2012. március 20., kedd

Szódabikarbóna a krónikus vesebetegség ellent | jomtom.hu

A címke mögött - szódabikarbóna | jomtom.hu

Szódabikarbóna - a természetes antacid

emellett szagtalanít, főzéshez, fürdéshez kiváló és savtalanít

Frissítés:
szódabikarbóna a krónikus vesebetegség ellen


A leírás tájékoztatás céljára készült. Nem helyettesíti orvosa tanácsát.
A termék nem alkalmas betegség megelőzésére, diagnosztizálása, kezelésére és gyógyítására. Ha beteg, minden esetben keresse meg orvosát, és tartsa be a kapott utasításokat.

A kereskedelmi forgalomban levő antacidok a savképzés blokkolásával ugyan csökkentik a szimptómát, ellenben gyakran nemkívánatos mellékhatásokkal járnak.
Megváltoztatják a szervezet protein és kálcium felszívó képességét, amely miatt kálcium táplálékkiegészítő szükséges, a hatás kiegyenlítéséhez.

A szódabikarbóna természetes anyag, vízet lágyít, használható sütéshez, fürdéshez, mosáshoz, és a hűtőgépet is szagtalanítja.

A modern nyugati étrend sok összetevője - húsok, halak, tejtermékek, a legtöbb gabona, cukor, alkohol és koffeines italok (valójában szinte minden, a zöldségek, legtöbb gyümölcs, köles, almaecet és szódabikarbóna kivételével) hozzájárul teste túlsavasodásához. Ezek ajtót nyitnak a különböző egészségügyi problémákhoz, melyek közül néhány, így az ízületi panaszok potenciálisan komoly betegségeket okoznak.

Szervezete csak a vér kisméretű pH aránytalanságát tudja elviselni.
Savas állapotban a szükséges lúgos anyagokat - köztük a szervezet számára értékes lúgos tartalékot - vesz el a szövetekből, csontokból, belső szervekből annak érdekében, hogy a megfelelő pH-egyensúlyt visszaállítsa. Ez gyomorégést, emésztési problémákat, gyomorpanaszokat, fáradtságot, és sok egyéb tüneteket eredményezhet.
Az egyszerű, olcsó, szódabikarbona pótolja a hiányt.

Nagyon hasznos, ha napi fél-egy kávéskanálnyi szódabikarbona oldattal lúgosítja szervezetét. Étkezés előtt vagy után egy órán belül ne tegye, mert a gyomornak meg kell őriznie savasságát az emésztőrendszer hatékony működéséhez.
A csapvízek túlnyomó része, de a vásárolt ásványvízek is meglepően savasak.
Szűréssel ugyan eltávolíthatja a mérgeket, de annak nincs hatása a víz pH értékére.
A szódabikarbóna tökéletes a nyomócsövekből kioldódó, csapvízben levő réz és ólom mérgek csökkentésére. Viszonylag olcsón vásárolhat pH teszt csíkot.
Ha azt tapasztalja, hogy az ívóvíz savas, azaz pH értéke 7,0 alatti, adjon egy csipetnyi szódabikarbonát a fogyasztott vízhez.

Fürdővízhez adva a napégett bőr fájdalmát jelentősen csökkenti.
Egy csésze (20 dkg) szódabikarbónát oldjon fel teljesen, majd áztassa bőrét, fürödjön a langyos vízben fél órán keresztül. A fürdő enyhíti a fájdalmat, és nem kell zuhanyozni utána. Bármikor tehet 25 dkg szidabikarbónát a meleg fürdővízébe, kiváló segítség a szervezetében levő savas anyagok eltávolításához.
A por használatával fürdővíze 8 pH feletti értékű lesz.

Langyos, de nem hideg vízben alkalmazva kellemesen enyhíti az irritáló viszketést, méh- és rovarcsípést, és más bőrbetegségek fájdalmait. Pasztaként (vízzel a kívánt sűrűségre keverve) közvetlenül a rovar- vagy méhcsípés helyére kenhető, "kiszívja", semlegesíti a mérget.

A kereskedelmi mosószerekben levő összetevőkre érzékeny bőrü emberek azt fogják tapasztalni, hogy a mosás sokkal kevésbé irritáló. Tegyen egy kanál szodabikarbónát a mosóvízbe a mosószerrel együtt. Mosódióval is használható, növeli a zsíroldó hatást. Nem fakítja a szineket. A szódabikarbona egyenértékű a Calgon nevű csodaszerrel, csak sokkal olcsóbb. Tudja miből áll az igen drága Calgon? Nézze a címkét.

A szódabikarbóna csökkenti a cigaretta, a cukor és az édesség iránti vágyat.
Vesedialízis során alacsonyabb a véráramba kerülő savak szintje. Élelmiszerek esetén megakadályozza a baktériumok létrejöttét.

Tisztítja, fertőtleníti gáztűzhelyét, mosogatóját, hűtőgépét, mikrohullámú sütőjét.

Általános használatnál, amikor szervezetét lúgosítja tegyen naponta kétszer negyed-fél teáskanálnyit az ívóvízébe, általában elég.

Orvosi és önálló használatát 150 évvel ezelőtt kezdték. A szódabikarbonát nagyon sok éve ajánlják savközömbösítő hatása miatt, kölönösen gyomorsav túltengés, emésztési problémák és egyéb kellemetlenségek esetén.

A gyomorban levő sósavval keveredve a szódabikarbóna kémiai reakciót indít, melynek végeredménye só (nátriumklorid), széndioxid és víz. A víz veszélytelen, a felszabaduló széndioxid az ismerős böfögés során távozik.
Étkezési szódabikarbona - 1 kg - 630 Ft


Mennyiség: raktáronA kereskedelmi antacid termékek (http://www.pirula.net/mszotar/A/antacid.htm) csak a gyomorsavképződés csökkentésével enyhítik a túlsavasodást, gyakran kellemetlen melléktünetekkel. Megváltoztatják a szervezet protein és kálcium felvevőképességét, ezért kálciumpótló bevitelére van szükség.

Ha nem volna jelen nátrium - mely a gyomor szöveteit erősen lúgosítja - a gyomorsav a gyomor falát megsemmisítené. A gyomor, belek, az izületek és a szalagok folyamatosan igénylik a természetes élelmiszer-nátriumot. A természetben előforduló nátriumot nem szabad összekeverni azzal a nátriummal, mely az iparilag feldolgozott sóban található.
A bolti asztali sót szélsőséges hő, számos kémiai és fehérítőszerek hozzáadásával készítik.

A kálium semlegesíti a savasságot, és a nátriummal együtt helyreállítja az egészséges sav-bázis egyensúlyt. A kálium és a nátrium közel mindig együtt található a szervezetben, és funkcióik is nagyban hasonlók. A légzés és szívdobogás utáni legfontosabb feladat a szervezet anyagcsere funkcióinak ellátása, amivel fenntartja a kiegyensúlyozott pH értéket. A szódabikarbóna kis mennyiségekben ebben is hatékony.

Frissítés: 2009. augusztus 26. szerda
http://kidney.niddk.nih.gov/Kudiseases/pubs/chronickidneydiseases/

A krónikus vesebetegség a vesefunkciók folyamatos hiánya.
Amikor a vesék megsérülnek, a szervek nem képesek eltávolítani a felgyülemlett "szemetet" és a felesleges vizet a vérből úgy, ahogy azt kellene.
Ennek eredménye akár halálos is lehet. A kutatók áttörő eredményt hoztak nyilvánosságra az előrehaladott krónikus vesebetegség kezelésére. Ez nem egy új gyógyszer vagy technológia. Egyszerűen a szódabikarbóna napi használata.

A főzéstől a tisztításig, az emésztés elősegítésétől a napégés okozta fájdalmak csökkentéséig széleskörben használt szódabikarbónáról megállapították, hogy lassítja a vesefunkciók károsodását és a krónikus betegség kifejlődését. Az olcsó és egyszerű stratégia előnyösen kihat a beteg táplálkozási állapotára, gazdaságilag nem megterhelő, jelentős klinikai előnyöket is biztosít, és javítja az életminőséget.

A felfedezés óriási fontossággal bír, mivel a krónikus vesebetegség növekvő egészségügyi problémát okoz az egész világon. 1990 és 2000 között megduplázódott a dializisre vagy transzplantációra szoruló betegek száma. Ha a trend folytatódik, 2010-ben az USÁ-ban évente 700.000 beteg fog szenvedni komoly vesebetegségben.

Dr. Yaqoob 134 előrehaladott vesebeteget tanulmányozott alacsony szódabikarbóna szinttel, mely metabolikus acidosis néven ismert. A betegek egy csoportját alacsony mennyiségű szódabikarbónával kezelték naponta, tabletta formában, a szokásos kezelés kiegészítéseként.

Az eredmények? A vesefunkció romlásának aránya drámaian csökkent ezeknél a betegeknél. Összességében a romlás 2/3-dal lassabb volt, mint azoknál, akik nem kaptak szódabikarbónát.

Csökkent a végső fázisú vesebetegség kifejlődése, amely a krónikus vesebetegeket rendszeres dialízisra kényszeríti. A szódabikarbonát fogyasztóknál javult a táplálkozás is. Bár a nátrium szintjük megemelkedett, nem tapasztaltak emelkedő vérnyomást.

A krónikus vesebetegségben szenvedőknek alacsony a bikarbonát szintjük, amely széleskörűen egyéb problémákhoz is vezet.

A vesefunkciók kismértékű csökkenése is megduplázza a vérkeringési betegségek kockázatát. Nagyon sok embernél szívbetegség vagy stroke alakul ki, mielőtt megjelenik a veseprobléma. Szerencsére számos természetes stratégia áll rendelkezésre, melyek megelőzik, harcolnak és gyógyítják a vesebetegségeket.
Például a szénsavas üdítők elkerülése csökkenti a krónikus betegség kialakulását.Kapcsolódó olvasmányok:
Emésztésről - közérthetően

Vesekő - vizelet otthon vizsgálata egyszerű módon

Készül
: Sav-bázis egyensúly, ahogyan még sehol nem olvasta