2013. március 13., szerda

Korpacibere Ce nu ştiai despre borşul de putină | adevarul.ro

Ce nu ştiai despre borşul de putină | adevarul.ro
Borşul de putină este un ingredient specific bucătăriei româneşti. Datorită numeroaselor sale proprietăţi nutriţionale, el poate fi folosit şi în cure, cu scop terapeutic. Borşul de putină, preparat în casă din ingrediente naturale şi folosit ca ingredient pentru ciorbe, este un remediu pentru o serie de afecţiuni: de la astm, bronşite, oboseală cronică, boli nervoase şi endocrine până la alcoolism.Extern, borşul se foloseşte în cosmetică, pentru catifelarea tenului. Cum se prepară Pentru prepararea unui borş gustos şi sănătos, ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 g tărâţe de grâu, 100 g mălai, o crenguţă cu frunze de vişin, 5 l de apă, 20 g de drojdie şi 1 kg de pâine neagră. Se face o plămadă din 500 g de tărâţe, mălai, drojdie de bere şi apă caldă. Se lasă să dospească peste noapte şi, după ce a crescut, se pune într-o putină de 20 de litri. În niciun cazborşul nu se prepară în vase metalice. Se adaugă restul de tărâţe şi apa călduţă şi se lasă să dospească cinci-şase ore. După aceea, se adaugă apă clocotită până ce se umple va­sul, apoi pâinea tăiată felii, bine prăjită, şi crenguţa de vişin. Se a­mestecă borşul cu o paletă de lemn şi se lasă să se limpezească timp de 24 de ore, apoi se poate folosi. După ce borşul s-a consumat şi rămâne un amestec pe fundul vasului, adaugă apă fiartă şi agită bine. După 24 de ore, se obţine o nouă serie de borş. Cură revitalizantă Nutriţioniştii recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Dacă vrei să fii în formă, bea câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile. După o pauză de şapte zile, cura se poate repeta. Calmează durerile de ficat Dacă ai probleme cu ficatul sau cu bila, bea pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, câte o cană cu borş. Pentru a fi mai eficientă terapia, în cana cu borş se adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin. Reglează nivelul glicemiei Nivelul crescut al glicemiei este „un fenomen”(cum îl numesc nutriţioniştii) care apare frecvent la amatorii de dulciuri. Dacă eşti în această situaţie, ca să eviţi complicaţiile specifice diabetului, apelează la două remedii tradiţionale: borşul şi ceapa crudă. Bea câte o cană de borş înaintea meselor principale, iar ceapa o poţi adăuga în salata de crudităţi. Dacă ai probleme cu nivelul glicemiei, consumă cele două alimente la fiecare masă, timp de cel puţin 30 de zile. Un complex de vitamine Puterea terapeutică a borşului se datorează substanţelor active din compoziţia ingredientelor sale: tărâţele de grâu conţin vitamine (mai ales vitamine din complexul B, betacaroten), minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi. Drojdia de bere conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D şi H (biotina), enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate: seleniu, dar mai ales crom. Scurtează perioada de convalescenţă Persoanele care au afecţiuni pulmonare se refac mai repede dacă, în loc de apă, consumă în fiecare zi un litru de borş amestecat cu 250 ml de infuzie de soc (din două linguriţe de flori uscate şi o cană de apă clocotită). Această băutură se îndulceşte cu miere şi se consumă înaintea meselor principale. Tratamentul trebuie urmat cel puţin două luni. În cazuri grave, terapia se poate prelungi încă două săptămâni. Secrete ascunse în sucul de grâu Specialiştii în geriatrie de la Universitatea din Londra au demonstrat că sucurile de grâu (cum este şi borşul) favorizează absorbţia în intestinul uman a metalelor, precum nichelul, cuprul, seleniul şi aurul, dar şi a vitaminelor, mai ales la nivelul mucoasei intestinale. Specialistul nostru Livia Nena biolog nutriţionist Borşul reprezintă un produs natural, care are la bază procesul de fermentaţie a tărâţei. Acest tonic natural conţine multe minerale, complexul de vitamine B şi multă vitamina C. Fiind un produs natural, este foarte bogat în enzime. Pentru o cură de detoxifiere, se poate bea câte o cană de borş (250 ml) pe zi, timp de 10 zile. Acest tratament se poate repeta de două ori pe an, toamna şi primăvara. Terapia se recomandă persoanelor cu diabet, artrită, gută şi cu probleme reumatice, hepatice şi renale.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/ce-nu-stiai-despre-borsul-putina-1_50abf7677c42d5a663834c29/index.html
Korpacibere
Borşul de putină este un ingredient specific bucătăriei româneşti. Datorită numeroaselor sale proprietăţi nutriţionale, el poate fi folosit şi în cure, cu scop terapeutic.
Borşul de putină, preparat în casă din ingrediente naturale şi folosit ca ingredient pentru ciorbe, este un remediu pentru o serie de afecţiuni: de la astm, bronşite, oboseală cronică, boli nervoase şi endocrine până la alcoolism.Extern, borşul se foloseşte în cosmetică, pentru catifelarea tenului.
 Cum se prepară

Pentru  prepararea unui borş gustos şi sănătos, ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 g tărâţe de grâu, 100 g mălai, o crenguţă cu frunze de vişin, 5 l de apă, 20 g de drojdie şi 1 kg de pâine neagră. Se face o plămadă din 500 g de tărâţe, mălai, drojdie de bere şi apă caldă. Se lasă să dospească peste noapte şi, după ce a crescut, se pune într-o putină de 20 de litri. În niciun cazborşul nu se prepară în vase metalice. Se adaugă restul de tărâţe şi apa călduţă şi se lasă să dospească cinci-şase ore. După aceea, se adaugă apă clocotită până ce se umple va­sul, apoi pâinea tăiată felii, bine prăjită, şi crenguţa de vişin. Se a­mestecă borşul cu o paletă de lemn şi se lasă să se limpezească timp de 24 de ore, apoi se poate folosi. După ce borşul s-a consumat şi rămâne un amestec pe fundul vasului, adaugă apă fiartă şi agită bine. După 24 de ore, se obţine o nouă serie de borş.
 Cură revitalizantă
  Nutriţioniştii recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Dacă vrei să fii în formă, bea câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile. După o pauză de şapte zile, cura se poate repeta.  
Calmează durerile de ficat
 Dacă ai probleme cu ficatul sau cu bila, bea pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, câte o cană cu borş. Pentru a fi mai eficientă terapia,  în cana cu borş se adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin. Reglează nivelul  glicemiei
     Nivelul crescut al glicemiei este „un fenomen”(cum îl numesc nutriţioniştii) care apare  frecvent la amatorii de dulciuri. Dacă eşti în această situaţie, ca să eviţi complicaţiile specifice diabetului, apelează la două remedii tradiţionale: borşul şi ceapa crudă. Bea câte o cană de borş înaintea meselor principale, iar ceapa o poţi adăuga în salata de crudităţi. Dacă ai probleme cu nivelul glicemiei, consumă cele două alimente la fiecare masă, timp de cel puţin 30 de zile.
 Un complex de vitamine
 Puterea terapeutică a borşului se datorează substanţelor active din compoziţia ingredientelor sale: tărâţele de grâu conţin vitamine (mai ales vitamine din complexul B, betacaroten), minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi. Drojdia de bere conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D şi H (biotina), enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate: seleniu, dar mai ales crom.  
Scurtează perioada de convalescenţă
 Persoanele care au afecţiuni pulmonare se refac mai repede dacă, în loc de apă, consumă în fiecare zi un litru de borş amestecat cu 250 ml de infuzie de soc (din două linguriţe de flori uscate şi o cană de apă clocotită). Această băutură se îndulceşte cu miere şi se consumă  înaintea meselor principale.  Tratamentul trebuie urmat cel puţin două luni. În cazuri grave, terapia se poate prelungi încă două săptămâni.
 Secrete ascunse în sucul de grâu
  Specialiştii în geriatrie de la Universitatea din Londra au demonstrat că sucurile de grâu (cum este şi borşul) favorizează absorbţia în intestinul uman a metalelor, precum nichelul, cuprul, seleniul şi aurul, dar şi a vitaminelor, mai ales la nivelul mucoasei intestinale.  
Specialistul nostru Livia Nena biolog nutriţionist
 Borşul reprezintă un produs natural, care are la bază procesul de fermentaţie a tărâţei. Acest tonic natural conţine multe minerale, complexul de vitamine B şi multă vitamina C. Fiind un produs natural, este foarte bogat în enzime. Pentru o cură de detoxifiere, se poate bea câte o cană de borş (250 ml) pe zi, timp de 10 zile. Acest tratament se poate repeta de două ori pe an, toamna şi primăvara. Terapia se recomandă persoanelor cu diabet, artrită, gută şi cu probleme reumatice, hepatice şi renale.
Borşul de putină este un ingredient specific bucătăriei româneşti. Datorită numeroaselor sale proprietăţi nutriţionale, el poate fi folosit şi în cure, cu scop terapeutic. Borşul de putină, preparat în casă din ingrediente naturale şi folosit ca ingredient pentru ciorbe, este un remediu pentru o serie de afecţiuni: de la astm, bronşite, oboseală cronică, boli nervoase şi endocrine până la alcoolism.Extern, borşul se foloseşte în cosmetică, pentru catifelarea tenului.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/ce-nu-stiai-despre-borsul-putina-1_50abf7677c42d5a663834c29/index.html
Ce nu ştiai despre borşul de putină Borşul de putină este un ingredient specific bucătăriei româneşti. Datorită numeroaselor sale proprietăţi nutriţionale, el poate fi folosit şi în cure, cu scop terapeutic. Borşul de putină, preparat în casă din ingrediente naturale şi folosit ca ingredient pentru ciorbe, este un remediu pentru o serie de afecţiuni: de la astm, bronşite, oboseală cronică, boli nervoase şi endocrine până la alcoolism.Extern, borşul se foloseşte în cosmetică, pentru catifelarea tenului. Cum se prepară Pentru prepararea unui borş gustos şi sănătos, ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 g tărâţe de grâu, 100 g mălai, o crenguţă cu frunze de vişin, 5 l de apă, 20 g de drojdie şi 1 kg de pâine neagră. Se face o plămadă din 500 g de tărâţe, mălai, drojdie de bere şi apă caldă. Se lasă să dospească peste noapte şi, după ce a crescut, se pune într-o putină de 20 de litri. În niciun cazborşul nu se prepară în vase metalice. Se adaugă restul de tărâţe şi apa călduţă şi se lasă să dospească cinci-şase ore. După aceea, se adaugă apă clocotită până ce se umple va­sul, apoi pâinea tăiată felii, bine prăjită, şi crenguţa de vişin. Se a­mestecă borşul cu o paletă de lemn şi se lasă să se limpezească timp de 24 de ore, apoi se poate folosi. După ce borşul s-a consumat şi rămâne un amestec pe fundul vasului, adaugă apă fiartă şi agită bine. După 24 de ore, se obţine o nouă serie de borş. Cură revitalizantă Nutriţioniştii recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Dacă vrei să fii în formă, bea câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile. După o pauză de şapte zile, cura se poate repeta. Calmează durerile de ficat Dacă ai probleme cu ficatul sau cu bila, bea pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, câte o cană cu borş. Pentru a fi mai eficientă terapia, în cana cu borş se adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin. Reglează nivelul glicemiei Nivelul crescut al glicemiei este „un fenomen”(cum îl numesc nutriţioniştii) care apare frecvent la amatorii de dulciuri. Dacă eşti în această situaţie, ca să eviţi complicaţiile specifice diabetului, apelează la două remedii tradiţionale: borşul şi ceapa crudă. Bea câte o cană de borş înaintea meselor principale, iar ceapa o poţi adăuga în salata de crudităţi. Dacă ai probleme cu nivelul glicemiei, consumă cele două alimente la fiecare masă, timp de cel puţin 30 de zile. Un complex de vitamine Puterea terapeutică a borşului se datorează substanţelor active din compoziţia ingredientelor sale: tărâţele de grâu conţin vitamine (mai ales vitamine din complexul B, betacaroten), minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi. Drojdia de bere conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D şi H (biotina), enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate: seleniu, dar mai ales crom. Scurtează perioada de convalescenţă Persoanele care au afecţiuni pulmonare se refac mai repede dacă, în loc de apă, consumă în fiecare zi un litru de borş amestecat cu 250 ml de infuzie de soc (din două linguriţe de flori uscate şi o cană de apă clocotită). Această băutură se îndulceşte cu miere şi se consumă înaintea meselor principale. Tratamentul trebuie urmat cel puţin două luni. În cazuri grave, terapia se poate prelungi încă două săptămâni. Secrete ascunse în sucul de grâu Specialiştii în geriatrie de la Universitatea din Londra au demonstrat că sucurile de grâu (cum este şi borşul) favorizează absorbţia în intestinul uman a metalelor, precum nichelul, cuprul, seleniul şi aurul, dar şi a vitaminelor, mai ales la nivelul mucoasei intestinale. Specialistul nostru Livia Nena biolog nutriţionist Borşul reprezintă un produs natural, care are la bază procesul de fermentaţie a tărâţei. Acest tonic natural conţine multe minerale, complexul de vitamine B şi multă vitamina C. Fiind un produs natural, este foarte bogat în enzime. Pentru o cură de detoxifiere, se poate bea câte o cană de borş (250 ml) pe zi, timp de 10 zile. Acest tratament se poate repeta de două ori pe an, toamna şi primăvara. Terapia se recomandă persoanelor cu diabet, artrită, gută şi cu probleme reumatice, hepatice şi renale.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/ce-nu-stiai-despre-borsul-putina-1_50abf7677c42d5a663834c29/index.html
Ce nu ştiai despre borşul de putină 23 mai 2009, 21:21 citesc mai tarziu download pdf print article Articol Comentarii 0 de adevarul Devino fan 0 (0 voturi) 0 share 0 inShare Aboneaza-te la newsletter Abonare Ce nu ştiai despre borşul de putină Borşul de putină este un ingredient specific bucătăriei româneşti. Datorită numeroaselor sale proprietăţi nutriţionale, el poate fi folosit şi în cure, cu scop terapeutic. Borşul de putină, preparat în casă din ingrediente naturale şi folosit ca ingredient pentru ciorbe, este un remediu pentru o serie de afecţiuni: de la astm, bronşite, oboseală cronică, boli nervoase şi endocrine până la alcoolism.Extern, borşul se foloseşte în cosmetică, pentru catifelarea tenului. Cum se prepară Pentru prepararea unui borş gustos şi sănătos, ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 g tărâţe de grâu, 100 g mălai, o crenguţă cu frunze de vişin, 5 l de apă, 20 g de drojdie şi 1 kg de pâine neagră. Se face o plămadă din 500 g de tărâţe, mălai, drojdie de bere şi apă caldă. Se lasă să dospească peste noapte şi, după ce a crescut, se pune într-o putină de 20 de litri. În niciun cazborşul nu se prepară în vase metalice. Se adaugă restul de tărâţe şi apa călduţă şi se lasă să dospească cinci-şase ore. După aceea, se adaugă apă clocotită până ce se umple va­sul, apoi pâinea tăiată felii, bine prăjită, şi crenguţa de vişin. Se a­mestecă borşul cu o paletă de lemn şi se lasă să se limpezească timp de 24 de ore, apoi se poate folosi. După ce borşul s-a consumat şi rămâne un amestec pe fundul vasului, adaugă apă fiartă şi agită bine. După 24 de ore, se obţine o nouă serie de borş. Cură revitalizantă Nutriţioniştii recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Dacă vrei să fii în formă, bea câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile. După o pauză de şapte zile, cura se poate repeta. Calmează durerile de ficat Dacă ai probleme cu ficatul sau cu bila, bea pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, câte o cană cu borş. Pentru a fi mai eficientă terapia, în cana cu borş se adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin. Reglează nivelul glicemiei Nivelul crescut al glicemiei este „un fenomen”(cum îl numesc nutriţioniştii) care apare frecvent la amatorii de dulciuri. Dacă eşti în această situaţie, ca să eviţi complicaţiile specifice diabetului, apelează la două remedii tradiţionale: borşul şi ceapa crudă. Bea câte o cană de borş înaintea meselor principale, iar ceapa o poţi adăuga în salata de crudităţi. Dacă ai probleme cu nivelul glicemiei, consumă cele două alimente la fiecare masă, timp de cel puţin 30 de zile. Un complex de vitamine Puterea terapeutică a borşului se datorează substanţelor active din compoziţia ingredientelor sale: tărâţele de grâu conţin vitamine (mai ales vitamine din complexul B, betacaroten), minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi. Drojdia de bere conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D şi H (biotina), enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate: seleniu, dar mai ales crom. Scurtează perioada de convalescenţă Persoanele care au afecţiuni pulmonare se refac mai repede dacă, în loc de apă, consumă în fiecare zi un litru de borş amestecat cu 250 ml de infuzie de soc (din două linguriţe de flori uscate şi o cană de apă clocotită). Această băutură se îndulceşte cu miere şi se consumă înaintea meselor principale. Tratamentul trebuie urmat cel puţin două luni. În cazuri grave, terapia se poate prelungi încă două săptămâni. Secrete ascunse în sucul de grâu Specialiştii în geriatrie de la Universitatea din Londra au demonstrat că sucurile de grâu (cum este şi borşul) favorizează absorbţia în intestinul uman a metalelor, precum nichelul, cuprul, seleniul şi aurul, dar şi a vitaminelor, mai ales la nivelul mucoasei intestinale. Specialistul nostru Livia Nena biolog nutriţionist Borşul reprezintă un produs natural, care are la bază procesul de fermentaţie a tărâţei. Acest tonic natural conţine multe minerale, complexul de vitamine B şi multă vitamina C. Fiind un produs natural, este foarte bogat în enzime. Pentru o cură de detoxifiere, se poate bea câte o cană de borş (250 ml) pe zi, timp de 10 zile. Acest tratament se poate repeta de două ori pe an, toamna şi primăvara. Terapia se recomandă persoanelor cu diabet, artrită, gută şi cu probleme reumatice, hepatice şi renale.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/ce-nu-stiai-despre-borsul-putina-1_50abf7677c42d5a663834c29/index.html
Ce nu ştiai despre borşul de putină 23 mai 2009, 21:21 citesc mai tarziu download pdf print article Articol Comentarii 0 de adevarul Devino fan 0 (0 voturi) 0 share 0 inShare Aboneaza-te la newsletter Abonare Ce nu ştiai despre borşul de putină Borşul de putină este un ingredient specific bucătăriei româneşti. Datorită numeroaselor sale proprietăţi nutriţionale, el poate fi folosit şi în cure, cu scop terapeutic. Borşul de putină, preparat în casă din ingrediente naturale şi folosit ca ingredient pentru ciorbe, este un remediu pentru o serie de afecţiuni: de la astm, bronşite, oboseală cronică, boli nervoase şi endocrine până la alcoolism.Extern, borşul se foloseşte în cosmetică, pentru catifelarea tenului. Cum se prepară Pentru prepararea unui borş gustos şi sănătos, ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 g tărâţe de grâu, 100 g mălai, o crenguţă cu frunze de vişin, 5 l de apă, 20 g de drojdie şi 1 kg de pâine neagră. Se face o plămadă din 500 g de tărâţe, mălai, drojdie de bere şi apă caldă. Se lasă să dospească peste noapte şi, după ce a crescut, se pune într-o putină de 20 de litri. În niciun cazborşul nu se prepară în vase metalice. Se adaugă restul de tărâţe şi apa călduţă şi se lasă să dospească cinci-şase ore. După aceea, se adaugă apă clocotită până ce se umple va­sul, apoi pâinea tăiată felii, bine prăjită, şi crenguţa de vişin. Se a­mestecă borşul cu o paletă de lemn şi se lasă să se limpezească timp de 24 de ore, apoi se poate folosi. După ce borşul s-a consumat şi rămâne un amestec pe fundul vasului, adaugă apă fiartă şi agită bine. După 24 de ore, se obţine o nouă serie de borş. Cură revitalizantă Nutriţioniştii recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Dacă vrei să fii în formă, bea câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile. După o pauză de şapte zile, cura se poate repeta. Calmează durerile de ficat Dacă ai probleme cu ficatul sau cu bila, bea pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, câte o cană cu borş. Pentru a fi mai eficientă terapia, în cana cu borş se adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin. Reglează nivelul glicemiei Nivelul crescut al glicemiei este „un fenomen”(cum îl numesc nutriţioniştii) care apare frecvent la amatorii de dulciuri. Dacă eşti în această situaţie, ca să eviţi complicaţiile specifice diabetului, apelează la două remedii tradiţionale: borşul şi ceapa crudă. Bea câte o cană de borş înaintea meselor principale, iar ceapa o poţi adăuga în salata de crudităţi. Dacă ai probleme cu nivelul glicemiei, consumă cele două alimente la fiecare masă, timp de cel puţin 30 de zile. Un complex de vitamine Puterea terapeutică a borşului se datorează substanţelor active din compoziţia ingredientelor sale: tărâţele de grâu conţin vitamine (mai ales vitamine din complexul B, betacaroten), minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi. Drojdia de bere conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D şi H (biotina), enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate: seleniu, dar mai ales crom. Scurtează perioada de convalescenţă Persoanele care au afecţiuni pulmonare se refac mai repede dacă, în loc de apă, consumă în fiecare zi un litru de borş amestecat cu 250 ml de infuzie de soc (din două linguriţe de flori uscate şi o cană de apă clocotită). Această băutură se îndulceşte cu miere şi se consumă înaintea meselor principale. Tratamentul trebuie urmat cel puţin două luni. În cazuri grave, terapia se poate prelungi încă două săptămâni. Secrete ascunse în sucul de grâu Specialiştii în geriatrie de la Universitatea din Londra au demonstrat că sucurile de grâu (cum este şi borşul) favorizează absorbţia în intestinul uman a metalelor, precum nichelul, cuprul, seleniul şi aurul, dar şi a vitaminelor, mai ales la nivelul mucoasei intestinale. Specialistul nostru Livia Nena biolog nutriţionist Borşul reprezintă un produs natural, care are la bază procesul de fermentaţie a tărâţei. Acest tonic natural conţine multe minerale, complexul de vitamine B şi multă vitamina C. Fiind un produs natural, este foarte bogat în enzime. Pentru o cură de detoxifiere, se poate bea câte o cană de borş (250 ml) pe zi, timp de 10 zile. Acest tratament se poate repeta de două ori pe an, toamna şi primăvara. Terapia se recomandă persoanelor cu diabet, artrită, gută şi cu probleme reumatice, hepatice şi renale.

Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/ce-nu-stiai-despre-borsul-putina-1_50abf7677c42d5a663834c29/index.html