2011. június 25., szombat

A meggy jótékony hatásai

A meggy jótékony hatásai

http://www.bien.hu/a-meggy-jotekony-hatasai,egeszseg,taplalkozas,112713?utm_source=bien.hu&utm_medium=Flyer&utm_campaign=relevant_news#1 link


A meggy talán kevésbé népszerű, mint az eper vagy a ropogós cseresznye, mégis érdemes előnyben részesítened ezt a gyümölcsöt is, hiszen számtalan jótékony hatással rendelkezik.
Savanyú de szeretjük!

A nyár során rengeteg finomabbnál finomabb gyümölccsel tehetünk egészségünkért, szépségünkért és jó közérzetünkért. A meggy talán kevésbé népszerű, mint az eper vagy a ropogós cseresznye, mégis érdemes előnyben részesítened ezt a gyümölcsöt is, hiszen számtalan jótékony hatással rendelkezik.
Bár kissé savanyú, de egészséges éppen ezért érdemes ezt a gyümölcsöt is bevonnod a mindennapok során fogyasztott gyümölcsök sorába.

Vértisztítás
A meggy az egyik legkiválóbb antioxidánsunk, amely nem csupán elijeszti a baktériumokat, de vértisztító hatással is rendelkezik. Így a májra és a vesékre is jó hatással van. Továbbá savtartalma miatt az erekre is jótékonyan hat.
A meggy fogyasztásával elkerülhetjük a véredényproblémát, hiszen savtartalma lúgos hatást vált ki a vérben, ami a kapilláris ereket ismételten megnyithatja.

Szívünk védelmében

A szív működését is serkenti ásványi anyag tartalmának köszönhetően, hiszen kalcium, kálium és magnézium található benne. Éppen ezért szerepe van a meggynek a szívizom megerősítésében és a szívdobogás helyreállításában is.

B-vitamin mindenek felett

Gondoltad volna, hogy a meggyben a B vitamin összes fajtája megtalálható?
E tulajdonságának köszönhető, hogy jó hatással van emésztésre és az idegek működését is pozitívan befolyásolja. Emellett pedig segíti a keményítő és a fehérje feldolgozását.

Lélegezzünk könnyebben!

A légzőszervi megbetegedések esetén is érdemes meggyet fogyasztanunk, valamint a megfázás esetén is hamarabb meggyógyulhatunk, ha egy kis meggyet megeszünk.
A meggy A-vitamin tartalmának köszönhetően nem csupán a légzést segíti, de az immunrendszer-működésében is jótékony hatása van. Meghűlés csökkentő hatása pedig éppen savanyúságának köszönhető, hiszen savanyú környezetben kevésbé képesek megélni a baktériumok.

A szépség és fiatalság megőrzésének csodaszere

Mivel a meggy rengeteg antioxidánst tartalmaz, ezért nem csupán egészségünket, de szépségünket is megőrzi. Kutatások által bizonyított, hogy a folyamatos meggyfogyasztók tovább élnek, mint a meggyet nem fogyasztó társaik.
Szépségünk megőrzésében elengedhetetlen, tehát nem hiába használják számos parfüm, testápoló és egyéb kozmetikumok alapanyagaként a meggyet.

Hogyan fogyasszuk?

A meggyet a legjobb a természetes formájában elfogyasztani, azonban érdemes már most gondolnunk a téli hónapokra is, hiszen befőtt vagy lekvár formájában is megőrizhetjük a gyümölcsök értékes tulajdonságait.
Azonban még a befőzés és lekvár főzés előtt ajánlunk egy egyszerű és finom módot a meggy felhasználásához.

Meggyszósz egyszerűen

Tegyünk fel meggyet főni, éppen annyi vízben, hogy pont ellepje. Mindehhez tegyünk ízlés szerint fahéjat és cukrot. Míg a meggy felforr, addig egy másik edényben keverjünk simára lisztet és tejfelt, majd adjuk hozzá a forrásban lévő meggyhez.
Ha ez megtörtént, akkor folyamatos kavargatás mellett várjuk meg, míg ismételten felforr az egész. Innentől kezdve meg már csak annyi dolgunk van, hogy élvezzük a finom, enyhén fahéjas meggyszószt.