2013. január 28., hétfő

Válasz egy tejfogyasztónak | Dr. Hummel Zoltán a mikrorostos gél feltalálója, a béltisztítás (méregtelenítés), a bélflóra-helyreállítás és a székletszabályozás szakértője.

Válasz egy tejfogyasztónak | Dr. Hummel Zoltán a mikrorostos gél feltalálója, a béltisztítás (méregtelenítés), a bélflóra-helyreállítás és a székletszabályozás szakértője.

Válasz egy tejfogyasztónak

Tisztelt Dr. Hummel Zoltán!
A tejkérdés megint kiütötte nálam a biztosítékot.
Kérem, írja meg mi az, hogy európai, ill. ázsiai tehén?
Attól tartok a magyar tarka nem volt sose ázsiai, akkor, ha ártalmas a teje, hogy éli túl sok ember a tej fogyasztását, na meg azt sem értem, miért nem irtották már régen ki az ártalmas tejű európai /?/ teheneket.
Európa területén van nem európai tehén?
Őszinte kíváncsisággal várom válaszát: Olga
Kedves Olga!

Igazad van a magyar tarka nem ázsiai tehén.
Sok rokonom és ismerősöm megérte a 85 évet és rengeteg tejet megivott egész életében. De éppen az ő példájukon látom, hogy idős korukban mennyit szenvednek. Testükben különböző gyulladások lappanganak, ezek nem halálosak, de fájdalmat okoznak, és megkeserítik az idős emberek életét. Az egész táplálkozást kutató érdeklődésem abból indult ki, hogy a gyulladások okait kezdtem el vizsgálni. Nem is voltam soha, nem is akartam táplálkozás-kutató lenni. Csak arra jöttem rá, hogy legtöbb gyulladást a szervezetünkben az általunk elfogyasztott ételek okozzák. Az egyik ilyen étel az európai tehén teje, melynek kazein fehérjéjében egyetlen aminosavban különbözik az ősi ázsiai tehén tejétől. (Ezért is veszélyes a génmanipuláció! ) A kis különbséget nem tudja feldolgozni maradéktalanul az emésztő rendszerünk, ez gyulladás-gócokat jelentenek. Ez pedig krónikus betegséget.
Az idős emberek a krónikus betegségektől szenvednek. Láthatjuk, hogy már több száz éve fogyasztják az emberek az európai tejet és senki nem gondolt rá, hogy krónikus betegséget okozhat. Mígnem jött néhány kutató, aki fáradságos munkával kimutatta ezt az élő problémát a tejfogyasztásnál. A kutatók azért dolgoznak, hogy eddig ismeretlen dolgokat kiderítsenek, persze sokat tévednek is, tévedéseik esetleg néhány évtized múlva derül ki. Rajtunk múlik, hogy melyik kutatási eredménynek hiszünk.
Kedves Olga, fogyaszd nyugodtan a napi tejadagodat és 120 éves korunkban majd megbeszéljük, melyikünknek volt igaza. Melyikünknek volt több napi szenvedése. Szerintem ugyanis, ha olyan dolgokat eszünk mindennap, ami nem okoz bennünk gyulladásokat, akkor legalább 120 évet kellene élnünk és végelgyengülésben meghalnunk.
Ui.: A magyar szürke marha tudtommal ázsiai tehén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése