2013. április 14., vasárnap

A női haj elvékonyodása, figyelmeztető jel. Gyógyítsa haját szeliden | jomtom.hu

A női haj elvékonyodása, figyelmeztető jel. Gyógyítsa haját szeliden | jomtom.hu

A női haj elvékonyodása - figyelmeztető jelzés
Hormonális egyensúlyzavar - tápanyaghiány - stressz - kemikáliák.
Ha a hajnövekedés ott indul meg, ahol szükséges, és ott szűnik meg, ahol nincs rá szükség, a kérdésre testétől megkapta a választ.
A hajzat a nők legfontosabb ékessége.
A nők rengeteg időt fordítanak rá, mégis, az elvékonyodó haj látványa jelzi először a hormonzavart, vitaminhiányt, túlzott stresszt vagy hiányos táplálkozást.
Ezek a gyengülő egészségi állapot tünetei.

Kisérje figyelemmel hajkoronájának változását.
Amikor haja újra egészségéssé válik, nő az esélye, hogy szervezete is követi.

Az elvékonyodó haj táplálkozáshiányt jelez


A hajhullást D-vitamin hiánya okozhatja. Tanulmányok sora mutatja, hogy a lakosság jelentős része hiányban szenved ebből a létfontosságú vitaminból.
Ennek elsődleges tünete a hajhullás.

A D-vitamin receptorok számos sejtben és szövetben vannak jelen, beleértve a bőrt is. Egér és emberi kisérletekben kimutatták, hogy a receptorok hiánya alopeciát, ismertebb néven hajhullást eredményez. A hajhullás korai figyelmeztetés.
Jelzi a D-vitamin hiányával összefüggő kockázatokat, melyek - többek között - a cukorbetegség, magas vérnyomás, stroke, szívbetegség, depresszió, sclerosis multiplex, foginybetegség, influenza és tuberkolózis.

A napfény hiánya rendszerint a D-vitamin hiányával jár együtt.
Kutatók szerint minél északabbra él valaki, annál nagyobb az esélye a hiányra.
Ha a napfényhez nem tudunk hozzáférni, táplálékkiegészítő formában szükséges megszereznünk a D-vitamint, tőkehalmáj olajjal vagy D3 vitamin kapszulával.
Javaslatok szerint nőknek minimálisan 2.000 IU mennyiség szükséges naponta.
Nagyon sok természetgyógyász 10.000 IU mennyiséget ajánl, mely egyenlő azzal, amikor napközben fürdőruhában van a napfényben.

Az omega-3 zsírsavak hatással vannak a D-vitamin biológiai feldolgozásának folyamatára. Felelősek a koleszterin képződéséért, ugyanakkor eltávolítják a túlzott mennyiséget is. A D-vitamin képződéséhez a szervezet számára koleszterin szükséges. Ha az étkezés nem tartalmaz megfelelő mennyiségű esszenciális zsírsavakat, a szervezet nem képes saját D-vitamint előállítani.
Használható D-vitaminhoz a tőkehalmáj megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsavat is biztosít.

Hajhullás oka lehet a lysin aminosav, a réz és cink hiánya is.
Mindazonáltal, ha étkezése megfelelő arányú teljes táplálékot tartalmaz, naponta több alkalommal fogyaszt friss zöldséget és gyümölcsöt, akkor nem ez okozza a problémát. A hajszálak proteinből épülnek. Ha a táplálék ebből keveset tartalmaz, a szervezet megosztja a bejutó proteint, és többet használ fel a saját funkcióinak igényéhez.

Teljes értékű tápanyagok - méhpollen, spirulina, chlorella - fogyasztása segíti, hogy az igénynek megfelelő összetétel kerüljön a test megfelelő helyeire.


Elvékonyodó haj - a hormonegyensúly felborulása


A női hormonok szintjének csökkenése és egyensúlyának felborulása már 30 éves életkor körül elkezdődik. Az egyik legmegrázóbb egyensúlyi példa a szőrszálak megjelenése az ajkak felett és az állon, vagy a megerősődő szőrzet a test más részein, és a fejbőrön elvékonyodó haj. Általában a túlzott mértékű dihydrotestosteron (DHT) átalakulás jele. Bár az ösztrogén az elsődleges női hormon, a szervezet testosteront és más androgéneket is termel, így DHEA-t.

A női szervezet öregedése során az androgének elkezdenek DHT-vá átalakulni, ugyanúgy, mint a férfiaknál. Azok a nők, akiknél policisztás petefészek szindróma fordult elő, magasabb tesztoszteron és DHT szinttel rendelkeznek, mint más nők, és fogékonyabbak lehetnek a fenti, túlzott mértékű átalakításra.

Annak megtalálására, hogy a hormonegyensúly okozza a hajhullást, teljes mértékű hormontesztet lehet végeztetni. Az orvosok, akik felírják a bioazonos hormonokat, és öregedés elleni gyógymódokkal foglalkoznak, el tudják végezni a tesztet.
Amennyiben nincs mód, léteznek megbízható laboratóriumok, melyek nyálmintából el tudják készíteni a teljes hormontesztet.

A fűrészpálma megakadályozza a túlzott mértékű androgén DHT-vá alakulását.
Ez a növény egy gyönyörű pálmafa virágaiból származik.
Napi 160 mg kapszulában hatásosan blokkolja az átalakulást, és ezáltal visszakapjuk a fejbőrőn a hajat, eltűnik az arcról a nem kívánatos szőr.

Bizonyított, hogy a fűrészpálma hosszabb ideig alkalmazva is biztonságos.

Ha a hormontesztet valamilyen ok miatt nem lehet elvégeztetni, a másik megoldás annak megtalálására, hogy túlzott mennyiségű DHT alakul át, és ez okozza-e a hajhullást, a fűrészpálma fogyasztása 3 hónapon keresztül.
Ha a hajnövekedés ott indul meg, ahol szükséges, és ott szűnik meg ahol nincs rá szükség, a kérdésre testétől megkapta a választ.


A fűrészpálma dokumentáltan növeli a prosztata egészségét.

Nőknél még nem sikerült teljes mértékben dokumentálni az átalakulás egészségügyi hatásait, mégis az általános tapasztalatok azt sugallják, hogy a túlzott mértékű DHT csökkenése a nőknél segítség lehet a mell és petefészek egészségére.

Csökkenő pajzsmirigy hormonszint szintén hajhullást idézhet elő.
Becslések alapján a nők 40 százalékánál a lecsökkent pajzsmirigy hormonszint okozza a jelentős hajhullást és a kopaszodás jelentős kockázatát.

A pajzsmirigy által termelt hormonok felelősek a metabolizmusért, mely az összes fizikai és kémiai folyamatot jelentik. Pajzsmirigy hormonok szabályozzák a sejtek működésének hatékonyságát és sebességét. Testünk minden sejtjének fejlődése, beleértve a hajat is, függ a pajzsmirigy megfelelő funkcióitól. Ha ez nem elégséges, a hajnövekedés lelassul, és ezzel egyidejűleg a haj elvékonyodik.

A csökkent pajzsmirigy működés egyéb tünetei: száraz bőr, érzékenység melegre és hidegre, megmagyarázhatatlan súlynövekedés, szempilla külső harmadának hiánya, székrekedés, töredező körmök, magas vagy alacsony vérnyomás, fertőzésekre való hajlam, izomgyengeség, osteoporosis (csöntritkulás), izületi és izomfájdalmak, cisztás mellek és petefészkek, krónikus orrmelléküreg gyulladás, lelassult szívverés, állkapocsizület (TMJ) szindróma, fogászati problémák, fejfájás, és megmelkedett koleszterinszint. A felsorolás mutatja, hogy jólétünkhez mennyire kritikus a pajzsmirigy működése.

Jó hír, hogy az alacsony pajzsmirigyszint javítható bioazonos pajzsmirigy hormonokkal. Ezek sertésből kivont természetes hormonok.
Vigyázzon a gyógyszerek szintetikusak, ezek hatásáról rövidesen olvashat!!


A túlzott stressz is okozhat hajvékonyodást



A hajhullás lehet az első jele annak, hogy szervezetének stresszes álapota túl magas. A stressz ma közel olyan, mint a járvány, és magas szintje okozhat hajhullást, nagyon sok más, veszélyes egészségügyi problémával együtt.
A túlzott fizikai és érzelmi stressz, mely betegséghez, sérüléshez és traumához kapcsolódik, leállíthatja a hajnövekedést, és a megnyugvás időszakát követő 2-3 hónappal a haj kihullik. Amikor a fizikai vagy érzelmi állapot helyreáll, a hajnövekedés újra elindul, általában 6-9 hónappal később.

Még súlyosabb helyzet keletkezik, ha a stessz állandó. A haj vékonyodása folytatódik, hacsak nem foglalkozunk a stresszes állapottal és a nyugalom nem áll helyre.
A hosszabb idejű hajhullás, melyet krónikus stressz okoz, egy figyelmezetetés annak jelzésére, hogy a szervezet rendszerei komoly veszélyben vannak.

A cortisol az a stresszhormon, mellyel a szervezet védekezik vagy reagál a stresszes helyzetekre. Ezt a fontos hormont a mellékvese választja ki, és részt vesz a megfelelő glukóz metabolizmusban, amely szabályozza a vérnyomást, inzulint bocsát ki a vércukorszint fenntartására, immun- és gyulladásra válaszoló funkció vannak.
Amikor a stressz állandó és hosszadalmas, a contisol szintje megemelkedik, magasan marad, így a test krónikus stressz állapotába kerül.

A hosszabb ideig magas szint negatív hatással van a vérkeringésre.
Csökken a kognitív működés, a vércukorszint egyensúlya, felborul a pajzsmirigy múködése, csökken a csont- és izomszövetek sűrűsége, megnő a vérnyomás, csökken az immunvédelem, megemelkedik a gyulladásra adott válaszidő, és nővekszik a hasi zsír. Tartósan magas stressz esetén szívinfarktus vagy stroke is bekövetkezhet.

A cortisol egészség szintjének tartásához a szervezet relaxációs válaszát kell aktiválni. Tanulja meg a különböző stresszkezelő technikákat és változtasson életstílusán, hogy minimalizálja a stresszt. Fogyasszon teljes értékű ételeket, növelje a gyümölcsök és zöldségek arányát. Egészítse ki étkezését méhpollennel, spirulinával és chlorellával. Egyen lucernát, mellyel szervezetét teljesen feltölti ásványi anyagokkal.
B complex vitaminok, és C- vitamin is szükséges a pajzsmirigy számára a krónikus stressz leküzdésének támogatásához.


Mérgező kémiai anyagokat tartalmazó hajápolók


Nátrium lauryl szulfát (SLS) a fő összetevője szinte minden kereskedelmi forgalomban kapható samponnak. Azonkívül, hogy mérgező hatása van az immunrendszerre, az SLS-ről kimutatták, hogy kimarja a hajtüszőket, és megakadályozza a hajnövekedést. Az anyag biztonsági adatlapján (MSDS) azt olvashatjuk, hogy az SLS kitettség égést, köhögést, asztmás légzést, gégegyulladást, légzéshiányt, fejfájást, hasmenést és hányást okozhat. Az SLS 4-5 napig a szervezetben maradhat és visszamaradó mennyisége lerakódik a szívben, májban, agyban és tüdőkben.

A hajhullás másik oka a nőknél a túlkezelt haj. A hajfestékek, tartósítók, relaxálók komoly károsodást okoznak a hajban és a fejbőrben, attól függetlenül, hogy tartalmaznak-e lúgot vagy nem. Mind olyan mérgező anyagból készül, melyet a májnak kell méregteleníteni, és az immunrendszer idegen betolakodónak tekinti.
Így ezek a termékek a máj egészségét és az immunrendszert is veszélyeztetik.

Amikor a máj erősen méregteleníti az idegen kémiai anyagokat, az ösztrogén metabolizmus nem megfelelően fejeződik be, és mellrákot idézhet elő.

A hajszinezők és relaxálók által előidézett károsodások csak úgy gyógyíthatók, ha nem használ ilyen anyagokat a haján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése