2011. február 5., szombat

Himalája só

Himalája só: "Himalája vagy Himalaya só





A sót mindannyian ismerjük. Só nélkül unalmas, fantáziátlan, és élvezhetetlen az ételünk.

A só ugyanakkor egy alapvető része testünknek, fontos szerepe van az idegi ingerek elektromos vezetésében, a vér lúg-, és savháztartásának egyensúlyában.

A Himalája kristály sót a királyok sójának tekintik.

Úgy is ismert, mint „fehér arany” vagy „az élet sója”







A kristály sót egy himalájai sóbánya legmélyebb és legtisztább szintjéről bányásszák. A legtisztább, szinte átlátszó kristályok melyek úgy néznek ki, mint a csiszolatlan gyémánt a bánya egy alsó vékony rétegéből kerülnek ki. Ezt követően megtisztítják, napon szárítják, szín szerint szortírozzák a sókristályokat. A sötétebb köveket fürdősónak dolgozzák fel. A legtisztább kristályokat kézzel darabokra aprítják, sós vízben mossák és napon szárítják.

Számtalan alkalmazási lehetőség kínálkozik életünk különféle területein, úgymint egészség megőrzés, táplálkozás és szabad idő. Alkalmazása lehetővé teszi különféle bántalmak csillapítását, betegségek kezelésének kiegészítését.

A kristály sóból nem lehet túl sokat fogyasztani, mert egy természetes regulációs, kiegyenlítő hatása van. A magas vérnyomást leviszi, az alacsonyt pedig emeli.

Segít a szervezet elsavasodásánál, fogínyvérzésnél, fogínygyulladásnál. Oldja a régi nátrium- klorid okozta izületi lerakodásokat, vesekövet, fogkövet. Emellett természetes úton visszaállítja a szervezet elektrolit-háztartását.




„A Himalája kristály só az emberiség legfontosabb orvossága”.







A közönséges asztali só alapvetően egy ipari melléktermék, amely az eredeti 84 elemmel szemben csak kettő maradékot (klórt és nátriumot) tartalmaz. A mindennapi étkezési só, egy radikális finomításon megy keresztül mielőtt, asztalra kerül. Különböző kémiai vegyületekkel kivonják belőle a nyomelemeket, és az ásványi sókat, csak a nátrium, és a klorid marad meg még benne. A többi kivont alkotórészt a vegyiparban nyersanyagként hasznosítják. Nekünk ebből csak egy 'kilúgozott' valami marad, a nátrium-klorid, vagyis a konyhasó. (hasonló finomításnak vetik alá az olajat a cukrot és a lisztet)

A tengeri só használata tökéletesen fedezhetné szervezetünk 'sóigényét' abban az esetben, ha nem jódoznák, és tengereink nem lennének szennyezettek.

Ezzel szemben a Himalája kristály só több millió éves napfényt tárol. Tiszta forrásvízzel komplex ásványi alapot biztosít az élet létrejöttéhez és fennmaradásához. A benne található ásványi és nyomelem 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen, kisebb, mint 1/1000 gramm, hogy a sejtmembrán falát ozmózissal még át tudja hatolni, és beépüljön sejtjeinkbe. Ez garantálja, hogy a szervezet képes legyen felvenni a szükséges ká kalciumot, káliumot, magnéziumot és nyomelemeket.





A sole oldat előállítása:

Jól lezárható, tiszta üvegben, egy-két kristály só darabra tiszta forrásvizet öntünk. Kb. egy óra múlva, egy telített 26 % sóoldat áll rendelkezésünkre. Újra és újra pótolhatjuk forrásvízzel, amíg a kristályok teljesen fel nem oldódnak. Ez az oldat egy steril oldat, határidő nélkül eltartható.

Ebből az oldatból használhatunk fogmosásra, borogatásra és bedörzsölésre (26%); inhalálásra, torok és száj öblítésre (1%); szem és füll cseppként (0,2 %) oldatot.

Sole fürdő:

Fontos az 37°C-os 1%-os oldat betartása, hogy elérjük az optimális ozmotikus hatást. (a test sejtei és a sóoldat közötti kölcsönös víz és elektrolitháztartás kiegyenlítése). Reumánál, ízületi bántalmaknál, bőrbetegségeknél (psoriasis, akne, neurodermitis), női panaszoknál, a szervezet ellenálló képességének növelésére kiválóan alkalmazható.

Finomra őrölve pedig főzésre és ételízesítésre használjuk.



- Google Eszköztárral küldve"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése