2011. augusztus 8., hétfő

Növényi olajok veszélyei

Tüntesse el azokat a bosszantó csontokat, kukorica, napraforgó és szójaolajjal | jomtom.hu: "- Google Eszköztárral küldve"

Tüntesse el azokat a bosszantó csontokat.....


Nemrég publikálták Gabriel Fernandes csoportjának érdekes leírását. (University of Texas) Címe: "Magas zsírtartalmú táplálkozás okozta kövérség és osteoporosis a kisérleti állatokban".

Azt gondolhattuk, hogy ez is egy szokásos kisérlet "egereket etettünk, az ipari disznózsír a napi kalóriaérték 60%-a, betegek lettek".

Az írás teljesen meglepő. A bevezetőből:

"A kukoricaolajról ismert, hogy csontvesztést, kövérséget, inzulin ellenállást okoz, rontja a glukóz toleranciát, így hasznos modellként használható az elhízás korai stádiumának, a hyperglycemia, 2-es tipusú cukorbetegség és osteoporosis tanulmányozására.

Omega-6 zsírsavval gazdagított táplálékot használtunk táplálékforrásként.
Ez általános a mai nyugati étkezési rendben, és alapvetően felelős nagy sok betegség pathogenézisében."

A táplálék csupán 10%-a volt a kukoricaolaj (durván a kalória 20%-a), hozzáadott omega-3 olaj nélkül, az egyéb szegényes laboratóriumi táplálék nélkül az alábbiakat okozta:

• Elhízás
• Osteoporosis
• Csontvelő zsírsejtekre cserélődése
• Diabetes
• Insulin ellenállás
• Általános gyulladások
• Megemelkedett májtömeg (valószínüleg májzsírosodást indikál)

Nagyon barátságos. Ehhez hozzáadhatjuk azokat a tapasztalatokat, hogy az omega-6 különböző tipusú rákokat idéz elő a rágcsálóknál.

20% zsír tipikusan kevesebb mennyiség, mint amennyitől a rágcsáló beteggé válik.
A kukoricaolaj különösen magas omega-6 (linolénsav) zsírokban, és gyakorlatilag nem tartalmaz omega-3-at.

Fogyasszon minél több szívbarát kukorica olajat!




A kukoricaolaj "előnyei"


A Duke Egyetemen Stephen Freedland csoportja egereket etetett vajban és disznózsírban gazdag táplálékkal, ám ezek sem tudták a transzplantált emberi prosztata ráksejtek növekedését elősegíteni.

Miért foglalkozzunk ezzel? Mert más tanulmányok, beleértve a fenti csoportot is, azt mutatták, hogy a kukoricaolaj és más ipari magolajak erőteljesen gyorsították a prosztata ráksejtek növekedését, hasonló modelleknél megnőtt az elhalálozás aránya.

A szerzők is meglepődtek az eredményen. Köszönet a publikálásért.
Mindazonáltal a kisérletben semmilyen meglepetés nincs.

Óriási mennyiségű bizonyíték áll rendelkezésre, mely mutatja a túlzott mennyiségű omega-6 zsírok eredményét a rák modellezésben.

Ha a bevitt kalória 4%-a alá csökken az omega-6, ennek drámai hatása van a folyamatokra. Számtalan kisérlet és tapasztalat mutatja, hogy a vaj és más állati zsírok sokkal alacsonyabb fokú ráksejt növekedést hoznak létre, mint a margarin és omega-6-ban gazdag majolajak.

A tanulmányban a táplálékot "telített zsír alapú"-ként írják le.
Ez nem pontos terminológia.
Ha kókuszolajat használtak, akkor helyes, mert 93%-ban telített zsírokat tartalmaz.
Azonban a fenti kisérletben vajat és sertészsírt használtak, olyan kombinációban, mely valószínüleg csak félig telített. Az "állati zsír" vagy "alacsony omega-6" kifejezések pontosabbak lennének.

Nagyon sok tanulmányt hidegen hagy, és az olvasóra bizzák annak eldöntését, mit jelent a "telített zsír".



Növényi olajok veszélyei



A kukorica, napraforgó, repce és szója olajainak gyártók nem akarják, hogy a vásárlók megtudják termékeik rejtett tudnivalóit.

Ezeket a termékeket soha nem tervezték élő szervezeteknek fogyasztásra.
Ipari célokra használták, mint gépek olajozására, festékek keverésére, vagy a jövő autógenerációhoz üzemanyagként.

Az ipar felfedezte, hogy ezeket olcsóbban lehet előállítani, mint az egészséges zsírokat és olajokat. Közülük sok melléktermék, rengeteg mennyiség áll rendelkezésre.

A teljes magvas kukorica és a szójaolaj egészséges, antioxidánsokhoz kötődnek, melyek megvédenek a veszélyektől. A tömegtermékeknél a gyártóknak olyan olaj szükséges, amely hosszabb ideig eláll.

A magvakban levő zsírsav hamar megavasodik, miután eltávolították a termékből.

A hosszabb idejű eltarthatóság érdekében eltávolítják belőlük az antioxidánsokat és phytokémiai anyagokat, az olajokat kémiai szerekkel, például hexánnal dolgozzák fel, majd klórral fehérítik. Ezt követően szagtalanítják, szinezik, tartósítókat adnak hozzájuk, és olyan kémiai anyagokat, melyekkel elfedik az avasodott olaj szagát.

A finomított, avas olajok az alábbi károsodásokat okozzák a szervezetben:
• látásromlás,
• központi idegrendszer károsodása
• légzési betegségek
• anémia,
• székrekedés
• alacsony születési súly
• irritációk
• gondolkodási problémák és ködös memória

Hosszútávú használatuk megnöveli a rák, atherosclerosis, szívinfarktus és stroke kockázatát, a fájdalom érzékelést megváltoztatják, emésztési rendellenességeket, és számos olyan problémát okoznak, mely az elégtelen táplálkozással és vitaminhiánnyal kapcsolatosak.

Repceolaj:
A repcét könnyű termelni, mivel olyan mérgező, hogy még a rovarok is kerülik.
Eredetileg kisebb iparágak használták gépek kenésére.
Bizonyított, hogy tüdőrákot és szívbetegséget okoz.
Régebben Európában állatokat etettek vele. Ezek az állatok megvakultak, különböző betegségekben szenvedtek, és végül megbolondultak, megtámadták az embereket.

Szójabab olaj:
Míg a tömegtájékoztatás dicsőíti a szójababot, valójában nagyon sötét oldalai vannak. A szójabab és szójaolaj nem egészséges táplálék.
A szójabab termékeket terméketlenséggel, megnövekedett rák előfordulással, gyermekleukémiával, 1-es tipusú cukorbetegséggel és korai pubertással (csecsemők szójatermékkel táplálása esetén) hozzák összefüggésbe.
"Klinikai és laboratóriumi tanulmányokban a szóját a rossz táplálkozással, emésztési stresszel, pajzsmirigy diszfunkcióval, kognitív képesség és immunrendszer funkciók csökkenésével, sőt szívbetegségekkel és rákkal is összekapcsolják".

Dr. Mercola szerint a szója csecsemő tápszer 1.000-szer több aluminiumot tartalmaz, mint a tejalapú tápszerek.

Kukorica olaj:
A rák kifejlődéséhez elsődlegesen politelitetlen zsírsavak szükségesek.
Hosszútávú használata a vastagbélrákkal van összefüggésben, mert megakadályozza egy olyan enzim működését, mely védelmet biztosít a ráksejtek növekedése ellen.
Japán kutatók azt találták, hogy a hosszútávú használata növeli az elhalálozási arányt, és a nyelőcsövi rákot.

Cserélje le!


Nagyon egyszerű oka van ezen olajok emberi szervezetre gyakorolt hatásának. Emészthetetlenek. Megakadályozzák a szervezet természetes enzimjeinek funkcióit, melyek a zsírokat tápanyaggá és vitaminokká alakítják; amelyeket a szervezet felszív, és hozzákapcsolódnak az ásványi anyagokhoz, így kálciumhoz, foszforhoz és magnéziumhoz. (Egy másik fordításunkban olvashatja, hogy vékony filmet képeznek a májon és bélfalon is).


Hatásukat nem azonnal tapasztaljuk, a komplikációk gyakran tíz vagy ennél is több év után jelentkeznek és drámai hatásokkal járnak.

Ezen politelítetlen és finomított növényi olajról átállás valamelyik nyers vagy legalább minimálisan feldolgozott közepes láncú zsírsavra csökkenti a rák, szívbetegség, és különböző más betegségek kockázatát.

A teljes candia protokoll, melyet nemrég fordítottam, telített zsírsavat ajánl.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése