2012. március 22., csütörtök

Rozsital - Boszorkánykonyha

Rozsital - Boszorkánykonyha

Rozsital

rozsital.jpgNagyon egyszerűen elkészíthető, egészséges és finom üdítő ital.
Hozzávalók:
  • 20 dkg hántolt rozs
  • 6 db citrom leve
  • ízlés szerinti egészsédes édesítőszer (méz, nyírfacukor, datolyaszirup, szerzetesek körtéje)
Elkészítése:
  1. A rozst 4 órán keresztül főzni bő vízben (mindig plusz kb. három liternyi víz).
  2. Kihűlés után turmixolni, majd lepasszírozni.
  3. Literenként 2 db citromlével és édesítőszerrel izésíteni.
Hidegen fogyasztjuk. Apróra tört, hántolt rozzsal készítjük el, akkor jelentősen rövidebb lesz a főzési ideje (kb. fél óra) Havonta egyszer, 2 napig tisztítókúrát tartok, amikor ezt fogyasztom. Az emésztőrendszer és a vese tisztítására is kiválóan alkalmas.