2012. március 20., kedd

Étel és porallergia - kezelése szelíden | jomtom.hu

Étel és porallergia - kezelése szelíden | jomtom.hu

Étel és porallergia - kezelése szelíden



A folyó és túlstimulált orra szinte azonnali hatással van a nem jódozott tengeri só. Az allergiás személyek általában alacsony mennyiségű tengeri sót fogyasztanak.
Az oldal tartalma jelentősen különbözik az egészségügy hivatalos álláspontjától.

Figyelmeztetés és felelősség kizárása
A leírás nem minősül orvosi tanácsnak, nem helyettesíti az orvossal való találkozást, valamint alkalmatlan betegség megelőzésére, diagnosztizálására, kezelésére és gyógyítására. A döntés saját felelőssége.



A szervezet savassága határozza meg az allergia szintjét.
Minél savasabb, annál erősebb az allergia.
Oka az idegek túlizgatottsága. Ugyanez a helyzet azoknál, akik nem alszanak eleget.

Magas glutaminsav és aszpartámsav tartalmú élelmiszerek, magas fenilalanin, alacsony histidin. Az egyensúlytalanság excitotoxikus állapotot okoz, különösen a cukrok, így a fruktóz, glukóz, vagy magas szénhidrát tartalmú táplálkozás biztosít ideális környezetet az allergiákhoz.


A folyó és túlstimulált orra azonnali hatással van a nem jódozott tengeri só, mert az allergiás személyek általában alacsony mennyiségű tengeri sót fogyasztanak.
Az asztali só nem helyettesíti, mert savat képez. pH-ja 5 körüli, a tengeri só pH 7-7,5 értékű. Ilyen tünet esetén negyed teáskanál só egy pohár (2-3 dl) vízzel fogyasztva 5 perc alatt csökkenti az orrfolyást. Reggeli ébredéskor egy pohár langyos vízzel fogyassza. (Inni, nem az orrnyílásba kell juttatni.)

Bizonyos vitaminok és táplálkozáskiegészítők csökkenthetik az allergiát.
A C-vitamin (lúgos formája nátrium aszkorbát), mellette szükség van glicinre, prolinra és lysinre, elsősorban kollagénok szükségesek. Genetikus kollagénhiány esetén potenciálisan megnő az allergia hajlam.

A szervezetben levő enzimek nagyon fontosak a protein lebontásához, mivel ezt allergén anyagnak tekinti az immunrendszer, és allergia alakul ki.
Léteznek rákos sejtek, melyek idegen proteint termelnek, ezek is irritációt okoznak és a máj méregtelenítő tevékenységét túlhajszolják.

A gomba is általános allergén protein. Általában épitkezéssel kapcsolatos helyen található, és hatása egyezik a pollenével. Létezik fekete penész, a ruhák mosásakor láthatjuk. Ha a szárítás nem tökéletes, az allergia stimulálásához szükséges allergéneket termelnek.

Létezik olyan gombás penész (legutóbb a sarki osztrák, nagy abc kenyerének felületén láttunk a vásárlást követő napon), mely máskülönben láthatatlan és kiszagolhatatlan. Tüsszentési, majd orrfolyási ingert okoz.
Legkönnyebben 5-10 %-os ammóniumklorid oldattal befújva megelőzhető.
A lakhelyen bárhol használható, kis mennyiség hosszú ideig elég.

Akne és allergia esetén túl magas az emésztetlen protein mennyisége a szervezetben.
A proteinen kívül a cukor és gyümölcscukor is táplálja a tüzet.

A multivitaminok gyakorlatban hatástalanok, az acidophilus nem tartós és rövid ideig hat antibiotikumok esetén.

Egy receptre felírt gyógyszer (magyarul nem találtam) autoimmunitást okozhat, allergia alakul ki a sebum mirigyek és bélbolyhók csökkenése miatt, melyek negatív hatással vannak a mérgek kiválasztására, így élethosszig maradnak a tünetek.

Az akne egyszerűen a túl sok zsírtól keletkezik.
Kevesebb burgonya chips, csokoládé, sült csirke fogyasztásával, illetve a táplálkozás változtatásával megszüntethető.

Lúgosításhoz organikus, nyers almaecetet, szódabikarbonával fogyaszthat.
Reggel és délben együtt fél-egy pohár vizzel, lefekvés előtt csak szódabikarbonát vízzel.

Lúgosításról bővebben olvashat honlapunkon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése