ÉTELEK PH-JA
A gyomorban a savas kémhatás komoly gondokat okozhat, amely görcsöket, fájdalmakat von maga után. Az elsavasodás pszichés hatásoktól is lehet, mégis a leggyakrabban étkezésünk tehet róla, ha túlságosan elsavasodunk. Mi az, amitől elsavasodunk és mi az, ami kellemesen és kíméletesen lúgosít? Lista Neked!
Az elfogyasztott ételek, felszívódásuk után vérünk pH értékét savas vagy lúgos irányba tolják el. Ha több savképző ételt fogyasztunk, akkor szervezet kémhatása is savasodásnak indul. Ebből következik, hogy a szervezet kémhatását táplálkozással és folyadékbevitellel is befolyásolhatjuk. A sav – bázis egyensúly eltolódása nem mutatkozik meg azonnali betegségben. Az egyoldalú szénhidrát, gabona és fehérjedús táplálkozás hatására lassan elsavasodik a szervezet.
Savasító ételek
Húsok és húskészítmények
* Csirke
* Pulyka
* Sovány sertés, marha, borjú
* Szalámi
* Halak
* Füstölt termékek
Cukor és édesség
* Csokoládé
* Amerikai mogypró
* Kesudió
* Pekan dió
* Pisztácia
Tej és tojástermékek
* Tejföl
* Sajt
* Túró
* Tej, vaj
* Fagyi, jégkrém
* Joghurt gyümölcsös
* Tojás
Gabona készítmények
* Búza
* Rozs
* Árpa
* Rizs fehér és barna
* Kukorica
* Hajdína
* Kukorica pehely
* Zab
* Spagettik, tészták
* Teljes kiőrlésű és finomliszt
* és az abból készült péktermékek
Zöldségek
* Spárga
* Gomba
* Torma
* Karalábé
* Rebarbara
* Savanyú káposzta
Gabona készítmények
* Búza
* Rozs
* Árpa
* Rizs fehér és barna
* Kukorica
* Hajdína
* Kukorica pehely
* Zab
* Spagettik, tészták
* Teljes kiőrlésű és finomliszt
* és abból készült péktermékek
Hüvelyesek
* Borsó
* Lencse
* Szárazbab
Italok
* Sör
* Coca - cola
HarmoNet tipp: Milyen tápanyagokat tartalmaznak az egyes gyümölcsök? - Teljes körkép a 18 legfontosabbról! >>
Lúgosító ételek
Tejtermékek
* Savó
Zöldségek
* Karfiol
* Brokkoli
* Padlizsán
* Zeller
* Spenót
* Paradicsom
* Cukkini
* Friss bab
* Fejes saláta
* Cikória
* Káposzta
* Kelkáposzta
* Kelbimbó
* Articsóka
* Kömény
* Endívia
* Paprika
* Menta
* Petrezselyem
* Tök
* Tengeri alga
* Lucerna
* Szójabab
* Bors
* Retek
* Hagyma
* Uborka
* Spárga
* Répa
* Burgonya
* Cékla
* Sütőtök
Hüvelyesek
* Zöldbab
Gabonák
* Köles
Italok
* Ásványvíz
* Ionizált lúgos víz
* Bor
* Kávé
* Kakaó
* Tea
Gyümölcsök, magvak
* Citrom
* Narancs
* Ananász
* Banán
* Kivi
* Cseresznye
* Meggy
* Alma
* Körte
* Szőlő
* Mazsola
* Eper
* Görögdinnye
* Sárgabarack
* Őszibarack
* Fekete ribizli
* Vízigesztenye
* Karob
* Grapefruit
* Guava
* Mangó
* Málna
* Papaja
* Sárgadinnye
* Füge
* Gesztenye
Növényi olajok, magvak
* Mogyoró
* Mandula
* Lenmag
ezzel kapcsolatos: HarmoNet - Savas és lúgosító ételek listája - Nyomtasd ki, így bármikor követheted! (megtekintés a Google Széljegyzeten)
A gyomorban a savas kémhatás komoly gondokat okozhat, amely görcsöket, fájdalmakat von maga után. Az elsavasodás pszichés hatásoktól is lehet, mégis a leggyakrabban étkezésünk tehet róla, ha túlságosan elsavasodunk. Mi az, amitől elsavasodunk és mi az, ami kellemesen és kíméletesen lúgosít? Lista Neked!
Az elfogyasztott ételek, felszívódásuk után vérünk pH értékét savas vagy lúgos irányba tolják el. Ha több savképző ételt fogyasztunk, akkor szervezet kémhatása is savasodásnak indul. Ebből következik, hogy a szervezet kémhatását táplálkozással és folyadékbevitellel is befolyásolhatjuk. A sav – bázis egyensúly eltolódása nem mutatkozik meg azonnali betegségben. Az egyoldalú szénhidrát, gabona és fehérjedús táplálkozás hatására lassan elsavasodik a szervezet.
Savasító ételek
Húsok és húskészítmények
* Csirke
* Pulyka
* Sovány sertés, marha, borjú
* Szalámi
* Halak
* Füstölt termékek
Cukor és édesség
* Csokoládé
* Amerikai mogypró
* Kesudió
* Pekan dió
* Pisztácia
Tej és tojástermékek
* Tejföl
* Sajt
* Túró
* Tej, vaj
* Fagyi, jégkrém
* Joghurt gyümölcsös
* Tojás
Gabona készítmények
* Búza
* Rozs
* Árpa
* Rizs fehér és barna
* Kukorica
* Hajdína
* Kukorica pehely
* Zab
* Spagettik, tészták
* Teljes kiőrlésű és finomliszt
* és az abból készült péktermékek
Zöldségek
* Spárga
* Gomba
* Torma
* Karalábé
* Rebarbara
* Savanyú káposzta
Gabona készítmények
* Búza
* Rozs
* Árpa
* Rizs fehér és barna
* Kukorica
* Hajdína
* Kukorica pehely
* Zab
* Spagettik, tészták
* Teljes kiőrlésű és finomliszt
* és abból készült péktermékek
Hüvelyesek
* Borsó
* Lencse
* Szárazbab
Italok
* Sör
* Coca - cola
HarmoNet tipp: Milyen tápanyagokat tartalmaznak az egyes gyümölcsök? - Teljes körkép a 18 legfontosabbról! >>
Lúgosító ételek
Tejtermékek
* Savó
Zöldségek
* Karfiol
* Brokkoli
* Padlizsán
* Zeller
* Spenót
* Paradicsom
* Cukkini
* Friss bab
* Fejes saláta
* Cikória
* Káposzta
* Kelkáposzta
* Kelbimbó
* Articsóka
* Kömény
* Endívia
* Paprika
* Menta
* Petrezselyem
* Tök
* Tengeri alga
* Lucerna
* Szójabab
* Bors
* Retek
* Hagyma
* Uborka
* Spárga
* Répa
* Burgonya
* Cékla
* Sütőtök
Hüvelyesek
* Zöldbab
Gabonák
* Köles
Italok
* Ásványvíz
* Ionizált lúgos víz
* Bor
* Kávé
* Kakaó
* Tea
Gyümölcsök, magvak
* Citrom
* Narancs
* Ananász
* Banán
* Kivi
* Cseresznye
* Meggy
* Alma
* Körte
* Szőlő
* Mazsola
* Eper
* Görögdinnye
* Sárgabarack
* Őszibarack
* Fekete ribizli
* Vízigesztenye
* Karob
* Grapefruit
* Guava
* Mangó
* Málna
* Papaja
* Sárgadinnye
* Füge
* Gesztenye
Növényi olajok, magvak
* Mogyoró
* Mandula
* Lenmag
ezzel kapcsolatos: HarmoNet - Savas és lúgosító ételek listája - Nyomtasd ki, így bármikor követheted! (megtekintés a Google Széljegyzeten)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése