2011. augusztus 23., kedd

Vesekő - otthoni vizelet teszt, szódabikarbóna | jomtom.hu

Vesekő - otthoni vizelet teszt, szódabikarbóna | jomtom.hu: - Google Eszköztárral küldve

Vesekő - otthoni vizelet teszt és ....



Egy másik gyakorlati példa, miért ajánlott a szódabikarbóna.
.... olcsóbb, mint kórházi kezelés, és kevésbé fájdalmas, mint a veseműtét.
Akinek gondot okoz a bikarbóna, ajánljuk a vese-izület teát. Finom és hatásos.
Az oldal tartalma jelentősen különbözik az egészségügy hivatalos álláspontjától.

Figyelmeztetés:

A leírás nem helyettesíti az orvos az orvossal való találkozást, valamint alkalmatlan betegség megelőzésére, diagnosztizálására, kezelésére és gyógyítására.



Ilyen eset Magyarországon ritkán fordul elő
"Amikor vesefájdalmam miatt sürgősségi beavatkozást kellett végezni, felírtak antibiotikumot, de fájdalomcsillapítót nem.
Otthon benyomtam egy adag almaecetet, eltűnt a fájdalmam!"




Jövő héten kapunk kálciumcitrátot, in vitro, in vivo elvégzem a kisérletet.
Remélem fényképekkel is sikerül bemutatni.

A Magyarországon képzett urológus és sebész orvosok kíváló tudásúak, mégis, ha van lehetőség, mindenki szeretné elkerülni, hogy szabják-varrják testét.

Egyre többen szeretik az "R" vese-izület gyógynövény teánkat.
Kellemes íze mellett kíváló hatású.

Számtalan vásárlónk az első csomag után vitte a 2., majd 3. adagot.
Bizonyára nem véletlenül. Aki issza a teákat, zengedezik pozítív eredményeiről.


Vesekő in vitro és in vivo


Otthon is ellenőrizheti azokat a "szereket", melyek választ adnak a vesekövek eltüntetésére. Csupán in vitro vagyis kémcsöves tesztelés (kis üveg vizelettel) szükséges hozzá. Itt most csak a saját kúrálásunkkal foglalkozunk.
Ha mélyebben érdekli a téma, javasoljuk, böngésszen az interneten vagy kérdezze meg kezelőorvosát.

Alapvetően többféle kő összetevői vezethetnek a vesekőhöz.

- Kálciumfosztát (vagy trikálciumfosztfát és más hasonló kategóriában levő anyagok)
- Kálciumoxalát

A másik kérdés, vannak-e "másfajta" kövek, és azok feloldódnak-e savas vagy lúgos anyagokban. Ez az alapja annak, mi és hogyan működik.

A kálciumoxalát szimulálásához végezzünk kísérletet.
Mivel nehéz hozzájutni, használhatunk oxálsavat.
Ebből kis mennyiséget oldjuk fel a vizeletmintában.
Könnyen létrejön a ködös oldat, mely javarészt kálciumoxalátból áll.
A kálciumoxalátról mindenhol azt olvassuk, hogy nagyon nehéz feloldani.

Osszuk a főként kálciumoxalátból álló mintát egyenlő részben két kis csészébe.
Az egyik csészébe tegyünk citromsavat, mely alapvetően savas, vagy egyezik a citromlével. A másik csészébe tegyünk nátriumcitrátot (citrom és szódabikarbóna), mely alapvetően lúgos oldat, pH értéke 8 körüli.

A kulcs nem az, hogy mennyit kell hozzáadni, hanem, hogy mennyit kell hozzáadni ahhoz, hogy elérjük a kívánatosnak tartott pH értéket a lúgos oldatban (in vivo).

A normál emberi vizelet pH értéke 5 és 7,5 közötti, mely meglehetősen biztonságos értéktartomány. Amikor a citromsavval elérjük a pH 5 értékét, álljunk meg.
Lehetne pH 4,5 is, de ezt nagyon nehéz elérni az emberi szervezetben.

A másik oldathoz megfelelő mennyiségú nátriumcitrátot adva pH 7,5-es értéket kapunk. 15 perc várakozás után a nátriumcitrátos oldatból parányi buborékok áramlanak felfelé, és újabb 15 perccel később a lúgos oldat átlátszóvá válik, míg a húgysav ködös marad.

Ahhoz, hogy a kálciumoxalát kövek felodódjanak, nátriumcitrátra van szükség.
Meglehetősen nagy mennyiség szükséges. Egy teljes citrom, mely gyakran 8 evőkanálnyi mennyiség, kevés. A nátriumcitráthoz szükséges szódabikarbóna mennyisége 1/2 teáskanál citromonként. Ha azt tervezi, hogy 20 citromlényi mennyiséget iszik naponta, ehhez 20 * 1/2 teáskanál szódabikarbónára van szüksége.

Következtetésként: a kálciumoxalát feloldásához a nátriumcitrát működik, a citrom nem.

A dolog nagyobb részét megoldottuk.
A második része egyszerűbb.

Trikálciumfoszfátot (néha más formában kálciumfoszfát) használunk, melyek általánosságban megegyeznek. Az ismeretek alapján a vesekövek nagyobb összetevői kálciumfoszfátból állnak. A tanulmányok azt mutatják, hogy a kövek feloldódása után több, mint 60%-ban (de lehetséges, hogy 80%-ban is) kálciumfoszfátot tartalmaznak.

A fentivel megegyező művelettel trikálciumfoszfátot adunk a vizelethez, majd feloldjuk egy kis csészében, és szétosztjuk két egyenlő mennyiségre.
Az egyik csészébe annyi citromsavat teszünk, hogy pH 5 értékű legyen az oldat, a másikba akkora mennyiségű nátriumcitrátot, hogy a pH érték 7,5 legyen.
20-30 perccel később megnézzük, melyik oldat átlátszóbb, amely azt jelenti, hogy melyikben oldódott fel nagyobb mennyiségű trikálciumfoszfát.
Azt látjuk, hogy a citromsav (savas oldat) pH 5 értékkel feloldotta a kálciumfoszfátot, míg a lúgos oldat nem.

Ehhez a kőtipushoz nagymennyiségú citromlé, citromsav vagy aszkorbinsav szükséges.

Most nézzük a vizeletet.
Ha a "szereket" nem használja egy napig, biztos lehet, hogy vizelete ismét nem lesz átlátszó. A kisérlet legnehezebb része a citromsav beszerzése. A legtöbb pékségnek vagy cukrászati üzemnek szállító cégnél lehet kapni.

Adjon annyi citromsavat a ködös vizelethez, amennyit akar, és várjon 30 percig, hogy meglássa, reagál-e a citromsavra. Ha ködös marad, akkor a vizelet legnagyobb részben kálciumoxalátot tartalmaz, mely sokkal jobban reagál a lúgos nátriumcitrátra.
Ha mégsem lesz átlátszóbb, akkor készítse el a saját citromlevét és igyon belőle annyit, amennyit bír. Ne higítsa fel túl sok vízzel.
Bevehet nagyobb mennyiségű aszkorbinsavat, C-vitamin formájában.

Ha szkeptikus, több pénzre lesz szüksége, be kell ruháznia pH mérőműszerbe és szódabikarbónába, hogy lássa, reagál-e a lúgos oldaltra.
Hasonlítsa össze a citromsavas kisérlettel, hogy biztos legyen.

Ha a lúgos oldatra reagál, akkor kálciumoxalát. Legyen óvatos, amkor nátriumcitrátot készít. Annyi szódabikarbónát adjon a citromsavhoz, amíg az eléri a pH 8-as értékét. Mielőtt az oldathoz hozzáadja, várjon, amíg a pezsgés megáll.
Nátriumcitrátot vásárolhat vegyszerkereskedésben is.

A probléma másik része, hogy a kőnek két összetevője van.
Az emberek egyik része (rosszabb esetek), akik a citrom formulát próbálták, és az nem múködött, vagy túl kevés citromot, vagy túl sok vízet, vagy nem elég hosszú ideig használták. Ha nem elég hosszú ideig alkalmazták, akkor a kövek MOST már kálciumoxalátok. Ebben az esetben nagymennyiségű citromot és szódabikarbónát kell használni, hogy nátriumcitrátot kapjanak, és a kövek maradéka feloldódjon.

Másik lehetőség, hogy egy napig citromot, másoik nap citromot és szódabikarbónát kell alkalmazni. Az arányokhoz annyi szódabikarbóna kell, hogy a ph érték 8 környékén legyen. Ehhez legalább 1/2 teáskanál szódabikarbóna szükséges citromonként.
Ha naponta 5 citromnyi levet tervez meginni, 5 * 1/2 teáskanál szódabikarbóna szükséges, hogy megfelelő nátrimcitrátot kapjon, mely eltávolítja a kálciumoxalátot az oldatból. A váltakozó savas és lúgos oldat feloldja a kálciumfoszfát és kálciumoxalát részeket is.

A fenti otthoni teszt egyszerű.

Alapvető célunk a vesekő megelőzése, mely legegyszerűbben megfelelő mennyiségű szódabikarbónával elérhető. y a bélrendszerben levő bikarbonátok semlegesíteni tudják az oxálsavat, mielőtt az bekerül a belekbe, majd a vérkeringésbe, és kővé alakul. Hasonló esetben, ha túl sok foszfátot, foszforsavat eszik (iszik), ezek is kővé formálódnak megfelelő mennyiségű bikarbonát semlegesítő hatása nélkül.
A foszforsav bekerül a vérkeringésbe, és kálciumfoszfát kövekké formálódik.

Ha túl sok húst és fosztátban gazdag élelmiszert , túl sok kálciumkiegészítőt (létezik egy összesküvés elmélet) és magas kálciumtartalmú ételeket fogyaszt, jó esélye van, hogy a keletkező kövek kálciumfoszfátok.

Ha vegetáriánus, akkor nagyobb esélye van a kálciumoxalátra, különösen babokban, magvakban, kakaóban, csokoládéban gazdag táplálkozás esetén.
Ekkor is a szódabikarbóna a javasolt "szer".

Végezetül, ha túl sok húgysavban gazdag ételt fogyaszt, osztrigát, bambuszt, bizonyos húsokat (máj), polipot, uborkát, akkor köszvényes lesz.

Nagyobb mennyiségű szódabikarbóna és 5-10 mg litiumcitrát segíthet.
A litium közvetlenül feloldja a húgysavat, de a szódabikarbóna is elvégzi, csak lassabban. A nyugati étkezési formában nagyon alacsony a lúgos puffer (például szódabikarbóna) és az ételek savakat, így számos betegségek okoznak.
Ilyenkor a vizelet értéke is a semleges ph 7 érték alatti. És a legtöbb embernél ilyen.

Egy nemrégi véletlen felfedezés során kiderült, hogy a nagymennyiségű jód kiegészítők is segítik a pH érték beállítását, azonban a szervezetnek ekkor is szüksége van a szódabikarbónára, citrátokra. A jód segíti a szervezet pH értékének fenntartását anélkül, hogy gyakran kellene bevinni. Oka, hogy a jód normalizálja a mirigyek funkcióját, mely hatással van a szervezetben levő víz egyensúlyára, a hormonokra, a pH értékre és számtalan mirigyműködésre. A megfelelő jódmennyiség az örök fiatalság kútja. Másfajta lúgos vagy savas anyagokat ne használjon.
A citrátok és citromsav a legjobb formái a szervezetben levő túlzott mennyiségű kálcium kivezetésének, míg a szódabikarbóna megelőzi a vesekövek létrejöttét.

Mértékletesen fogyasszon minden élelmiszerből!


Végül, de nem utolsósorban:

Egyéb ismert és hatékony vesekő eltávolító szerek az alternatív terápiában:
- olivaolaj és citromlé keveréke
- almaecet (organikus, nem desztillált)
- keserű gyógy- és gyomnövényekből készített tea
- almalé ivása 1 hétig


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése