2012. december 29., szombat

A VÉR ÉS A LÚGOSÍTÁS

A VÉR ÉS A LÚGOSÍTÁS

A VÉR ÉS A LÚGOSÍTÁS

A vér pH értéke
A betegségek kezdete

Minden ember számára mond valamit az, hogy a testhőmérsékletünk 37 fokos. Tudja ,ha felmegy 39 fokra, akkor már nagyon rossz valakinek a közérzete, nem is beszélve a 40 fokról. Ideje ugyan így viszonyulnunk vérünk pH értékéhez is. A vér pH értékét Dr. Young nagyon pontosan megmérte: 7.365 (nagyon enyhén lúgos). Ezt a pH értéket tartanunk kell. Ha ettől eltér, akkor hasonlóképpen a test hőmérsékletéhez, elkezdjük rosszul érezni magunkat. Minél inkább eltér ettől az értéktől és minél hosszabb ideig marad abban a tartományban, annál rosszabbul érezzük magunkat, annál gyötrőbb fájdalmakat és veszélyesebb tüneteket kell elszenvednünk. Ilyenek lehetnek mint: a kiütés, fejfájás, allergiák, megfázás és influenza, homloküreg-problémák, majd követhetik komolyabbak: pajzsmirigy-, mellékvese- és májproblémák, hormonzavarok, érrendszeri problémák, keringési zavarok, anyagcsere zavarok mint a cukorbetegség.

A test megbetegedései majdnem mindig visszavezethetők erre a finom sav-bázis vagy pH egyensúly felborulására. Ez tehát a tünetek mögött meghúzódó OK. A hagyományos nyugati orvoslás a tünetekre összpontosít, és azt próbálja kezelni. Ha valaki a betegségek mögött meghúzódó OKOT kezeli, akkor az nem tér vissza, nem jelenik meg új formát öltve. A test nem tudja sokáig elviselni a túlzott savasság felé történő eltolódásokat. A szervek és a belső rendszerek meggyengülnek és olyan tünetek jelennek meg mint pajzsmirigy-, mellékvese- és májproblémák, stb. Ha a szövetek pH-ja túlságosan elmozdul a savas irányba, akkor az oxigénszint lezuhan, és a sejtek anyagcseréje leáll és elérkezik a halál.
A szervezet több védekező mechanizmust használ a savak semlegesítésére. A vér, amely a tápanyagokat, az oxigént szállítja a sejtekhez, valamint az ott keletkezett salakanyagokat elszállítja, minden áron fenn akarja tartani a pH egyensúlyát. A vér védekező mechanizmusa az, hogy lúgos ásványi anyagokat von ki a szövetekből, hogy az enyhén lúgos (7.365) pH értéke megmaradjon. Van egy ásványi anyag család, amelyiknek pont az a feladata, hogy az erős savakat semlegesítse, mérgező hatásukat közömbösítse. Ilyen pl. a nátrium, a kálium, a kalcium és a magnézium. Amikor ezek az ásványi anyagok reakcióba lépnek a savakkal, az eredmény sokkal kevesebb káros melléktermék lesz, amelyeket azután a test már ki tud üríteni. Viszont ha vér kivonja ezeket a szervezetből, különböző hiány betegségek lépnek fel (lásd: >>
NYOMELEMEK ÉS HIÁNYBETEGSÉGEK). A túlzott savterhelést mi magunk idézzük elő azzal, amit megeszünk. Ha ezt a TÉNYT felismerjük, akkor tudunk ezen változtatni és helyre tudjuk állítani az egészségünket. A szervezetben minden megemésztett étel salakanyaggá bomlik le vagy ég el. Ez a salakanyag lehet semleges, savas, vagy lúgos. Ez főként attól függ, hogy az eredeti ételnek milyen volt az ásványianyag-tartalma. Például a kálium, a kalcium, a magnézium, a nátrium, a cink, az ezüst, a réz és a vas lúgos salakanyagot képeznek. A kén, a foszfor, a klór és a jód viszont savas salakanyagot hagy maga után. A legtöbb elem lúgos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése