2013. május 8., szerda

Allergia és a bélrendszer működésének szoros kapcsolata | Vitamins and Supplements Now

Allergia és a bélrendszer működésének szoros kapcsolata | Vitamins and Supplements Now

Allergia és a bélrendszer működésének szoros kapcsolat

 Mi az allergia? Könnyező szemek? Eldugult orrok? Fejfájások? Avagy bél bántalmak? Ezek valójában csak tünetek, amire hisztamin csökkentő orvosságot szoktak adni.
Mi az allergia kiváltó oka? A hisztamin csökkentő kezelés csak tüneti kezelés, de nem foglalkozik a kiváltó ok megszüntetésével. Immunrendszerünk egyik legfontosabb védekezési helye a vékonybél. Ezért a kialakult allergia kezelésénél nagyon fontos a bélrendszerrel-, annak megtisztításával és tisztántartásával foglalkoznunk. A vékonybélben történő emésztésre elsődlegesen ennivalóink megválasztásával és étkezési szokásainkkal tudunk hatást gyakorolni.


Az allergia kiváltó okának keresése igazi nyomozó munka, de megtalálása után könnyű a kezelése.
Előadásom az allergia kialakulását, elsősorban az ennivalóval kapcsolatos okainak feltárását és mellékhatásmentes vitaminos kezelését tárgyalja.
Ez az előadás 50 perces volt. Ezen felül még két orán keresztül kérdeztek az emberek engem. A kérdések nagyszerűek voltak és igy értették meg igazán azt amiről beszéltem. Ezért vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy az embereket érdekli az effajta tisztánlátás. Az előadás során elhangzott: jó fajta baktériumok, az emésztést elősegitő enzimek, a lugosító tabletták, a nyirkot megtisztító enzimek és még sok minden más, nálam kapható is. Kérem hívjanak ezzel kapcsolatban. Azonkivül étkezési szaktanácsadást is szolgáltatok nemcsak allergiára, hanem természetesen egyénre szabott és más betegségekre is.
Kivánok jó egészséget és tisztán tartott beleket mindenkinek!
A képet a youtube-on 480p-re lehet állitani hogy tisztábban lehessen mindent látni.
Két fajta allergiáról beszélünk: IgE kihatású (dió, mogyoró allergiák, nagyon hamar hat), IgG allergiák (ennivalók, napok után is kihat mint fejfájás, gyomorfájás, könnyező szemek, bőr viszketegség, ekcéma stb).
Mit is adok elő?
Amikor allergiáról beszélünk, akkor feltétlenül beszélnünk kell a bélrendszer – és itt legfőképpen a vékony bél- nyálkahártyájáról! A bél nyálkahártya, egy az egybe összeköttetésben áll az immun rendszerrel, olyan formán, hogy a bélben hordjuk 90%-át az immun rendszerünknek. Vagyis, ha valakinek allergiája van, akkor rögtön a vékonybélre gondolunk, mivel a vékonybél immun rendszere a Peyer’s hártyából (Peyer plakkok) a bélbolyhokból es a bél rendszer nyirok rendszeréből tevődik össze! (rajz –Peyer’s plakkok, bélbolyhok, nyirok rendszer, szivárgó bél szindroma).
Szivárgó bél szimdróma (leaky gut)- mi történik, hogyan enged szivárogni a bélfal, azaz ernyed el az erős sejtkapocs, átengedve a bélfalon aztán nagyobb molekulákat, ami aztán a véráramlatba bekerülvén, rögtön allergiás tüneti hatást vált ki: csorog az orra az embernek, köhög, feje fáj, a bélből a megemésztett ennivalót, a sok zsírt (rosszfajta zsirt, azt a nyirok a test központi nyirok csatornájába löki ki, ami aztán a vesébe torkollik, es aztán távozik a vizelettel a szervezetből)
Mivel segithetünk a bél nyálkahártyáján? Előadásomban nyolc pontról beszélek, ezek a kövekezők:
1: IgG teszt, búza, glutén (magyarul sikér), tej – proprion sav, proprion savra bontódik le a sikér a buzából és a kazein a tejből, ami ha sokáig marad a véráramlatban, akkor gyulladást okoz az agyban (lásd: hiper és hipo aktivitás a gyermekeknél). Allergia teszt, ha a piros vonalban jön ki a szám, akkor pár hónapig kihagyjuk, ha kevesebb, akkor pedig egy 4 naponkénti ennivaló változást kell véghezvinni, ahol csak minden 4-ik nap fogyasztunk tehén tejet és sikért, avagy savas (pH) tartalmazó szénhidrátokat- rajz- mit csinál a sikér a bélbolyhokkal, hogy rágja le őket, és mennyi idő kell hogy visszanőjjenek a bélboholy szálak – ami szivárgó bél szindromába csap át— ami nem más mint az allergia.
2: pH mérlegelés, savtalanítás – Pascoe ennivalók listája, sok zöldség, gyümölcs stb – ha túl savas a szervezet, szivárgó bél szindromába csap át— ami nem más mint az allergia.
3: Emésztő enzimek beiktatása, az elején, hogy segítse az emésztést, és ezzel nagymértékben hozzájárul a széklet rendeződéséhez is – ha nincs jó emésztés, szivárgó bél szindromába csap át— ami nem más mint az allergia.
4: Székelés. Ha nincs széklet, nincs élet, ha nincs széklet, semmi mást nem csinálunk csak azon dolgozunk hogy meginduljon. Székrekedéskor, a folyadák és víz és az ebben lévő szenny újra felszívódik a szervezetbe – gondoljunk csak bele, hogy mit csinálnak a sejtek, amikor egy ilyen mocskos mosogatólészerű lében úsznak, ahelyett hogy ez a mocskos mosogatólé, kiürült volna a széklettel.
5: Jó fajta baktériumok ( probiotics= az életért, antibiotikum= az élet ellen) : acidofilusz +bifidusz, segíti a bél nyálkahártya működését – betelepül a bélbolyhok közé (az Activia-ban lévő jó fajta baktérium nem betelepülő fajta -ne áltassák magukat azzal). Az acidofilusz+bifidusz az betelepülő jó fajta baktérium, amikor megeszik ezek segítik az emésztést, ezért sokkal apróbb darabokra segítik megemészteni az ennivalót, és azért nincs szél, és puffadás. Muszály a jó fajtáját keresni az acidofilusznak és a bifidusznak (NCFM-BI-07)- nem mindegy –ha nincs elegendő a szervezetbe, szivárgó bél szindromába csaphat át— ami megint csak nem más mint az allergia.
6:bél nyirok háztartásának a tisztántartása –Wobenzym, meg eszi a nyirokból a piszkot, de nemcsak a bél rendszer nyiroksejtjeiből, hanem az izomzat megtisztítására is képes- sérüléskor, ha valakinek nagyon fájnak az izmai.
7: Elegendő mennyiségű vitaminok, elemek/ásványi anyagok, nyomelemek, hal olaj, B komplex kerüljön be a szervezetbe- ha egyszer nem emésztünk rendesen, akkor hogyan tudjuk kiválasztani és hogyan tudnak felszívódni az emésztés során felbomlott vitaminokat az ennivalóból???
8: Egyén és egyén között nagy külömbségek vannak, egyénre szabott gyógymódot kell találni, ami hosszú nyomozó munka, de megéri, hisz amikor az okot megtaláltuk kezelni könnyű. Meg kell tanulni a feszültséget kezelni az ember életében: van akinek kellenek homeópátiás gyógyírek hozzá, vagy jogázni kell, vagy imádkozni – de akkor is csökkenteni kell, meg kell mindent tenni azért hogy csökkentsük azt- feszültség is okoz nagymértékben szivárgó bél szindromát— ami nem más mint az allergia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése