2011. február 5., szombat

Kristal parajdi sós ivókúra 500g - Wellness webáruház, egészségmegőrző wellness termékek, ötletek - webáruház, webshop

Kristal parajdi sós ivókúra 500g - Wellness webáruház, egészségmegőrző wellness termékek, ötletek - webáruház, webshop: "Kristal parajdi sós ivókúra
A zsákocska 0,5kg parajdi sót tartalmaz. A parajdi sóoldatnak nincs szüksége különös tárolásra, mivel bármeddig eltartható. A sóoldat egy teljesen steril oldat, ezért sem gombák, sem csírák, sem baktériumok nem élnek meg benne. Az így kapott sóoldat a kiindulópontja sokféle kezelési formának.
1. A telített 26 %-os sóoldat elkészítése
Tegyük a parajdi sókristály darabokat egy üvegbe pl. befőttes üvegbe vagy üvegkancsóba. Töltsük fel az üveget annyi jó minőségű, szénsavmentes ásványvízzel vagy tisztított, klórmentes vízzel, hogy bőven elfedje a sókristályokat.


A só és víz aránya= 1: 3, például: 1 kg sóhoz 3 liter, 0,5 kg sóhoz 1,5 liter víz szükséges. A víz mennyiségét részletenként is hozzáadhatjuk a sóhoz. Pl.: az 1 kg sóhoz hozzáadhatunk kezdetben 1 liter vizet, majd ha a sóoldat elfogyott a kristályokról, újra feltöltjük, a következő 1 liter vízzel és így tovább, míg a harmadik liter vizet hozzá nem öntöttük. A feltöltés után kb. 3/4 óra múlva egy telített 26 % - os sóoldatot kapunk. A sókristályok tovább nem oldódnak fel, mert telített az oldat. Az oldat telítettségét jelzi a benne levő fel nem oldódott sókristályok jelenléte. A sóoldatot mindaddig tölthetjük fel vízzel, míg a sókristályok teljesen fel nem oldódnak.

2. Sós ivókúra
A kész 26 %-os kristálysó oldatból tegyünk egy teás kanálnyit egy pohárba és töltsük fel tetszőleges mennyiségű pl.: 2 vagy 3 dl jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel vagy klórmentes tisztított vízzel. A kanál lehetőség szerint legyen fa vagy porcelán.
Az így kapott felhígított sóoldatot igyuk meg minden reggel felkelés után, éhgyomorra.
Ha valakinek ez túl tömény, akkor a teáskanálnyi 26 %-os sóoldat mennyiséget 1l vízbe téve a nap folyamán is megihatjuk. Akinél a salaktalanítás (pl. hasmenés formájában) nagyon hevesen lép fel, az az ivókúrát kezdetben cseppenként is adagolhatja mellette a napi víz mennyiséget megnövelve. Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége fontos a pozitív hatás eléréséhez. A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül a kristálysó rezgését fenntartani.

A sós ivókúrát bármeddig tarthatjuk. Az 'ivókúra' szó elvileg itt nem helyes kifejezés, ugyanis a sós oldatot egy életen keresztül is fogyaszthatjuk az egészséges életmód és megelőzés érdekében.

Gyerekeknél és csecsemőknél elég néhány csepp a sóoldatból.


A sós ivókúra hatása
A sóoldat egy folyékony nap ill. fényenergia. A só azt a hiányzó rezgést, azaz gyógyító energiát közvetíti, ami az energiahiányt, így a betegséget megszünteti. Felépíti az elektrolit háztartásunkat, azáltal, hogy a vezetőképességet javítja a testünkben. Ez pozitívan befolyásolja a keringést a testünkben. Az idegpályákon keresztül az agyba szállítja az elektromos áramot, így közvetlenül felelős gondolatainkért. Segít a koncentrációs zavar megszüntetésében, krónikus fejfájásnál, alvászavarnál. Megindítja a gyomor perisztaltikus mozgását. Serkenti az anyagcserét, ezért hat pozitívan az anyagcserezavar okozta betegségeknél. Pl. cukorbetegség, túlsúly stb. Mint egy semleges erő, mindig kiegyenlítően hat, mind a túl-, mind az alulműködéseknél, mind a magas, mind az alacsony vérnyomásnál. Kiegyenlítőleg hat a sav-lúg háztartásunkra, ezáltal segít megszabadulni az elsavasodás okozta gombás fertőzésektől pl.: hüvelygomba, körömgomba. A só, mint a szervezetünk természetes gyógyszere feltöri a molekula kapcsolatokat, azáltal hogy ionizálja az elemeket. Ezután szervezetünk már képes azokat anyagcserébe bocsátani és kiválasztani. Felszakítja a lerakódásokat, plakkot, elmeszesedést, vese illetve epekövet, reumás lerakódásokat , köszvényt. Salaktalanító, méregtelenítő hatású. A sóoldatos ivókúra képes 'kimosni' a szervezetünkből a nehézfémeket. A salaktalanítás, méregtelenítés ritmikusan történik. A felszakított salakanyagok okozhatnak egy kezdeti rosszabbodást. A só a bőr gyógyírja. A parajdi kristálysó egy természetes antihisztamin, meglágyítja a lepedéket, segít felszakítani, pl. asztma, hurut esetében. Erősíti az immunrendszert, így segít az allergiás megbetegedéseknél. Gomba-, csíra- és vírusölő hatású (pl. herpesz, hüvelygomba). A sóoldatos ivókúra az öngyógyító erőket aktivizálja bőrbetegségek, anyagcserezavarok, emésztési problémák, mozgásszervi megbetegedések, vese és hólyag megbetegedéseknél.

A sós ivókúra alkalmazása- allergia, szív és keringési panaszok, alvászavar, stressz esetén. Alkalmazható még bőrápolásra, fog- és szájápolásra.

Inhalálás
Az inhalálás régóta az egyik legegyszerűbb házi gyógymód. A légúti gyulladások, az orr- és melléküregek gyulladása esetén feloldja a lerakódott váladékot, ezáltal könnyíti a légzést. Forraljunk fel 1-2 liter vizet egy inhalációra alkalmas edényben. Adjunk hozzá legalább 20 gramm finom szemcsés parajdi kristálysót, ha a só feloldódott, hajoljunk a forró gőz fölé és takarjuk be a fejünket egy nagy törülközővel. Inhaláljunk kb. 10-15 percig. A gőzölés után kb. 30 perc szükséges ahhoz, hogy a felhalmozódott méreganyagokat a légzőszervek megkössék és aztán kiköhögjük ezeket. Súlyosabb megbetegedések esetén napjában többször is inhalálhatunk a sóoldattal, amíg a tünetek enyhülnek vagy megszűnnek. Az inhalálást mindig 1%-os oldattal kezdjük és mélyebb légúti megbetegedések esetén lassan emeljük 8%-ig. A vízbe cseppenthetünk illóólajat is pl. kamilla, eukaliptusz, kakukkfű.
Gyerekeknél a biztonság kedvéért használhatunk arcszaunát. Ebbe elegendő kb. fél dl sóoldatot tenni egy 10 perces intenzív gőzöléshez. Így csökken a leforrázás veszélye.

Száj- és foghigiénia
A só megakadályozza a fogkő képződést és a szuvasodást. A legtöbb ismert fogbetegség a száj és a torok extrém savasodására vezethető vissza. A sóoldat képes a fogkő eltávolítására, a fogíny regenerációjára és semlegesíti a szájflórát. Mossuk a fogunkat 26%-os sóoldattal és öblögessünk 2-3 percen keresztül. Gyulladásos, nyitott sebek esetén csökkentsük az oldat koncentrációját! Alkalmazható torokgyulladásra, gogínygyulladásra, fogínyvérzésre, mandulagyulladásra, savas szájflóra és afta megszüntetésére.

Párologtatás
Sajnos a körülöttünk lévő levegő oly mértékben szennyezett (por, füst, gázok, különböző allergének, elektroszmog), hogy az már önmagában nehéz feladat elé állítja légzőszerveinket, terheli az immunrendszert. A parajdi kristálysóból készült 26%-os, telített sóoldat állandó párologtatása (szobahőmérsékleten, elektromos ráhatás nélkül) megemeli a relatív páratartalmat, amelyben elemi szinten találhatóak természetes ásványi anyagok. Ezek belélegezve megtapadnak a légzőszervek felületén, segítve az egészséges működést, gátolva a gyulladások kialakulását. A sóoldat párologtatásának köszönhetően növekszik a levegőben a negatív töltésű ionok koncentrációja, ami többek között fokozza a légzőszervek öntisztulását. A sóoldatot párologtatása nem csak télen szükséges. Asztmás, allergiás embereknek, kiemelten az allergia szezonban, egész évben hatékony segítőjük lehet a folyamatosan parajdi sószemcsékkel telített levegő.

Szem borogatása
Mivel hamar hoz enyhülést, már egészen kicsi gyerekeket is könnyen rá lehet venni az alkalmazására.
A borogatást 1%-os langyos parajdi sóoldattal végezzük, ez megegyezik a testnedveink (vér, könny, magzatvíz...) koncentrációjával, ezért egyáltalán nem csíp, nem irritál, inkább kellemesen nyugtat. A gyógyszertárakban kapható steril 100%-os pamut vattát mártogassunk belle a sóoldatba és helyezzük a szemünkre úgy, hogy az szorosan illeszkedjen. Különösen jótékony hatású az allergiás eredetű szemirritáció esetén!
Alkalmazható- kiszáradt és túlerőltetett szemek, szemfertőzés, szénanátha, árpa esetén.

Orr öblítése
Készítsünk 1%-os sóoldatot (pl. 2,5 dl langyos vízbe tegyünk 10 ml 26%-os sóoldatot), majd cseppentővel cseppentsünk az orrnyílásokba. majd engedjük kifolyni a másik orrlyukon. Ha a szánk közben kissé nyitva van, és azon át lélegzünk, akkor a sóoldat nem folyik le a garatba. Nem kell megijedni, ha mégis lenyelünk némi sóoldatot, ez semmilyen károsodást nem okoz! Ismételjük meg a másik orrnyílásban is, majd még néhányszor mindkettőben, amíg az oldat elfogy. Erős orrdugulás vagy nyálkahártya duzzanat esetén az oldat először visszafolyik ugyanazon az orrnyíláson és csak néhány alkalom után folyik át a másik orrlyukba, amikor az orrjárat szabaddá válik.
Orröblítést naponta többször is végezhetünk, igény szerint. Nem károsítja az orr nyálkahártyáját, rendszeres alkalmazása esetén (pl. krónikus arc- vagy homloküreg gyulladás esetén) regenerálja, megerősíti a nyálkahártyát így véd a felülfertőződéssel szemben.
Alkalmazható- nátha, arc- és homloküreg gyulladás, felső légutak akut megbetegedése és allergia esetén.

Torokgyulladás kezelése
Gargalizáljunk naponta többször 26%-os sóoldattal, ez elpusztítja a kórokozókat, szabályozza a száj Ph értékét, útját állja az újabb fertőzéseknek. Figyelem! A 26%-os sóoldat nagyon erős, érzékenyebb embereknek kellemetlen lehet. Alkalmanként elég 1-2 korty oldattal gargalizálni és inkább többször ismételni napközben.
Gyermekeknek mindenképpen hígabb oldatot adjunk! Tapasztaljuk ki, hogy mi az a töménység, amit még a kicsi elvisel, és könnyen elfogad. Szájban lévő gyulladt, nyitott sebek esetén szintén csökkenteni kell az oldat koncentrációját!

- Google Eszköztárral küldve"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése