2011. augusztus 23., kedd

Almaecet | jomtom.hu

Almaecet | jomtom.hu: - Google Eszköztárral küldve

Almaecet



Normálisnak tartják, hogy 2 órányi internetes böngészés után Budapesttől 250 km-re találtam olyan almaecetet, mely valóban "Mother", vagyis mindaz benne van, mely az alábbi keretes részben olvasható?

Frissítés:
Egyik vásárlónktól tudtuk meg, kapható Mediline-nál és talán Herbaházban is.
No mindegy, Bécsben tárgyaltunk, külön költséget nem jelentett a vásárlás.


Mit tartalmaz az organikus, bio (Demeter) szűretlen, pasztőrízálatlan, almaecet?
90 féle különböző anyagot. Ebből:
13 fajta carbolsav,
4 aldehid,
20 keton,
18 féle alkohol,
8 ethylacetát
kálium, magnézium, foszfor, klór, réz, vas, szilikon, fluorin.
nyomelemek
vitaminok (acetilsav, proprionsav, tejsav, A, C, E, B1, B2, B6, béta-karotén provitamin, P vitamin (bioflavonoid)
enzimeket,
aminosavak
hamút és almapektin.

Mit nem tartalmaz (nyomokban sem): laktóz, glutén, búza, tojásfehérje, mogyoró.
Energiaértéke: 100 ml = 18 kcal, zsírtartalma: 0,1 gramm



Figyelmeztetés:
Az oldal tartalma jelentősen különbözik az egészségügy hivatalos álláspontjától.
A leírás nem helyettesíti az orvos az orvossal való találkozást, valamint alkalmatlan betegség megelőzésére, diagnosztizálására, kezelésére és gyógyítására.




NAGYON FONTOS INFORMÁCIÓ!


Az oldal folyamatosan bővül, a mellékhatásokról és figyelmeztetésekről szóló részt ajánljuk elolvasni.

Vannak, aki éveken, évtizedeken át, naponta fogyasztják, kellemetlen mellékhatások nélkül. Másoknak kellemetlen, nekik a szódabikarbónával bővített változatot ajánljuk.
Utóbbi leírása hónapok óta olvasható honlapunkon.

Mint minden természetes anyagnál, itt is mérvadó a mértékletesség.
Azt is olvastam, hogy 4 nap fogyasztás után 3 nap pihenés kell szervezetünknek.

Bizonyos gyógyszerek (vas, pajzsmirigy) szedésétől legalább 1 órával eltérően iható. Fogyasztását követő 1 órán belül ne mosson fogat.
1 óra alatt a nyálmirigyekből képződő nyál semlegesíti a szájüreg pH értékét.
Kortyolva igya. Nagy melegben jéggel és szívószállal is tökéletes





Mire használható a nyers, szűretlen, pasztőrizálatlan almaecet?
Többek között: pH szint beállítás, lúgosítás, fogyókúra, savas reflux, vérnyomás beállítása, vércukorszint beállítása, akne, torokfájás, mandulagyulladás, arthritis, asztma, bakteriális vaginosis, égések, celluitis, vérkeringési problémák, székrekedés, depresszió, méregtelenítés, hasmenés, alacsony energiaszint, fibromyalgia, lábszag, lábfájdalom, epe problémák, gázosodás és felfúvódás, fejbőr viszketés és korpásodás, gyomoréges, magas koleszterin, IBS, izületi fájdalom, libidó, menstruációs problémák, körömgomba, paraziták, PMS, övsömör, orrdugulás, visszér, szemölcs, gombás fertőzések.

Az igazi almaecet gomba- virus- és baktériumellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.



Almaecet - organikus, szűretlen, pasztőrízálatlan



Aztán úgyis a gazdaságosnál változatnál köt ki az olvasó. Mert az olcsó.

Vegye elő a boltban vásárolt almaecetet, és nézze meg a címkéjét.
Én ezt látom itthon:
Ecetsav-eszencia, 20%-os, összetevői: ivóvíz, étkezési ecetsav.
Ecetsav-tartalom: 20 gr/100 gr


Egészségre ható tulajdonságait eltávolították.

Nem hibáztathatja az ecetgyártókat. Ők nem táplálkozásszakértők vagy biokémikusok. Az a dolguk, hogy a vásárlók kívánságát teljesítsék.
A legtöbb ember azért vásárol ecetet, mert izesíti, pácolja vagy marinálja az ételét.


A kereskedelmi ecet valós tragédia


Egy ételkémikus kőszénkátrányból előállította az ecet imitációját!
Tiszta, fehér, ecetizű folyadék. Ma ez a légnépszerűbb ecet a boltokban.
Olcsóbb, mint a desztillált vagy maláta ecet. A legtöbb ember ezeket az értéktelen eceteket vásárolja. A kereskedelmi változatok átlátszóak és ecetízűek, egészségre ható értékük nincs, nem tartalmazzák az organikus, nyers ecet összetevőt.

A vásárlók és az ecet gyártói is tájékozottak az organikus, nyers, pasztőrizálatlan, szűretlen almaecet egészségügyi tulajdonságairól.

Amikor a legtöbb ember meglátja a természetes almaecet barnás színét és az apró úszkáló "anyagot", azt gondolják, hogy gusztustalan.

Az átlagos vásárlót úgy tanították és szocializálódott (agymosták), hogy az áru akkor jó, ha a szemének kívánatos!

Ennek az igénynek megfelelve, az enyhén színes almaecetet desztillálják.
A folyamat során gőzzel melegítik, elpusztítják a hatásos enzimeket és elpárologtatják az életet adó ásványokat, így a káliumot, foszfort, természetes és organikus fluorint, szilikont, nyomelemeket, pektint és más erőteljes tápanyagokat!

A desztillálás elpusztítja a természetes almasavat és borkősavat is, melyek fontosak a szervezetben levő mérgek és barátságtalan baktériumok elleni küzdelemben.
A vásárlók azt kapják, amire vágynak. Tisztának látszó, halott almaecetet.
A maláta után megjelent a finomított ecet. Íze olyan, mint az ecet, de gyógyító tulajdonságaiból semmi nem maradt.

A világon sok százmillió ember soha nem fogja megismerni a természetes almaecet egészségügyi előnyeit úgy, ahogy azt Hippokratesz használta i.e 400-ban.




Az igazi almaecet kb. 50 fajta egészségügyi állapotra hatásos.
Tele ásványi anyagokkal, vitaminokkal, nyomelemekkel.
Kb. 20 kcal/100 gr.