött esszenciális enzimekre az, hogy megpróbál kompenzálni, több koleszterin kiengedésével.
Néha a triglycerid szint is magas.

Annak ellenére, hogy mit írnak a koleszterinről, a szervezetnek szüksége van rá a hormonok előállításához. A Cytochrome P-450 enzimmel ösztrogén, estradiol, testosteron, és progesteron is termelődik. A Cytochrome P-450 és más enzimeket a máj termeli. A máj a szervezet egyik fő méregtelenítő központja. De amikor a higany bekerül, a máj mérgezővé válik, és képtelen a szükséges enzimeket előállítani.

Segít megmagyarázni, hogy a higanytól mérgezett nők miért tapasztalnak korai menopauzát hőhullámokkal, szabálytalan periódusokat, érzelmi instabilitást, vízvisszatartást, testforma változást, megnövekedett koleszterinszintet, csökkenő szexuális vágyat és depressziót.

A testben levő hormonok és enzimek nem kötött kén-hidrogén összetevőket használnak a reakciókhoz. A higanyatom hozzákapcsolódik a hormonok, enzimek és proteinek kén összetevőjéhez az egész szervezetben, és így mindent akadályoz.
A higany nagyon jól dolgozik az összes folyamat megakadályozásában, mivel magas affinitásban van a kénnel.

Azon nőknél, akiknél állandó hormonhiányt állapítanak meg, különösen a progeszteronét, a vérteszt gyakran azt mutatja, hogy a progeszteron normális szintű. Ma már valamennyire ismert, hogy a higany és a progeszteron hasonló kötéssel kapcsolódnak a sejthez, és ezért hoznak jön létre abnormális igény a progeszteronra és zsírhormonokra.

Más esetekben a higany meggátolja a hormonképződést és a mirigyek működését, ezzel előidézi, hogy a szervezet túlzott mennyiségű hormont hoz létre, amelyet alig használ. Ennek ellenére a vérteszt normális értékű hormonszintet mér, de a betegnél ugyanezen hormonok hiányának jelei mutatkoznak. Például, ha a higany a Cytochrome P-450-hoz kötődik, ez hatással lesz a fő mirigy funkciókra, így a pajzsmirigyre és mellékvesére.

A pajzsmirigyben a Cytochrome P-450 hiánya alacsony működéshez vezet, melyek tűnetei többek között az alábbiak:

• megnövekedő testsúly
• csökken a mentális és fizikai aktivítás
• abnormálisan vékony bőr
• száraz bőr
• ödéma
• arc felpuffadása
• durva, törékeny és kihulló haj
• megnövekedett érzékenység a megfázásra
• csökkenő izzadás
• lassan gyógyuló sebek
• fájó és gyulladt izületek

Ha a mellékvese érintett, a tünetek Addison betegséget mutathatnak, mely autoimmun betegség. Továbbá előfordul a stressz kezelésének képtelensége, lupus, súlygyarapodás vagy csökkenés.
A mellékvesét érő egyensúlyvesztés az alábbi tünetekkel jár:

• allergiák
• alacsony nátrium és kálciumszint
• alacsony vércukor (hypoglycemia)
• kálium egyensúlyhiány, izomgörcsök vagy
• szívritmuszavar
• cukorbetegség
• fáradtság
• letargia
• hullámzó kedély és depresszió
• csökkenő szexuális vágy
• alacsony vérnyomás az alacsony vérmennyiség miatt
• izomfájdalom és gyengeség
• fekélyek és savas gyomorégés.

Semmilyen metabolikus funkció nem igényli a higany jelenlétét.
Az Egészségügyi Világszervezet szerint sem lehet megállapítani veszélytelen higany mennyiség kitettséget. Különféle tanulmányok azt mutatják, hogy bármely mennyiségű higany veszélyt okoz az emberi szervezetben.

Bizonyos személyek jobban, mások kevésbé képesek tolerálni a higany mennyiségét.
A mérgezettség csak egy állapot vagy szint. Más szavakkal mindenki különbözően reagál a higanymérgezésre. Ez az oka annak, hogy az orvosok nehezen tudják azonosítani a mérgezést, és amiért néha félrediagnosztizálják, mint krónikus fáradtság szindrómát sclerosis multiplex, fibromyalgia, sőt még Alzheimer-kórként is.

A fenti betegségekre létezik pontos és helyes diagnózis.

Egy tanulmányban a higanymérgezett betegek 66%-nál diagnosztizáltak előzőleg krónikus fáradtság szindrómát  Minden esetben közepestől erős fáradtságig számoltak be a betegek. A kutatások eredménye arról írt, hogy a vér oxigéntartalma alacsony volt, melyet az okozott, hogy a higany foglalta el az oxigén helyét a vörös vérsejtekben.

Egy másik tanulmányban Alzheimer-kórban elhunyt beteg agyát hasonlították össze egy másik betegségben elhunyt beteg agyával. Az Alzheimer-kóros agyában kétszer olyan magas arányú higany volt.


A higanymérgezés tünetei


1. Allergiák (változóak)
2. Ködös elme
3. Sclerosis Multiplex
4. Alzheimer-kór (korai)
5. Parkinson betegség (korai)
6. Gombás fertőzések
7. Lupus
8. Perodontális betegségek
9. Gyulladt fogíny
10. Stomatitis
11. CRS (emlékezethiány nevek és számok)
12. Tinnitus
13. Fejfájás
14. Migrén
15. Gyenge látá félhományban
16. Megnövekedett harag és frusztráció apró feladatok esetén
17. Hypothyroidism - megfázás, száraz bőr, vékony haj, Wilson szindróma
18. Autoimmun betegség
19. Légzéshiány pihenés közben is
20. Krónikus fáradtság
21. Szívritmuszavar
22. Remegés
23. Álmatlanság
24. Étvágytalanság
25. Vesebetegség tünetek
26. Fogíny sötét pigmentáció és fogak elvesztése
27. Gyulladt mandula és nyelv
28. Szenzoros zavarok
29. Arcfájdalmak
30. Vertigo
31. Járás- és koordinációs zavarok
32. Rángatódzás
33. Hajhullás
34. Éjszakai izzadás
35. Nocturia
36. Szexuális vágy elvesztése
37. Izomfájdalom
38. Izületi fájdalom és gyulladás
39. Rohamok
40. Gyomorrontás váratlanul jön és elmúlik
41. Emésztőrendszeri panaszok


Fogászati amalgám


A higanymérgezés fő forrása a fogászati amalgám.
A fogászati amalgám rendszerint ötvözetet használ, mely higany, ezüst, ón, kismennyiségű réz és cinkből áll  Az ötvözet szobahőmérsékleten keményedik, és ezzel töltik fel a fogüreget, vagy a helyreállítás után a fog felszínét.
A fogászati amalgám kb. 50% higanyt tartalmaz, és a higanyról ismert, hogy mérgezőbb, mint az ólom, kádmium és arzén. A higany szobahőmérsékleten párolog.
A szájüreg hőmérséklete ennél sokkal magasabb.

Kapcsolódó olvasmányok:
Fokhagyma, bioaktív szelén - nehézfém kivezetés
Koriander - nehézfém kivezetés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése