2012. június 8., péntek

ETF_Érzelmi Felszabadítás Technikája_Gyógyítsd meg Önmagad!

Gyógyítsd meg Önmagad!
 ETF_Érzelmi Felszabadítás Technikája

Gyógyítsd meg Önmagad!

Egyszerű, gyors, hatékony önkarbantartó módszer: röviden ennyit kell tudni az EFT-ről. Hazai "atyja", kiváló ismerője, gyakorlója és tanítója, Sághy András természetgyógyász, EFT terapeuta és tréner azonban ennél részletesebb felvilágosítással tud szolgálni az érdeklődőknek.
Érzelmi Felszabadítás Technikája - ezt jelenti az EFT rövidítés. A holisztikus módszer mindössze másfél évtizede született, de máris meghódította a világ nagy részét. Gyors népszerűségének, látványos sikerének köszönhetően már 5 millió ember próbálta ki.
- Itthon Ön kezdte alkalmazni. Mi a lényege ennek a technikának?

- A módszer feltalálójától, Gary Craigtól tanultam. Ő a 90-es évek gyogyitsd_meg_onmagad_01végén kezdte alkalmazni az EFT-t, amelynek alapjait valójában a kínai orvoslás már ötezer évvel ezelőtt ismerte. Lényege, hogy az emberi test 14 meridián pontját kell ujjheggyel kopogtatni. Ezeknek a pontoknak a stimulálásával érjük el, hogy a szervezetben elakadt energiaáramlás szabadon megindulhasson, és miközben pozitív megerősítő szavakat is mondunk, az érzelmi gátak eltűnnek, az energia felszabadul. A páciensnek csupán az a dolga, hogy gyógyítandó problémájára koncentráljon, eközben azonos hullámhosszra kerül a terapeutával, és néhány kezelés után bekövetkezik a kedvező eredmény.
- Mi minden kezelhető ezzel a módszerrel?
- Tulajdonképpen minden, mivel valamennyi egészségügyi probléma érzelmi eredetű az allergiától a félelmen, pánikon keresztül a különféle fájdalmakig, depresszióig, függőségekig, alvászavarig, emésztési bajokig és stresszes állapotokig. A már említett meridiánok -energiavezetékek - látják el a testet, a szerveket, a sejteket a működésükhöz szükséges energiával. Ha az energia útja valahol elakad vagy megszakad, akkor következik be a szervezet működési zavara, vagyis a betegség. A kopogtatásnak fontos szerepe van, fizikai folyamatot indít meg, miközben a meridiánok végét stimulálja, ezáltal oldja az energia blokkokat, és gyakran percek alatt sikerül megszüntetni olyan problémákat, amelyek más módszerrel hónapokig, esetleg évekig is eltartanak.
- A természetgyógyászok ma már igen széles "repertoárral" rendelkeznek. Az akupunktúra, a különféle masszázsok, jógagyakorlatok, reiki fogások ugyanezt az eredményt ígérik. Mégis, miben más az EFT?
- Minden természetgyógyásznak megvan a specialitása, sajátos területe. Az EFT is egy a holisztikus, alternatív módszerek közül, ami nem helyettesíti, de jól kiegészíti az orvosi és pszichiátriai terápiát. Az EFT előnyére írható, hogy rendkívül könnyen elsajátítható, laikusok számára is, néhány óra alatt megtanulhatja bárki olyan fokon, hogy önmagát és környezetét kezelni tudja. Ártani nem lehet vele, gyógyszer, műszer, segédeszköz nélkül, fájdalommentesen alkalmazható módszer, amellyel látványos, gyors és hatékony eredmény érhető el.
Természetesen van "mesterfokú" képzés is ebben a témakörben, egyre több orvos, pszichológus, pedagógus, masszőr érdeklődik iránta, akik eredményesen építik be saját praxisukba a módszert. A nyugati orvoslás nem ismerte el, többnyire még ma sem hisznek benne, mivel a meridiánok létét is tagadják. A modern diagnosztikai eszközök - például a Voll-módszer - viszont már fehéren-feketén kimutatja, hogy meridiánok, energiavezetékek igenis léteznek.
gyogyitsd_meg_onmagad_02Ez a modern technika tehát gyógyít, és személyiségfejlesztő szerepe is van. A páciens a tüneteiről számol be, a terapeuta pedig az ezek mögött rejlő okokat igyekszik feltérképezni a minél eredményesebb kezelés érdekében.
Nem új csodaszerről van szó, hanem egy lehetőségről, amelyet bárki kipróbálhat, akár gyerekkorú is, és ha a kopogtatásos módszer beválik, érdemes gyakorolni mint az öngyógyítás modern technikáját.

További Hírszem:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése