2013. április 9., kedd

6 különleges, béltisztító étel | Emésztés | Betegségek

6 különleges, béltisztító étel | Emésztés | Betegségek
6 különleges, béltisztító étel
Az emésztőrendszeri problémák mai világunkban rengeteg embert sújtanak, köszönhető ez a nem megfelelő táplálkozásnak, az ételekben található mérgező összetevőknek és természetesen stresszes életmódunknak. Szerencsére azonban nagyon kicsi változtatással is nagyon sokat tehetünk a kellemetlen panaszok ellen. Íme a 6 legjobb étel beleink tisztántartásához.
1, Alma, almaecet
Nagyon sok béltisztító program szerves része az alma, vagy almaecet, mivel ez a rendkívül rostot gyümölcs kiválóan tisztítja a beleket. Az élelmi rostok és más, fontos tápanyagok elősegítik az egészséges emésztést. Az almában lévő pektinek segítenek eltávolítani a belekben lerakódott toxinokat.
2, Avokádó

Az avokádó segítségével akár minden nap, vagy kúraszerűen tisztíthatjuk beleinket. Az almához hasonlóan az avokádó is nagyon gazdag rostokban, vízoldékony és vízben nem oldódó változatokat is tartalmaz. A nem vízoldékony rostok segítik a belek megfelelő mozgását, s ennek segítségével tisztítja azokat, megelőzve ezzel a bélrákok kialakulását.
3, Lenmag
A lenmag a fent említett rostokon felül omega-3 zsírsavakat tartalmaz, mely csökkenti a belekben kialakuló gyulladásokat és stabilizálja a bélsejtek falát.
4, Klorofillban gazdag zöld növények
A klorofillban dús zöldségek és gyümölcsök elősegítik a belek mindennapi tisztítását. A spenót, az olajbogyó, a káposzta, a kelbimbó, a zeller, stb. mind-mind rendkívül gazdagok klorofillban, így javítják az emésztést és tisztítják a májat. A folyékony klorofill szintén kiváló hatással van beleinkre.
5, Tiszta víz Himalája sóval
Nagyon fontos, hogy bélrendszerünk mindig kellően hidratált legyen, ehhez sok folyadékfogyasztásra van szükség minden nap. A méregtelenítést elősegítendő, néha adjunk 1-1 kávéskanál Himalája sót vizünkhöz vagy zöld italunkhoz.
6, Fermentált ételek és italok
A fermentált táplálékok segítenek fenntartani a belekben lévő baktériumflóra egyensúlyát, hozzájárulnak a megfelelő emésztéshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése