2013. március 6., szerda

Epekő, az egyik legnagyobb egészségügyi veszély | jomtom.hu

Epekő, az egyik legnagyobb egészségügyi veszély | jomtom.hu

Epekő, a legnagyobb egészségügyi veszély


... Amikor a kövek feltorlódnak a májban és a máj epecsatornájában, a hormonok nem tudnak lebomlani és megáll a méregtelenítés..... Amikor a mérgek és "szemét" mennyisége túllépi a test tárolókapacítását, a betegség tünetei megjelennek.


Kép forrása: Anatómia és fiziológia alapjai (Martini-Nath)

májstrukturaA májat olyannak képzelje el, mint egy több száz utcát és házat tartalmazó várost. Földalatti csőrendszer szállítja a vizet, olajat és gázt.
Szennyvíz és szemétszállító kamionok elviszik a város hulladékát.
Az elektromos vezetékek biztosítják az energiát a lakások és üzletek számára.
A gyárak, a szállítási rendszer, a telekommunikációs hálózat és az üzletek biztosítják a lakosok napi szükségleteit.


A városi élet szervezettsége minden olyan dolgot biztosít, amely a lakosság folyamatos létéhez szükséges. De egy nagy sztrájk, áramkimaradás, romboló földrengés, vagy terrorizmus esetén, a városi élet megbénul, a lakosság komoly szükségleteket szenved.

Mint a városi infrastukturában, a májnak több száz különböző funkciója van, melyek a test minden részéhez kapcsolódnak. A máj a nap minden pillanatában óriási mennyiségű tápanyagot termel, dolgoz fel, és szállít. Ezek a tápanyagok biztosítják a 60-100 trillió lakos (sejt) részére a táplálékot. Minden egyes sejt, önmagában mikroszkópikus város a saját összetettségében, és másodpercenként millárdnyi kémiai reakciót végez. Ahhoz, hogy hiba nélkül fenntartható maradjon a test összes sejtjének működése, a májnak folyamatosan szállítania kell hozzájuk a tápanyagokat, enzimeket és hormonokat. Az erek és vénák titkos labirintusaival, a csatornákkal és speciális sejtekkel a májnak tökéletesen hibátlannak kell lennie, hogy fenntartsa a problémamentes termelési vonalat és a megszakításmentes elosztási rendszert, az egész testben.

Ha az alábbiak közül bármelyik eset fennáll, Önnek nagy valószinűséggel számos köve van májában vagy epéjében:

* Étvágytalanság
* Étel utáni vágy
* Emésztési rendellenesség
* Hasmenés
* Székrekedés
* Szürke széklet
* Sérv
* Szorulás
* Aranyér
* Tompa fájás a jobboldalon
* Nehéz légzés
* Májzsugorodás
* Hepatitisz
* Legtöbb fertőzés
* Magas koleszterin
* Hasnyálmirigy gyulladás
* Szívprobléma
* Nyombélfekély
* Hányinger és hányás
* Ingerlékeny vagy ideges személyiség
* Depresszió
* Impotencia
* Más szexuális probléma
* Prosztata betegség
* Vizelési problémák
* Hormonális egyensúlyi problémák
* Menstruációs vagy menopauzás rendellenességek
* Látásproblémák
* Puffadt szemek
* Bármilyen bőr rendellenesség
* Májfolt, különösen a kézfejeken és az arcon
* Szédülés és ajulás
* Izomtónus csökkenés
* Gyors hizás vagy fogyás
* Erős váll és hátfájdalom
* Fájdalom a vállcsúcsban
* Szemek alatti sötét szín
* Beteges arcszín
* Fénylő nyelv / fehér / sárga lepedék
* Scoliosis
* Köszvény
* Merev váll
* Merev nyak
* Asztma
* Fejfájás és migrén
* Fog és fogíny problémák
* A szemek és bőr sárgasága
* Isiász
* Lábak zsibbadtsága
* Izületi betegségek
* Térd problémák
* Osteoporosis
* Kövérség
* Krónikus fáradtság
* Vesebetegségek
* Rák
* Sclerosis multiplex és fibromyalgia
* Alzheimer-kór
* Szélsőséges fázás
* Erős melegérzet és a felsőtest izzadása
* Nagyon zsíros haj vagy hajhullás
* Vágások vagy sérülések, melyek véreznek és nem akarnak gyógyulni
* Nehéz elalvás, álmatlanság
* Éjszakai lázálmok
* Izom és izület merevsége
* Meleg vagy hideg hőhullámok

A máj egyik fő szervünk, mely felelős a tápanyag szállításáért és fenntartásáért. Feladatai közé tartozik az összetett kémiai anyagok lebontása, és a protein molekulák szintézise. A máj tisztító és szűrő eszközként is működik. Deaktíválja a hormonokat, az alkoholt és a gyógyszereket. Ezeket a biológiailag aktív összetevőket módosítja, hogy elveszítsék potenciálisan veszélyes hatásukat. A feldolgozást úgy ismerjük, mint detoxikációt (méregtelenítést). A máj vércsatornáiban levő speciális sejtek (Kupffer sejtek) megtisztítják a veszélyes elemeket és fertőző organizmusokat, mielőtt azok a belet elérik. A máj kiválasztja az elhasznált anyagokat, így megakadályozza, hogy azok az epecsatorna hálózatába kerüljenek.

Egy érhető példa: a megzavart egyensúly miatt megnövekszik a vérben levő ösztrogén és aldosteron hormonok koncentrációja. Ezek a hormonok nőkben és férfiakban is képződnek, felelősek a só és víz mennyiségének helyes megtartásáról.
Amikor a kövek feltorlódnak a májban és annak epecsatornájában, a máj nem tud lebontani és hatásosan méregteleníteni. Emiatt a vérben levő koncentrációjuk abnormális szintre nő, amely a szövet megnagyobbodáshoz és vízvisszatartáshoz vezet.

A legtöbb onkológus úgy véli, hogy a megemelkedett ösztrogén szintek a női mellrákhoz okozói. Férfiaknál a magas hormonszint hatására túlzottan megnő a mellszövet és súlygyarapodás történik.

A lakosság 60%-a túlsúlyos vagy kövér. Férfiak, nők és gyerekek szenvednek főleg a folyadék visszatartástól (relatív kicsi zsírhalmozodás).
A visszatartott folyadékok segítik a kártékony anyagok semlegesítését, melyeket a máj nem képes eltávolítani a szervezetből. A folyamat segít a kövér vagy túlsúlyos személyeknek egy végzetes, esetleges halálos mérgezéses krizis túlélését, a szív betegségének, a szeptikus mérgezés és fertőzések elkerülését.

A folyadék visszatartásának mellékhatásaként a mérgek és veszélyes "hulladékok" (metabolikus anyagok, elhalt sejtanyagok) felhalmozódnak a test különböző részeiben, és elzárják a keringés útját. Amikor a mérgek és elhasznált anyagok szintje eléri a test tárolási kapacitását, a betegség tünetei láthatóvá válnak.

A máj és epecsatorna felgyűlemlett kövektől megtisztítása segít visszaállítani a homeostasist, a testsúly egyensúlyát, és megteremti annak lehetőségét, hogy a test saját magát gyógyítsa. A májtisztítás az egyik legjobb dolog, amellyel megvédheti magát szinte minden ismert és ismeretlen betegséggel szemben.


Kapcsolódó olvasmány:
Vastagbél, máj, epe, vese, hólyag tisztítása - szeliden
Gyógynövényes kapszulák, melyet (szinte) semmit nem érnek

35 éves fáj, de miért?
A kövérség nem genetikus - tanították

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése