2013. január 15., kedd

Candida - biokémia - szelíden | jomtom.hu

Candida - biokémia - szelíden | jomtom.hu

Candida - biokémia


Hogyan lehet néhány száz forintos porokkal és folyadékkal elkerülni.....

Probiotikumok használata helyett a bélflórát érdemes lúgosítani 1 vagy 2 hétig.
Ha megfelelően lúgos a bélkörnyezet, saját magát korrigálja.

A monolaurin egy monoglycerid. Aktív védelmi anyag. Az organikus szűz (VCO) kókuszolaj kb. 50% laurinsavat tartalmaz. Az anyatej csak 20%-ot, mégis aktív védelmet nyújt az anyatejjel táplált csecsemőknek.


Sokak számára ismeretlen, hogy a természet a különböző dolgok egyensúlyát kívánja, így a megfelelő pH értékeket, a lúgosságot, az antioxidánsokat, az alacsony glikémiás értékű élelmiszereket.

Kérjük, hogy ha a szöveget részekben vagy teljes egészében fel kívánja használni, minden esetben illessze be forrásként oldalunk cimét.

http://www.jomtom.hu/candida-biokemia_egyszeruen.htmlCandida - biokémiaA sokak által már ismert candida teszt.
Este helyezzen egy pohár vizet ágya mellé.
Reggel, közvetlenül az ébredés gyűjtsön össze szájában nyálat, majd köpje a pohárba.

A kép és magyarázata segítséget ad. (külső link, angolul)


Unalomig lerágott csont:

Kerüljön minden savképző élelmiszert, így a kenyeret, gyümölcsitalokat, húsokat, fehér lisztet, süteményeket, pékipari termékeket, cukrot, mindenfajta édességet, szalonnát, gyári élelmiszereket, sült és olajos élelmiszereket, mindenfajta finomított növényi olajat, aszpartámot, gyorséttermi ételeket (transzzsírsavak).
Otthon, frissen elkészített ételeket fogyasszon. Nagy kevés fehér húst, így csirkét, kacsát, halat ehet nagymennyiségű zöldséggel. A rizs megfelelő.

Megfigyelések és tapasztalatok alapján a lúgosítás, borax, C-vitamin (nátrium aszkorbát, lúgos forma) és a nehézfémektől megszabadulás és a táplálkozási szokások változtatása a candida kezelésének leghatásosabb módja.VCO, hidegen préselt, szűz kókuszolaj - és candida(Kalandozás - kitérővel)


Kételkedőknek néhány kutatási eredmény, mely bizonyítja a szűz (VCO) kókuszolaj valódi előnyeit.

Leghasznosabb védelmi összetevője a laurinsav - a közepes láncú triglycerid zsírsav (telített zsír), mely miután bekerül a szervezetbe, könnyedén átalakul monolaurinná.
A monolaurin egy monoglycerid, aktív védelmi anyag. Az organikus szűz (VCO) kókuszolaj kb. 50% laurinsavat tartalmaz. Az anyatej csak 20%-ot, mégis aktív védelmet nyújt az anyatejjel táplált csecsemőknek.


Szűz kókuszolaj felszívódása a bőrön keresztül

A VCO (szűz) kókuszolaj zuhanyozást, fürdést, szaunázást követően, a pórusok kinyilása után a bőrön keresztül nagyon jól felszívódik. A szakirodalom transzdermális kezelésnek nevezi, mivel bőrünk a legkiterjedtebb szervünk.
(Transzdermálisan a szervezet annyit szív el, amennyire szüksége van.
Így a mellékhatása szinte nulla. Magnéziumnál is nagy előny, elmarad a hasmenés.)


Candida albicans kezelése kókuszolajjal

A VCO (szűz) kókuszolaj aktív összetevői kaprilsav, kaprinsav és laurinsav.
A közepes láncú telített zsírsavak erőteljes fertőzésgátlók.
Elpusztítják a baktériumokat, virusokat, gombákat, sejtfalaik lebontásával.

A megjelent kutatási eredmények mutatják, hogy a candida albicanst is elpusztítják.
Egy tanulmány arról ír, hogy a VCO (szűz) kókuszolaj ugyanolyan hatásos, mint fluconazole (Diflucan). Sőt azt is kijelenti, hogy a szűz kókuszolajat kellene használni gombás fertőzések kezelésére, gyógyszerellenálló candida fajok esetén.
http://www.candida-albicans-cure.com/coconut-oil.html (külső oldal, angolul)

Ne feledje, a zsírsavakat nem szabad hőnek kitenni, a túlzott meleg megsemmisíti az olaj gyógyászati tulajdonságait. Ugyanez vonatkozik az összes hidegen préselt olajra.

Fogyaszthatja kávéval, sima, izesítetlen joghurttal, tökmajolajjal, vagy hidegen préselt napraforgó olajjal. A otthon készített joghurtban élő A- és B-vitamin is található, segíti az emésztést, hasonlóan a probiotikumokhoz.

Ráadás:
Két heti organikus kókuszolaj fogyasztása után az Alzheimer-kór tesztje azt mutatta, hogy fokozatosan javult az állapot.
http://www.tampabay.com/news/aging/article879333.ece (külső link, angol nyelvű


Kezdőknek:
Az organikus kókuszolaj fogyasztását napi 3 alkalommal ajánlják.

Ha nem tapasztal mellékhatást, emelheti az adagot napi 3 evőkanálra.
Kávéba keverve kellemes. Teával is iható. Aki hozzászokott, magában is fogyasztja.


+ 1 ok az organikus, kókuszolaj megismerésére


http://www.lauric.org/lcv.html (külső link, angol)

Virusok, melyeket elpusztít

* HIV 1 és HIV
* Kanyaró virus
* Herpes HSV 1
* Herpes HSV 2
* Herpes Viridae (mindegyik fajtát)
* Human lymphotrophic virusok (type 1)
* Vesicular stomatitis virus (VSV)
* Visna virus
* Cytomegalovirus
* Epstein-Barr virus
* Influenza virus
* Leukémia virus

* Sarcoma virus
* Syncytial virus
* Rubeola virus

Baktériumok, melyeket elpusztít

* Lysteria monocytogének
* H. Pylori (gram negatív)
* Hemophilus Ibnfluenza (gram negatív)
* Staphilococcus aureus
* Streptococcus agalactiae
* Groups A, B , F & G streptococci
* E. Coli
* Salmonella
* Gram positív organizmusok
* Gram negatív organizmusok, előzetes méregtelenítés kezeléssel
Candida:
szájüreg, nyelőcső, gyomor, bélrendszer, hugyútKét tényező határozza meg a szervezet lúgosságát, a vizelet és a nyál pH értéke:
A vizelet pH értékét a szódabikarbona, a nyál pH értékét a káliumcitrát szabályozza.

Fontos, hogy az organikus almaecet fogyasztása akkor előnyös, ha a káliumszint alacsony, a nyál pH értéke szintén alacsony, pH 7 alatti, és candida van jelen.

A candida a szervezet különböző részeiben fordul elő, a nátrium és kálium egyensúlyától függően. Káliumbikarbonát, helyesebben káliumcitrát hiány esetén a nyál savassá válik, mely elősegíti a candida megjelenését a szájban, torokban és a nyelőcső területén. A szervezet más helyein, így a bélben, húgyúti részben általában a szódabikarbona szabályozza.

Ha az organikus almaecet és szódabikarbona használata hatástalan, azonban az almaecet önmagában jobb eredményt ad, a személy túl alacsony mennyiségű tengeri sót fogyaszt, és kevés vízet iszik, melyek húgyúti fertőzést okoznak.
Ilyenkor negyed teáskanál tengeri só egy liter vízzel fogyasztható napközben.

Szájüregben és nyelőcső területe esetén, amikor a nyál savas, negyed teáskanál káliumcitrát és negyed teáskanál szódabikarbona fél pohár vízben naponta két alkalommal ajánlott. Ennél erősebb szer fél teáskanál káliumcitrát és nyolcad teáskanál szódabikarbona, fél pohár vízben, naponta kétszer. Ezzel együtt javasolt negyed teáskanál tengeri só egy liter vízzel a nap folyamán fogyasztva.

Az egyik legfontosabb dolog a nyál és vizelet pH értékének rendszeres mérése.
Ehhez használhat lakmuszpapírt vagy mini digitális pH mérőt. Nálunk az utóbbi van.

A legtöbb esetben a szódabikarbona jól dolgozik, azonban jelentős szerepet játszanak a táplálkozási szokások. Magas gyümölcsfogyasztással fruktóz kerül a szervezetbe, amely rosszabbítja a candida tüneteit. Sok víz ívása és alacsony nátrium tartalmú ételek, gyógyszerek hatásától csökkenő káliumszint szintén problémát okoz.

Az organikus almaecet fogyasztásától a vizelet sokszor savassá válik azoknál, akiknél a vér kálciumtartalma normális, de bikarbona szintjük alacsony.
Ez a fiziológiás helyzet a leggyakoribb.

Ha a vér kálciumtartalma magas és bikarbonát szintje is magas, az almaecet enyhén savasít, körülbelül ph 6,8 értékre. Érdekes tény, hogy az organikus almaecet relatív értelemben hasznos, azonban 2 hétnél hosszabb távon fogyasztva csökkenti a bikarbonát és kálcium szintjét, ezzel ismét savassá válik a vizelet, pH 6 alatti.

Az optimális érték pH 6,5 és 7 közötti, rendszerint a pH 7-hez közeli helyes.
Megfelelő helyeken lúgos állapot segítségével a szervezet le tudja győzni a külső támadásokat.Figyelemre érdemesek a polyol cukrok, így a xylitol, gombaellenes tulajdonságaik miatt.
A tényt igen erősen elhallgatják.
A cukorbetegség egyik oka a magasan zsírdús ételek, és a szabad zsírsav, melyet a cukor még rosszabbá változtat. A cukor acidosist hoz létre, és hatással van az immunrendszerre. 10 gramm cukor 5 órán keresztül elnyomja az immunválaszt.

A héten láttam egy cukorgyártó reklámját egy utcai hirdetőtáblán.
144 oka van, amiért nem ajánlott. Candida esetén a nádcukor és méz fogyasztása sem ajánlott.

Sok vizet fogyasztva tengeri sóval (1 liter vízhez negyed teáskanál tengeri só) felével higíthatja a szervezet cukorszintjét. A só segít az elektrolit szintjének egyensúlyában, fenntartja a pH szintet és tartalmaz kevés magnéziumot is.

A gombák elleni hosszabb távú stratégiaként a szervezet cukorszintjét egy evőkanál granulált lecitinnel lehet csökkenteni. A gombák szeretik a zsíros sejteket és a fémeket (lábos, fazék) és a cukrot (legveszélyesebbek a glukóz, fruktóz)Candida és huszonéves kor


Gyomorégés, rossz emésztés gyötri?
Emésztést segítő enzimeket szed, mégis kemény vagy nyálkás a széklete?
Bélszél is előfordul?
Esetleg súlynövekedést vagy hasi fájdalmakat tapasztal?

Klasszikus savasodást jelez, a tünetek láncreakcióban követik egymást.
Az emésztést segítő enzimek savat képeznek, ezáltal állapota romlik.
Általános megoldási javaslat
A szervezet magas nehézfém terheltsége, így a higany, ólom, kádmium következménye lehet a fertőzésektől való védelem, hosszabb távon azonban idegpusztító hatással járnak, melyek krónikus egészségügyi problémákat okoznak.

Az interneten keringő ajánlásokkal ellentétben, minél magasabb a nehézfémek aránya, annál alacsonyabb dózis szükséges ahhoz, hogy a vérben keringő mennyiség minimális maradjon. Nagyon fontos tényező az idő és gyakorság.
Ugyancsak fontos a méregtelenítés módja.

Candida esetén elsődleges cél a szervezet lúgosítása, majd miután elégséges az antioxidánsok, C-vitamin (lúgositó formája a nátrium aszkorbát), és szódabikarbona szintje, következhet a tisztító (eltávolító) terápia.

Nagyon egyszerűen magyarázható, miért nem működik a méregtelenítés sokaknál.
A hosszútávú kitettség, így az amalgám hatására lerakódnak a nehézfémek a szövetekben, és nem a vérben keringenek. Rosszul előkészített méregtelenítés hatására a szövetekből a vérkeringésbe kerülő nehézfémek destabilizálják a szervezetet.

A legtöbb oxigén és vér az agyba jut, ezért a vérben keringő nehézfémek is, melynek hatására az immunrendszer elnyomódik, és ez metabólikus acidosishoz vezet.
Az agy végzi az immunítás irányítását.
Az agyi savasság a gomba, candida és hasonló állapotok általános oka.

A metabolikus acidosis olyan állapot, melyet toxikus kémiai anyagok és nehézfémek okoznak. A szervezet erősen savassá válik, a vizelet pH értéke mutatja.

Az agy jelentős szerepet tölt be a pH érték lúgosságának szabályozásában.

Az aszpartámról (cukormentes colák, cukormentes rágógumi vagy gyermekek számára készített vitaminkészítmények), metanolról, formaldehydről jól ismert, hogy hosszabb távon az idegsejtek pusztítói. Hatásként a sejtek körüli folyadékok savassá válnak.
Fogyasztásuk következménye (lehet) az idegi diszfunkciók miatt agytumorok kialakulása is.

Saját megjegyzés
: az OÉTI tájékoztatása alapján a fenti leirással ellentétben az aszpartámról tudományosan bizonyított, hogy semmilyen káros hatása nincs a szervezetre. Úgy legyen!

Az agytumor a hosszú ideig fennálló savasság állapota, melyet a kémiai anyagok és nehézfémek által előidézett ideghalál okoz, és ciklikus idegsejt elhalálozáshoz vezet.

A nehézfémek neurodegeneratív hatásának ellensúlyozására és az idegek védelmére több B-vitamin komplex, C-vitamin (nátrium aszkorbát formában) és E-vitamin szükséges. A B-vitamin segíti az idegi növekedést, a C- és E-vitaminok antioxidánsok.

Meg kell jegyezni, hogy a kémiai mérgek az aszpartámon kívül számos személyes higiéniai termékben (testápolók, kozmetikai termékek) is jelen vannak.
Ezek is előidézhetik a metabolikus savasodáson keresztül a candida állapotát.

Általános méregtelenítés az ózonterápia vagy a hidrogénperoxid (stabilizálatlan, étkezési minőségű) alkalmazása, melyekkel semlegesíteni lehet a májban felgyülemlett kémiai mérgeket.

Az antioxidánsok az idegek védelmét segítik. Valóban hatásos működésükhöz előzetes, megfelelő lúgosítás szükséges.

C-vitamin két formában létezik, savas és lúgos állapotban.
Előbbi az aszkorbinsav, utóbbi a nátrium aszkorbát.
A savas állapot oxidatív, mely a szervezet ellen dolgozik.
A lúgos állapot antioxidáns.
A savas állapot az egészséges sejtekből egy elektront elvesz, míg az antioxidáns egy elektronnal bővíti azokat.

Amikor a szervezet savas, és a méregtelenítés hatására nehézfémek is belekerülnek a keringő vérbe, az magasan oxidatív állapotú, a szervezet immunrendszere gyengén működik, így a gombák számának növekedését okozza.
Ez megmagyarázza a túl gyors méregtelenítés folyamatának problémáját.

Egyszerű példa, hogyan működik a gyakorlatban:
A legtöbb autista gyermeknél a túlzott mennyiségű nehézfémtől alakul ki a tanulási nehézség. A higany, aluminium az oltóanyagokból származnak.
Ha az ólom szintje az oltás előtt már magas, az oltás következményeként váratlan csecsemőhalál következhet be. Képzeljük el, hányszor oltják be gyermekeinket az iskolás kor előtti időszakban.

A higany és aluminium szintje meglehetősen magas az oltóanyagokban, nagyon sokszor meghaladják a hivatalosan engedélyezett, és környezetre biztonságosnak tekintett mennyiséget.

Ebből adódik, hogy sok gyermek vére jelentősen toxikusabb, mint a normál környezet, például egy tó víze!

Autista gyermeküket kezelő szülők szinte mindig túl magas mennyiségű koriandert használnak, ezért a gyermek már az első "kezelést" követően összezavaródik.
Alacsony dózis esetén, átlagosan a 8. napon "zavarodik meg" az agy.
Candida, illetve egyéb bőrproblémák jelennek meg.

Az úgynevezett "szakértők", akik autista gyermekeket kezelnek és egy héten keresztül méregtelenítenek, majd két hét szünet következik az eredményre várva, abszolút nem veszik figyelembe miért az történik, melyre nem számítottak.

A méregtelenítésnél a dózisok mértéke és sűrűsége különböző.
Koriander esetén különösen eltérő a dózis és kezelések között időtartam.
Érzékenyebb, tanulási képesség problémákkal küszködő, hiperaktív és autista gyermekek esetén az átlagos dózis 5-10 levél (nagyfokú érzékenység esetén 1-2) naponta, míg az átlagos esetben kétnaponta, vagy heti két alkalommal 1 levél.
Magnéziummal, C-vitaminnal (nátrium aszkorbát) és szódabikarbonával együtt.
Magnéziumcitrát dózisa például 250 mg, C-vitamin 500 mg, szódabikarbona 1/4 teáskanál naponta 2 alkalommal fél pohár vizben, mellékhatást vagy reakció nélkül.

Miért magnézium? A magnézium puffert biztosít a méregtelenítés során a vérben keringő nehézfémek negatív hatása ellen. Az arány, azaz az eltávozó nehézfémek mennyisége attól függ, hogy a folyamatot hogyan képes kezelni a vese és néha a bélrendszer. A távozó nehézfémek a vesén, és sok esetben a bélrendszeren keresztül távoznak, néha az izzadtságmirigyeken keresztül is.

A bélrendszer szerepe a nehézfémek eltávolításában nagyban függ a szervezet és a bél ozmotikus egyensúlyától.

Két tényező határozza meg. A klorid szintje, és a lúgosság mértéke.
Utóbbi gyakran megegyezik a szervezet bikarbonat szintjével. Ha a kloridok száma magas, például sok klóros víz fogyasztásától, a bikarbonátok szintje alacsony.
A tipikusan savas étkezés hatására az ozmotikus egyensúlytalanság következményeként száraz a bél, a rajta keresztül felszívódó folyadékok mennyisége magas, mivel a szervezet megpróbálja a lúgosítással egyensúlyba hozni a pH értéket, ezért több lúgos fémet, nátriumot és vizet is elvon. A nátrium felszívódása magas a nátrium-klorid arány (1,2:1 vagy 1,3:1) egyensúlyának fenntartása érdekében.

Nagyon érdekes tény, hogy az asztali só erősen destabilizáló hatású a hozzáadott tapadásgátló összetevő(i), például az aluminiumszilikát miatt.

A tapadásgátló vagy más kémiai anyagok megléte miatt a bolti közönséges só savas, gyakran pH 5 körüli értékkel. Ez távol áll a szervezet ideális, pH 7,35 igényétől, mely további problémákat is okoz. A szervezetnek sokkal több energiát kell fordítania arra, hogy az élelembevitel során a pH 5 érték pH 7,35-re változzon.

A tengeri sók kémiája érdekes, mert saját pH 7 - 8,5 értékükkel jóval közelebb állnak a szervezet igényéhez.

A finomítatlan, kezeletlen tengeri sók a civilizált társadalmak által 90%-ban savat formázó élelmiszerek bevitele miatt különösen előnyös.
A tengeri só pH 7-8,5, illetve a szódabikarbona pH 8-as értéke jelentősen javítja az ozmotikus egyensúlyt a szervezet és a bél között, mellyel megszűnik a székrekedés.

A székrekedés csökkentésére kezeletlen, finomítatlan tengeri só és szódabikarbona is használható. Minél telítettebb az oldat, annál inkább megszűnik a székrekedés.
Enyhén hashajtó hatású, amely a lágyabb széklethez szükséges.

Figyelmeztetés
Ez a rész nem minősül orvosi tanácsnak.
Komoly egészségügyi kockázattal járhat. Csak saját felelősségére használja.

Enyhe székrekedés esetén 1/2 teáskanál szódabikarbona, 1/2 teáskanál tengeri só fél pohár vízben elkeverve. Lassan igya!

Krónikus székrekedés esetén 1 teáskanál szódabikarbona, 1 teáskanál tengeri só, fél pohár vízben elkeverve. Lassan igya!

A méregtelenítés folyamata általában nem működik a táplálkozásból eredő metabolikus acidosis, alacsony bikarbonát szint, túlzott mennyiségű méregtelenítéshez használt anyag, alacsony lúgosság, magas kloridszint, alacsony magnéziumszint, alacsony antioxidánsok esetén.

A magnéziumot a nehézfémek eltávolítása során nagyon szereti a szervezet.
Egyáltalán nem meglepő, hogy a hajszálak vizsgálata és más laboreredmények alacsony magnéziumszintet mutatnak ki, mivel nagyon magas a nehézfémek szintje.
A magnéziumról úgy tűnik, hogy jól segíti a nehézfémek kivezetését, ezáltal lecsökken a szervezetben levő mennyisége.

Az emberek olyan mennyiségű mérget visznek be, különösen a táplálkozással, hogy cseppet sem meglepő, miért betegek oly sokan.
A fluór(id) szint magas, az aluminium szint magas, a fémből készült főzőedények, és a magasan feldolgozott, finomitott növényi olajok, a magas hőfokon főzés hatására megromló olajok oxidációt, és sok egyéb tünetet idéznek elő.

A candida esete gyakran azt jelzi, hogy magas a nehézfémek aránya.
Méregtelenítés során a vérben keringő nehézfémek szintje is magas.
Sok embernél ez nem okoz problémát. Rendszerint annak következményeként, hogy a szövetekből kezdetben távozó nehézfém mennyisége alacsony, a szervezet lúgossága magas, a magnéziumszint szintén magas.

Az interneten keringő koriander paszta használatának sűrúsége és alacsony mennyiség betartása fontos a megfelelő méregtelenítéshez, hogy a vese korlátozott kiválasztása miatt csökkenteni lehessen a vérben keringő nehézfémek mennyiségét.
A terápia használata nagyban függ a szervezet kezdeti lúgosságától.

Rendkívül sok alternatív gyógyítással foglalkozó előtt ismeretlen a fogalom, számosan túl agresszíven, jelentősen nagy dózist alkalmaznak, több változót is figyelmen kívül hagynak. Egyáltalán nem törödnek a lúgosítás fontosságával.

A méregtelenítéshez komoly támogatást nyújt a terápiát megelőzően fogyasztott granulált lecitin. Megakadályozza, hogy az idegrendszer, és a neuronok mielinjei sérüljenek, melyekkel gátolják az érintett idegek, érzések, mozgások, kognitív vagy más funkciók által érintett idegek értékvesztését, melyet a méregtelenítés folyamata során a vérben keringő nehézfémek okoznak.


Figyelmeztetés
Ez a rész nem minősül orvosi tanácsnak. Komoly egészségügyi kockázattal járhat.
Csak saját felelősségére használja.

Elérhető és olcsó lúgosító szerekből széles választék áll rendelkezésre.
Alap és haladó (candida esetén), energiaszintre ható, székrekedés esetén a száraz bélrendszerre, illetve székrekedés és candida esetén.

Alap
1/2 teáskanál szódabikarbona legalább 1/2 pohár vizzel (ideálisan 1 pohárnyival) naponta kétszer.

Haladó
1/4 teáskanál szódabikarbona és 1/4 teáskanál nátriumkarbonát legalább fél pohár vízzel naponta háromszor.

Energia
Növeli az energiaszintet (és bizonyos fokig csökkenti a bélproblémákat magas tartrátsav esetén (helytelen fermentáció miatt). 2 evőkanál organikus, szűretlen, pasztőrizálatlan almaecet, 1/2 teáskanál szódabikarbónával 1/2 pohár vízzel, a pezsgés megszünése után, naponta 2 alkalommal.

Lúgosítás, száraz bél és székrekedés
1/2 teáskanál szódabikarbona, 1/8 evőkanál tengeri só, 1 pohár vízben.

Lúgosítás, candida és székrekedés
Tengeri só és szódabikarbona szükséges hozzá.
Akik szükségtelenül nagymennyiségű probiotikumot fogyasztanak állapot megszüntetése érdekében, gyakran szenvednek metabolikus acidosis és savas bél problémával. A sav azonnal elpusztítja a probiotikumot.
A kutatások azt mutatják, hogy a bélflóra állapota könnyen változtatható probiotikum használatának szükségessége nélkül úgy, hogy a bél savasságát szódabikarbonás lúgosítással változtatják, csökkentik mindenfajta gyümölcs és savanyú élelmiszerek fogyasztását.

Ehhez az állapothoz a legjobban illó szer lehet 1/4 teáskanál szódabikarbona, 1/4 teáskanál nátriumkarbonát (mosószóda) legalább fél pohár vízzel, naponta 3 alkalommal. Jóval hatásosabban lúgosít, és normálisra változtatja a bélflórát, probiotikum használatának szükségessége nélkül.

A bélkörnyezet megváltoztatása probiotikum használata előtt lépéshossznyi előnyt hoz. Nincs szükség probiotikumra, ha a bélflóra állapota az ideálishoz közeli, lúgos.

Ehhez 1/4 teáskanál tengeri só és 1/8 teáskanál szódabikarbona ajánlott, 1 liter ivóvízzel keverve.

A felsoroltakon kívül a méregtelenítéshez számtalan kiegészítő eljárás létezik.
A halolaj növeli az omega-3 zsírsavak arányát, mennyisége a személy állapotától függ.

A candida csökkentésének legegyszerűbb módja negyed teáskanál szódabikarbona, negyed evőkanál nátriumkarbonát (mosószóda - a szódabikarbona elővegyülete) legalább fél pohár vízzel, naponta három alkalommal.

Az ívóvízhez segítség negyed teáskanál tengeri só, és nyolcad evőkanál szódabikarbona 1 liter vízben elkeverve.
Ennél speciálisabb összetétel: negyed teáskanál szódabikarbona, negyed teáskanál nátriumkarbonát és negyed teáskanál tengeri só 1 liter ivóvízben elkeverve.

Nehézfémek kivezetéséhez koriander, chlorella vagy spirulina használható.A lúgosítás folyamatához C-vitamin (nátrium aszkorbát) is ajánlott.
A vér oxidatív redukciós szintjét ideális, negatív szinten állítja be.

A leírt szerekkel pH 7-es érték érhető el.
Szódabikarbonával bonyolult a további növelés.
pH 7,4-7,5 érték lehetséges a szódabikarbona helyetti nátrimcitrátra váltással.
Beszerzése időnként bonyolult. Közértben, bioboltban ne keresse.

