2012. március 22., csütörtök

Nyersvegán Virtus - A nyers kenyér készítése

Nyersvegán Virtus - A nyers kenyér készítése

„Nyers kenyér”


Hozzávalók: 2 dl víz, csipet só, 200 gramm zeller, 1 fej vöröshagyma, 4 fokhagymagerezd, 400 gramm lenmag, 1 teáskanál köménymag és koriander.


Elkészítése: A vizet és a sót egy nagy edénybe teszed. A zellert, hagymát és fokhagymát pürésíted, és hozzáteszed a vízhez. A lenmagot, köményt és koriandert megőrlöd, és hozzáadod a masszához. Jól összekevered, majd hagyod egy órát pihenni. Ezután négy részre osztod. Egy-egy adagot kerek tortaformába teszel, elsimítod, megszórod tetszés szerint szezámmaggal, napraforgómaggal, kendermaggal, kókuszreszelékkel vagy köménnyel. Ezután sodrófával belenyomod a rászórt magokat, és a kör alakú kenyeredet nyolc egyenlő cikkelyre vágod. Rácsra teszed, és két napig szárítod szobahőmérsékleten.

No ez az, amit még sose csináltam ,de egyszer ki fogom próbálni, mert hivatalosan ez lenne a nyersevők kenyere. (Az esszénus kenyér mellett persze, amiről talán más már írt. Ha nem, szóljatok, és írok.)