2013. február 6., szerda

Harmonizáló gyógyital a gombás betegségek ellen - Makronauta

Harmonizáló gyógyital a gombás betegségek ellen - Makronauta
 Harmonizáló gyógyital a gombás betegségek ellen
A későnyár a föld elem időszaka. A kínai orvostudomány szempontjai szerint ilyenkor erősíthetjük a hasüreg középső részén elhelyezkedő szervek működését, úgy mint gyomor, lép, hasnyálmirigy.

A főzés „vénasszonyok” nyarán című cikkünkben írtunk arról, hogy az idénygyümölcsök és idényzöldségek, főként pedig azok a termések, amelyek a föld felszínének közelében érnek be, kerek formájúak, sárgás, narancssárgás színűek, rendkívül jó hatással vannak anyagcserénk működésére.

A harmonizáló gyógyital bármilyen fajta sütőtökből, sárgarépából, vöröshagymából és fehér káposztából készülhet. Az egyik alkotóelem elhagyható, de ezek közül három mindenképpen legyen benne!

Elkészítése:

Káposztareszelőn lereszelünk egyenlő rész sütőtököt, hagymát, káposztát és sárgarépát.  Keverékéből egy csészényit két csésze vízzel és egy csipet tengeri sóval 15 percig lassú tűzön főzünk. Leszűrjük, és kellemes hőmérsékletre hűlve, kortyolgatva megisszuk. Érdemes minden kortyot szinte megrágni, hogy alaposan elkeveredjen a nyállal. Melegen ajánljuk! Átmelegíti, nyugtatja a gyomrunkat. Íze enyhén édeskés, mivel ezek a zöldségek természetes édes ízűek.

Gyógyhatás:

A szerveink közül a lép felelős a testnedvek zavartalan áramlásáért, és a meridiánokon folyó finomenergia áramlás is a lép állapotától függ. Amennyiben nyálkahártyáink szárazságra hajlamosak, jelzik, hogy a lép legyengült, akkor tanácsos ebből az italból kúraszerűen néhány hétig naponta egy csészényit inni. Meglátjuk, azonnal beindul a nyálelválasztás, és a többi testnedv (vér, nyirokfolyadék, stb.) is felszabadultabban áramlik.

Van egy német közmondás: „Pilzkrankheiten sind Milzkrankheiten” – micsoda bölcsességet fogalmaz meg: ez azt jelenti, hogy a gombás betegedések a lép betegedései. Bármilyen gombásodás (bőrgomba, körömgomba, candida) esetén készítsünk magunknak ilyen innivalót! De ebben az időszakban mindenkinek jót tesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése