2011. augusztus 29., hétfő

A csodálatos csecsemőmirigy | AntalVali.com

A csodálatos csecsemőmirigy | AntalVali.com: - Google Eszköztárral küldve

Az InforMed oldalán találtam egy nagyon jó, átfogó cikket a kérdéseddel kapcsolatban, még kiegészítem konkrét termékekkel is:

A csecsemőmirigy a szívburok felett trónol, és még egy aktív és erős partnere van, a lép. Mivel hozzá közel, a légcső és a nyelőcső közti területen futnak a nagy nyirokpályák, a csecsemőmirigy egészen különleges helyet foglal el, aktívan részt vesz szervezetünk energiaháztartásában, az idegrendszerünk és hormonrendszerünk, illetve nyirokrendszerünk és immunrendszerünk közötti kölcsönhatásban.

FUNKCIÓI* Az agyalapi miriggyel és a pajzsmiriggyel együtt a csecsemőmirigy meghatározza a test alakját és nagyságát is, szabályozza a mellékveséket és az ivarmirigyek funkcióját. Ezenkívül a szervezet ellenálló rendszerének legfontosabb központi szerve.
* A csecsemőmirigy a nyiroksejtek iskolája és gyára. Ezek a fehérvérsejtek a szervezet rendőri alakulatának számítanak. A nyiroksejtek éretlen állapotban kerülnek a csontvelőből a csecsemőmirigybe, majd ott a sejtek a csecsemőmirigy hormonjainak hatására érnek meg. Ezután ismét elhagyják a mirigyet, majd a nyirokcsomókban és a lépben telepszenek meg, ahol a limfociták új generációit, a T-­limfocitákat fejlesztik ki.
* Amennyiben a szervezetet mikroorganizmusok támadása éri, akkor az agy közvetlen "csatornán" keresztül képes mobilizálni az ellenállást. A T­-limfociták, illetve a T­-segítősejtek megállapítják, miféle betolakodókról van szó, majd úgynevezett hírvivő anyagok közvetítésével elrendelik, mely ellenálló sejtek bevetésére kerül sor. A T-­ölősejtek ezután megsemmisítik a betolakodott ellenséget. Vagy az elfajult rákos sejteket is.
* csecsemőmirigy a nyirokrendszer informátora is. A nyirokrendszer az anyagcsere szolgálatában áll, és gondoskodik róla, hogy a sejtek egészséges közegben működhessenek.
* csecsemőmirigy tehát a szervezet ellenálló rendszerének, energiaáramlásának egyik legfontosabb irányítószerve.
* csecsemőmirigy normális működése egyensúlyban tartja a két agyféltekét. Ily módon képesek vagyunk kreatív cselekedetekre, ugyanakkor képesek vagyunk az életet egészként felfogni.

A csecsemőmirigy legyengülése nehezebbé teszi a kreatív alkotást és a problémamegoldó képességet.

GYENGÍTŐ TÉNYEZŐK

A csecsemőmirigyet nagymértékben befolyásolja a stressz. A stresszen, illetve az érzelmeken kívül azonban a fizikai környezet, a szociális kapcsolatok, a táplálkozás és a testtartás is hatással van rá. Egyes vélemények szerint a túl sok zsíros hús fogyasztása gyorsíthatja a csecsemőmirigy zsugorodását. A lelki problémák és zavarok az agyon keresztül a belső mirigyrendszerre, s azon keresztül a csecsemőmirigyre is hatnak.

* A csecsemőmirigy lecsökkent aktivitása depresszióhoz vezethet.
* Kutatások szerint a földi sugárzásmezők zavara problémákat okozhat a csecsemőmirigy működésében. Ilyen sugárzásmezők föld alatti vízfolyások, geológiai hidak és 50 hertz nagyságú mágneses mezők (elektroszmog) hatására jöhetnek létre. Stresszhelyzetek hatására a pajzsmirigy és a mellékvesék aktivitása megnő, az epifízis (tobozmirigy), a csecsemőmirigy és az ivarmirigyek aktivitása viszont a normálisnak a töredékére redukálódik.
* Az orvostudomány már régóta tudja, hogy a stresszhelyzetek hatására bekövetkező megnövekedett mellékvesekéreg-hormonkiválasztásra a csecsemőmirigy zsugorodással reagál. Ezért ajánlatos megszüntetni a hoszszú ideig tartó stresszhelyzeteket és zavaró tényezőket, mivel máskülönben a stressztényezők a
csecsemőmirigyen keresztül indirekt módon az immunrendszerre is hatással lehetnek.
* Mindenekelőtt az is lényeges, hogy a zavaró tényezők kerülése által lehetőséget adjunk szervezetünknek az éjszakai stressz nélküli regenerálódásra, a nyugodt, békés pihenésre.
* A dohányosoknak többnyire gyenge a csecsemőmirigyük. Az életenergia erősödése csak a dohányzásról való leszokás után várható.
* Az immungyengeségért gyakran a csecsemőmirigy elégtelen vagy hibás működése felelős. A csecsemőmirigy megbetegedése esetén komoly izomgyengeség is fellép, mivel ez a szerv befolyásolja az izomösszehúzódások erősségét. Az izmokat pedig olyan energiapumpáknak kell elképzelnünk, amelyek az energiaáramlást átvezetik a meridiánokon.

ERŐSÍTŐ TÉNYEZŐK

* A zuhanyozás már csak azért is erősítő, mivel a víz zubogása kedvezően hat a csecsemőmirigyre. Ezenkívül a víz aktiválja az akupunktúrás pontok meridiánja, és negatív ionokat termel. Miközben folyik a víz, gyengéden kopogtassuk meg a csecsemőmirigy pontját. Ez a pont a nyak alatt, a szegycsont magasságában, középen helyezkedik el, ott, ahol a második borda összenőtt a szegycsonttal.
* Úgy is aktiválhatjuk a csecsemőmirigyet, hogy naponta több alkalommal háromszor-négyszer gyengéden megkopogtatjuk.
* Működését ösztönözhetjük és serkenthetjük például zöldalgákkal.(Green Qi)
* klorofil éppígy aktiválja a lépet és az immunrendszer más tényezőit, különösen a felső energiaközpontokat, főként a hipotalamuszt és a tobozmirigyet.
* Ugyanez érvényes a virágpollenekre, a propoliszra és a különböző bioflavonoidokra.
* Shii-take-gomba, a Lapacho-tea, a grépfrútmagkivonat és a macskakarom (Anatomix) szintén segítik a fehérvérsejtek kiérését és fokozzák azok aktivitását.
További termékek: 1,3-1,6 bétaglükán tartalmú termék fogyasztása, Maximol
A jóga kiváló!
Próbálhatod még testgyertyázni, bioptronlámpázni, napoztatni is ezt a területet.


Berni