A nátrimcitrát (technikai neve: trinátriumcitrát) a citromsav "testvére", nátriumkarbonáttal hozzák reakcióba, hogy a ph 8-9 értéket elérje.

A C-vitamin lúgos formáját, a nátrium aszkorbátot C-vitamin aszkorbinsavval és szódabikarbonával lehet elegyíteni, így nátriumaszkorbátot kapunk.

Ligetszépe olajnál biztonságosabb a napi használat helyett a 2 naponta fogyasztás, mert a szervezet korlátozottan tudja feldolgozni az olajat.
Gyakorlatban, a legtöbb embernél heti 1-2 alkalommal ajánlott.

A halolaj 2-es tipusú omega-3 zsírsavat tartalmaz (DHA és EPA), sokkal jobb és kevésbé problematikus forma, mint a lenolaj. Utóbbi gyorsan megromlik, avasodik, és bizonyos kutatási eredmények alapján kevésbé hatásos forma.
A halolaj csökkenti a gyulladásokat, egyéb bőrproblémákat, illetve az immunproblémákat is. A tőkehalmáj olaja is jó, D-vitamint tartalmaz, mely az immunrendszert erősíti.

Bizonyos gombás állapotot egy nap alatt el lehet tüntetni negyed teáskanál nátriumkarbonát és fél teáskanál szódabikarbona keverékével fél pohár vízben, naponta három alkalommal. Azonnal eltűnik a gomba, de hosszabb ideig kell használni, és azt követően is időnként ismételni.

Probiotikumok használata helyett a bélflórát kell lúgosítani egy vagy két hétig.
A megfelelően lúgos bélkörnyezet saját magát korrigálja.


Szisztémás candida


Közvetlen candida elleni szerek


Negyed teáskanál borax egy liter vizben, mely napközben iható.
4 napig alkalmazható, majd 3 nap pihenés következik.
A borax gombaölő, hasznos a csontoknak, segíti a hormonok egyensúlyának fenntartását, és kivonja a szervezetből a fluóridokat.
Hatással van és emeli a férfi hormonokat vagy androgén szintet.
Ezért is ajánlott a 3 nap pihenés, elkerülendő a mirigyek túlstimulálása.

Metilén kék
Akvarista boltokban beszerezhető. Eltávolítja a gombás és bakteriális fertőzéseket a halakról. A múlt században sikeresen használták malária ellen.
Mélyen ható gombaellenes hatása miatt képes áthatolni a szervezet agy-vér és vér-csont gátjain. Az agyi mitochondria számára szuper antioxidáns, rengeteg energiát biztosít.

Lugol jód
Legalább 12,5 mg 5%-os lugol jód ajánlott naponta, vagyis 2 csepp egy pohár vízben. A jód segíti a hormonok egyensúlyát és képes eltávolítani a szervezetből a veszélyes halogénokat, így a fluort és bromint.

Hidrogénperoxid (étkezési minőségű)
Egy kupanyi 3%-os hidrogénperoxid egy liter vízben naponta, szükség esetén. Időnként trandermálisan is alkalmazható, mindent elpusztít a bőrön és nagyon jól felszívódik. Erős hatású bármilyen baktérium, virus és gomba ellen.

Egyéb hasznos vitaminok és ásványi anyagok

C-vitamin lúgos formában (nátrium aszkorbát), naponta legalább 1.000 mg kétszer. Antioxidáns és a nehézfémek eltávolításában segít.

Magnéziumklorid vagy magnéziumcitrát vagy magnéziumglukonát formájában.
250 mg naponta. A magnézium 300 fő enzim működésében vesz részt és meglehetősen jól eltávolítja a staph és strep baktériumokat.
Ajánlott formája a magnéziumklorid. Használható transzdermálisan.

Természetes tengeri só
Szinergikusan szívódik fel, egészséges bélrendszert hoz létre, és többfajta, a szervezet számára fontos ásványi anyagot juttat a szervezetbe.

Táplálkozás