2011. június 9., csütörtök

Miért nem kapnak szívrohamot az állatok? | Tiszta élet!

Miért nem kapnak szívrohamot az állatok? | Tiszta élet!: "- Google Eszköztárral küldve"

Miért nem kapnak szívrohamot az állatok?

admin | 2009. szeptember 24.
Ez a cikk kapcsolódik a tegnapihoz. A szív- és érrendszeri betegségek lényegében ismeretlenek az állatok között, miközben az embereknél ez a vezető halálok. A következő felfedezés áttörést jelentett a természetes egészség terén az egész világon: az állatok saját testükben maguk állítják elő a C vitamint, amire szükség van a testük és érrendszerük ellenálló-képességét erősítő molekuláknak, az úgynevezett kollagéneknek az előállításához.
Minél több a C vitamin, annál több a kollagén, annál stabilabbak az érfalak, és annál kevesebb a szívroham. Az állatok azért kapnak igen ritkán szívrohamot, mert testükben elegendő mennyiségben állítanak elő C vitamint. Mi, emberek ebből a vitaminból egyetlen molekulát sem tudunk előállítani, ezért érrendszerünk meggyengül és kialakulnak a lerakódások.

Miért fontos a C vitamin?

 
1. Nélkülözhetetlen az egészséges fogazat, csontozat és íny felépítéséhez.
2. Elősegíti a sebgyógyulást, a sebhegedést, a csont összeforrását törés után.
3. Megelőzi a skorbut kialakulását.
4. Segít az ellenálló-képesség kialakulásában.
5. Megfázás megelőzésére, a meglevő tünetek kezelésére alkalmas.
6. Erősíti a vérereket.
7. Megkönnyíti a vas felszívódását.
8. A kollagén szintéziséhez szükséges.
9. Megakadályozza azt, hogy a dohányfüstben, szmogban, szalonnában, az iparilag feldolgozott húsokban levő nitrátok rákképző anyaggá váljanak.
10. Gyorsítja a műtét utáni gyógyulást.
11. Elősegíti a vér koleszterin szintjének csökkentését.
12. Védelmet nyújt többféle rákbetegség ellen.
13. Természetes hashajtóként hat.
14. Csökkenti a vénákban a vérrögök kialakulását.
15. Csökkenti a vérnyomást.
16. Sokféle allergiát kiváltó anyag hatását csökkenti.
Sokan mondják azt, hogy miért szedjünk sok C vitamint, ha vízoldékony lévén a felesleg távozik a vizelettel.
De vajon mennyi az a túl sok?
Dr. Michael Colgan nagy létszámú csoporton végzett vizsgálata szerint az emberek egynegyede napi 1.5 gramm C vitamin fogyasztása után érte el a vese ürítési küszöbét, a páciensek több mint fele napi 2.5 grammnál, és akadt négy személy, akiknél napi 5 gramm volt a határ. Mégis, ha a bevitt C vitamin napi adagját 50-ről 500 milligrammra növelték, megkétszereződött a vérplazma aszkorbinsav-szintje, s a napi 5 grammot elérve újra megkétszereződött.
A megfelelő adagot nagyban befolyásolják az életkörülmények. Ha valaki sok alkoholt fogyaszt, szennyezett levegőjű városban él, dohányzik, egyszóval az életét meghatározza a stressz, tanácsos az adagot akár 10 grammra is növelni.
Dohányosok esetében minden egyes elszívott cigarettára 100 milligramm C vitamint kellene számolni.
Szent-Györgyi Albert szerint nem is vitaminként, hanem élelmiszerként kellene fogyasztanunk. Azt mondja, tekintsük a C vitamint kilós kiszerelésben kellene árusítani az üzletekben, s egy sorban kellene állnia a cukorral, a liszttel és a sóval. Szent-Györgyi naponta 1 gramm C vitamint evett 84 éves koráig. Akkor tüdőgyulladás döntötte le a lábáról, s az adagot 1-ről 8 grammra emelte, és hamarosan felépült. A neves táplálkozáskutató, dr. Michael Colgan 5 grammot fogyaszt, a kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling adagja napi 10-18 gramm volt.
Tények – tévhitek a C vitaminról…
1996 júniusában egy közlemény jelenti, hogy 45.251 férfi közreműködésével végzett kísérletben 6 éven át 1.500 vagy ennél is több mg C-vitamint kaptak naponta (ez veszélyesen soknak számít a gyógyszeripar által kitalált RDA-hoz képest). Életkoruk 40-75 év között volt, mivel ebben a korban a leggyakoribb a vesekőképződés.
A felmérés nem támasztotta alá azt, hogy a C-vitamin növeli a vesekőképződés esélyét, azaz nyugodtan kijelenthetjük, hogy a “nagy” adagban bevitt C-vitamin nem növeli a vesekőképződés kockázatát.
Ezek után döntse el mindenki, hogy betartja-e az RDA szerint javasolt napi 60 mg-ot, és az vajon mire elég?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése