2011. február 1., kedd

Csontritkulás, kálcium mitosz | jomtom.hu

Csontritkulás, kálcium mitosz | jomtom.hu: "Élelmiszer mitoszok, kálcium, szilikon, csalán


Nagyon sok nő szenved a csontritkulástól és kálciumot, pontosabban kálcium tabletták szed.

Milyen javaslat van mellette és ellene?

A csontritkulás azon nemzeteknél a legdrámaibb, ahol a lakosság a legtöbb kálciumot fogyasztja - USA, Kanada, skandináv országok. Mindez azért, mert hibásan gondolkodunk az étkezésről vagy az ásványi anyagokról. Az általános nézet alapja, hogy száz évvel ezelőtt elkezdték vizsgálni az emberi csontokat, és úgy találták, hogy kálciumból épülnek fel.



Amikor az emberek azt gondolják, hogy kicsi a csontsűrűségük, 'oh, több kálciumot kell fogyasztanunk, ez építi fel a csontjainkat'.

Nem a kálcium a csontok felépítője, ez az egyik legnagyobb félreértés, és oka a tudománnyal kapcsolatos főbb problémáknak.

Az emberi test komplex biológiai gépezet, hihetetlen titkokkal. Igen erőteljes bizonyítékok vannak arra, hogy hiába eszünk valamilyen formában kálciumot, amely lehet korall kálcium, osztriga héj kálcium, szinte lehetetlen ezekkel a csontsűrűség növelése.
A növekedés értéke legjobb esetben is csak 1 vagy 2%, amely igen kevés.

Mi növeli a csontsűrűséget?

Két ásványi anyag, a szilikon és a magnézium.
A legjobb magnéziumforrás a csokoládé, mely a fogaknak is kedvező. Valójában a csokoládéban levő kémiai anyagok elpusztítják a Streptococcus mutáns organizmusokat, amelyek a szuvasodást okozzák. A csokoládé kivonatai most kezdenek megjelenni az egész világon a fogkrémekben. A csokoládéban levő cukor rossz, bár a skandináv tanulmányok azt mutatták, hogy akik cukortartalmú csokoládét ettek, sokkal egészségesebbek a fogaik, mint akik nem.

Haladjunk tovább, a szilikon ásványi anyag és igen bonyolultnak tűnik a fogyasztása jelenlegi étrendünkben. A szilikont az uborka, a paradicsom és étkezési paprika héja tartalmazza.
Három másik növény, a zsúrló, csalán és zabszalma is segítik a csontsűrűség növekedését.
Ihatóak teaként és szedhetőek étkezéskiegészítő formájában.

A csalán fúzéreit többszáz éve isszák Nagy-Britanniában, és most az egyik legfontosabb étel.
Ha tudja, hogyan kell enni, eheti. Ihatja is, csak ki kell szárítani és utána teát készíthet belőle.
A zab magja a zabfűben található, némi szalmával körülötte. Apró borítása van. Ez a magház.
A zabszalma az egyik leggazdagabb szilkonforrás. Bioboltokban vásárolható. Kivonatként is árusítják. Eheti nyersen, vagy készíthet belőlük teát. Kombinálhatja a három anyagot, és lucernamagot is adhat hozzá, amely szintén kitűnő szilikonforrás. Tapasztalni fogja, hogy napi 3 erős tea ivásával elkezd növekedni a csontsűrűsége. Ez a szilikon.

De hogyan növeli a szilikon a kálciumot?

Ha sok szilikontartalmú ételt fogyaszt, az enzimek energiája alakítja át kálciummá.
Egy nagy francia kutató, Louis Curvan kutatta a témát, hogyan kapcsolódik a szilikon és kálcium egymáshoz. Öt könyvet írt a témáról, 5000 oldalt, Nobel-díjra jelölték. Egyedül a nyelv miatt nem jelentek meg a kutatási eredményei angol nyelven.

Ma is a legtöbben kálcium tablettákat, tengeri kagyló héját és minden mást fogyasztanak.
Annyira berögződött az agyunkba a kálcium, hogy összekeverednek a dolgok. Keressünk rá az interneten, és megtaláljuk, hogy azok az emberek, akik a kálciumtablettákat használják, azoknál mérgező tünetek jelentkeznek.

Csontjaink kellően lúgosak, a húsok és cukrok savassága mit okoz?

A dolognak két oldala van. Az egyik, hogy megfelelő étkezéssel erősre építsük csontjainkat. A másik, hogy vigyázzunk, ne tegyünk olyat, amely ártalmas a csontjainknak. A sok cukor evése az egyik legrosszabb dolog, amit fogaink egészsége ellen elkövetünk. Ezek élő csontok, a cukor bevitelét követően szervezetünk kálciumot használ, és ezt a kálciumot a csontokból kell biztosítania, hogy semlegesítse a cukor intenzív savasságát. A kálcium erősen lúgos, csontjaink szintén lúgosak, és szervezetünk lúgos ásványokat használ fel, ha valóban erős savakkal találkozik.

A cukor nagyon erősen savas. Biztosan ismeri, hogyan lehet leoldani a busz akkumulátorának fémcsatlakozóiról a korróziót. Szénsavas üdítőt kell ráönteni, mivel a cukor és a foszforsav minden rozsdát felold a csatlakozókról. Ugyanezt akarja a testében is?

Foglalkozzunk az étkezéskiegészítőkkel is.

Besétálunk egy bioboltba, és millió fajtát találunk.
Hogyan tudjuk, hogy melyik segít a fogyókúránál, és a hosszú élethez?
A legfontosabb, melyet megvásárolhat egy ilyen boltban, az a C vitamin. De milyen formában?
Több, különböző változatban kapható. Felejtsük el a szintetikusat, és az aszkorbinsavat.
Van más forma, por alakban, valódi magas C vitamin tartalmú növényben. Például az acerola meggy (acerola cherry). Ez egy trópusi bogyó, nagyon magas a C vitamin tartalma. A növény megnő, leszedik, szárítják, port készítenek belőle, kapszulázzák, vagy üvegbe rakják és eladják bioboltokban C vitaminként. Az összes kiegészítőt tartalmazó természetes C vitamin beszerzésének kiváló lehetősége. A C vitamin kiegészítői a rutén és a bioflavinok, melyek természetes módon vannak jelen a porban. Kapszulákban, vagy élelmiszerhez hozzáadva is fogyasztható. A reggeli vízben édesítőként használhatja, nem tartalmaz cukrot.

A kén

amely az utóbbi idő, valószínüleg az utolsó 100 év egyik legnagyobb élelmezési felfedezése. A kén, az MSM, a Methyl sulfonyl methane.

Az MSM biológiailag jelenlevő kén formula, amelyet a finomítatlan, kezeletlen élelmiszer tartalmaz. Ehhez ma már nincs hozzáférésünk. Az élelmiszerek többségét a mezőgazdaság termeli, és a földeket nem természetes eső öntözi.
Arról a természetes kénről van szó, amely az óceánokban van, ebből képződik a felhő, melyből az esőcseppek leesnek a földre, melyre táplálkozásunkhoz van szükség, hogy rugalmas bőrünk és izomszöveteink legyenek.

Ma már csak kivonatban kapható. Csökkenti a ráncosodást, növeli a kollagén- és porcfolyadékot, amely elválasztja egymástól csontjainkat. Növeli hajunk erősségét, körmeinket, vékonyabb, jobban növő hajunk és körmeink lesznek. Könnyedén megtapasztalhatja ezt, az MSM szedésének kezdetétől számított 2 héten belül.

Valóban hihetetlen. Akik vékonyabb, gyorsabban növő hajat vagy körmöket akartak, teljesen meglepődtek az MSM hatásán. Szinte minden bioboltban kapható kapszula vagy por alakban.
Egyre többen hallom: 'Oh, az MSM megváltoztatta az életemet.'

- Google Eszköztárral küldve"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése