2013. május 8., szerda

Alacsony zsírtartalmú joghurt és várandósság - rémítő igazság | jomtom.hu

Alacsony zsírtartalmú joghurt és várandósság - rémítő igazság | jomtom.hu
Alacsony zsírtartalmú joghurtok

Gyermekvárás, a leendő mamák örök dilemmája.
A magzatot szeretné táplálni, egészséges akar maradni, és időnként mindent felfalna, amit maga körül lát.

Egészséges, ízletes ételekre van szüksége, melyeket elfoglaltsága mellett is gyorsan el tud készíteni. Elárasztják a televiziók és női újságok reklámjai, azonban orvosa azt ajánlja, hogy terhessége idején kerüljön el minden "szemét" kaját (junk food).

Minden reklám azt sugallja, hogy az alacsony zsírtartalmú joghurtuk íze megegyezik a magasabb zsírtalmúakéval. Mindenhonnan azt hallja, hogy a joghurt egészséges.
Miért is ne venne ezekből?


Felszakítja az alacsony zsírtalmú joghurt dobozának fedelét, ízét élvezi, sőt gratulál is magának, hogy sikerült a jégkrémről lemondania.

Lehetséges, hogy születendő gyermekének az első kanállal átadta az aszthmát.

Valószínüleg azt gondolja, hogy a hír teljes ellentétben áll orvosa tanácsaival, aki azt ajánlotta, saját és születendő gyermeke erős csontozatának érdekében fogyasszon rengeteg tejterméket.
A helyzet azt jelenti, hogy orvosa nem tanulta meg a házi feladatot.


Egy tanulmány azt mutatta, hogy az alacsony zsírtartalmú joghurtokat fogyasztó anyák gyermekeinél növekszik a túlzottan aktív immunrendszer kialakulásának esélye.

Várandós időszakban alacsony zsírtartalmú joghurtot fogyasztó anyáknál 1,6-szer nagyobb a valószínüsége, hogy születendő gyermekük 7 éves koráig aszthmás lesz.
Növeszik a rhinitis, krónikus fertőzések és aszthma tüneteinek valószínüsége is.

A krónikus fertőzéseknek korai öregedést is tulajdonítanak, ezért sem egészséges az alacsony zsírtartalmú joghurt fogyasztása.

A tej, és tejtermékek proteineket tartalmaznak, amelyek extém allergiát okozhatnak.
Az anya az elfogyasztott tejtermékben levő proteint megosztja magzatával, a szülést követően a saját babájával. Az ujszülöttnek anyatejet, nem tehéntejet kell fogyasztani, mivel immunrendszere kialakulás alatt van. A méhben levő magzat immunrenszere az alacsony zsírtalmú joghurt hatására túlreagál. Ezek az allergiák egyre erősödnek a baba növekedésével, és egy idő után komoly problémákat okoznak.


Nem minden tejtermék egyforma. A tanulmányban olvasható, hogy a tejtermékben található protein a fő probléma. A tejben levő zsírok nagyon egészségesek.
Eltávolításuk rossz gondolat. Feltételezések szerint a helyettük hozzáadott nem zsíros tejpor az allergiák egyik előidézője. A gyermekek részben nagyon rosszul reagálnak bármilyen tejtermékre. Más részük jól hasznosítja a fűvel táplált szarvasmarha tejéből készült vajat.

A feldolgozott tejben hormonok, szintetikus összetevők, színezők, édesítőszerek és a tehén antibiotikumai megtalálhatók. Ezek a kémiai anyagok jelentősen károsíthatják a baba immunrendszerét.

A tanulmányban szereplő alacsony zsírtartalmú joghurt gyümölcsöt is tartalmazott.
A joghurtban levő gyümölcsök nem voltak elég frissek ahhoz, hogy magasabb áron eladhatók legyenek, ami növeli annak valószínüségét, hogy toxinokat tartalmazott. 
A gyümölcsökön levő penész mycotoxinokat állít elő, melyek számos betegséget okoznak. Terhesség alatt gyümölccsel ízesített alacsony zsírtartalmú joghurtok fogyasztásával a fejlődésben levő magzatát mycotoxinok hatásainak teszi ki.
Hatással lehet a fejlődésére és későbbi egészségügyi problémákhoz vezethet.

Mycotoxinok a megtermékenyülési és terhességi problémák főbb hozzájárulói.

A táplálkozás az átlagos embert is nagyon érinti, de a várandós nők számára talány.
Minden oldalról tanácsokat kapnak, és nyomást éreznek a helyes választáshoz.


A folytatásban megismerhetik, miért ajánlott várandós nőknak a közepes láncú és telített zsírokat fogyasztani. A közhiedelemmel ellentétben a minőségi nem hízlal.


Tanulmány (angolul)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése