2010. január 13., szerda

Céklalé

FERENCZI FÉLE CÉKLALÉ

link


Az 50-es években élt hazánkban egy derék kis orvos. Körzetében gyakran ajánlgatta betegeinek, majd a szakirodalomban közzé is tette receptjeit: bizonyos kórok gyógyítására céklalé ivókúrát javasolt.
Még a BioNass-om kapcsán akadtam Dr. Ferenczi Sándor receptjeire, ugyanis a BioNass előállításakor számottevő mennyiségű natúr zöldséglevet kapunk melléktermékként, amelyek közül a céklalé nem csupán rettentő egészséges, de úgy, ahogy van nagyon finom is. Ferenczi doktor ötlete pedig még komplexebbé teszi a hatást.
SEMMIKÉPPEN sem mondom, hogy gyógyítsuk betegeinket önhatalmúlag céklalével, de azt igenis ajánlom, hogy így a böjt idején tartsunk méregtelenítő kúrát. Az egyik lehetséges megoldás például a Ferenczi-féle céklalé. 
7,5 dl 100%-os natúr céklalé 2,5 dl minőségi, száraz vörösbor egy citrom leve
A hozzávalókat összeöntjük. Jól összekeverjük.