2013. március 6., szerda

Fokhagyma, bioaktív szelén, hatóanyag nélküli kapszulák | jomtom.hu

Fokhagyma, bioaktív szelén, hatóanyag nélküli kapszulák | jomtom.hu

Fokhagyma, bioaktív szelén, potenciál nélküli kapszulák


Az egész fokhagymában a kéntartalmú alliin és az alliinase enzim elkülönül.
Csak felvágás után élvezheti igen előnyös tulajdonságait.
Minél apróbb darabokra vágja, annál hatásosabb egészségügyi előnye.
A cikksorozat szerkesztés alatt áll.

Fokhagyma (Allium Sativum) és
vad fokhagyma (Allium Ursinum)


A fokhagymáról kimutatták, hogy megvédi a fehér és vörös vérsejteket a vérben levő fémek oxidatív károsító hatásaitól, és saját méregtelenítő hatással is rendelkezik.

A fokhagyma számos kénösszetevőt tartalmaz, ezek közül a legértékesebbek a kén-hydryl csoportok, melyek oxidálják a higanyt, kádmiumot, ólmot, és vízben oldhatóvá átalakítják. Könnyűvé teszi az organizmusok számára a fémek eltávolítását.


A fokhagyma alliint is tartalmaz, melyet az enzimek allicinné alakítanak át, a természet leghatásosabb mikrobaellenes anyagává. A fémmérgezéses betegek rendszerint másodlagos fertőzésektől is szenvednek, gyakran ezek felelősek a tünetek egy részéért. A fokhagyma a legfontosabb ásványi anyagot is tartalmazza, a bioaktív szelént, mely megvéd a higanymérgezéstől.

A legtöbb szelén termék nagyon gyengén szívódik fel, és nem éri el azokat a testrészeket, melyeknek szüksége van rá.
A fokhagyma szeléne a legelőnyösebb természetes, biológiailag elérhető forrás.
A foghagyma védelmet nyújt a szívbetegség és rák ellen is.

Az allicin felezési ideje (a fokhagyma szétzúzását követően) 14 napnál kevesebb.
A legtöbb kereskedelmi fokhagyma termékben semmilyen allicin potenciál nem marad.
Egyedül a fagyasztva szárított fokhagyma tér el a fentitől.
A fokhagyma tinktúra kiváló méregtelenítő hatású, de kevésbé hatásosan baktériumellenes.

Adagolása: 1-3 kapszula fagyasztva szárított fokhagyma minden étkezést követően. Lassan növelje nagyobb darabszámra. Kezdetben ún "die-off" állapot tapasztható, (a pathogén gomba és baktérium organizmusok elpusztulása miatt).
A tinktúrából 5-10 cseppet tegyen az ételre naponta legalább 3 alkalommal.


Kapcsolódó olvasmány:
Koriander - nehézfém méregtelenítés