2013. április 9., kedd

Házi tejföl | GAPS™ Diéta

Házi tejföl | GAPS™ Diéta
Házi tejföl 
  | 2 hozzászólás

A Bevezető Diéta 1. Szakaszától megengedett.
Hozzávalók: 
  • 1 liter tejszín
  • 2 dl élőflórás joghurt
Elkészítés:

Ha nyers tejszínhez sikerült hozzájutnunk, öntsük egy üvegedénybe a tejszínt, keverjük bele a joghurtot és tegyük meleg helyre 24 órára pihenni.
Ha pasztőrözött tejszínt kaptunk, kis lángon óvatosan melegítsük fel 50 fokra, öntsük át az üvegedénybe, keverjük bele az élőflórás joghurtot, tekerjük be gondosan az edényt, hogy lassan hűljön és tegyük egy félreeső konyhai helyre 24 órára pihenni.
Miután a tejszín megsavanyodott és szépen be is sűrűsödött a lakto-baktériumoknak köszönhetően, tároljuk tejfölünket hűtőszekrényben.
Ha főtt fogásokba keverjük, figyeljünk rá, hogy az étel ne legyen túlzottan forró – így lesz igazán gyógyító probiotikum.
Nagyszerű fogás GAPSzendvicsre kenve friss paradicsommal vagy uborkával, és saláták önteteként is nagyon finom.
Nyáridőben szívesen kanalazzák a gyerekek néhány szem idény-gyümölccsel és egy kis mézzel összekeverve. Ínycsiklandó probiotikus finomság!