2010. március 11., csütörtök

Az igazi só

 AZ IGAZI SÓ
Aki még többet szeretne tudni a vízről és egészségmegőrző, gyógyító hatásáról olvassa el dr. F. Batmanghelidj A TESTED VÍZÉRT KIÁLT c. nagyon olvasmányos, jól érthető könyvét.

Sajnos sokan (még orvosok is ) tévesen határozzák meg az ember napi víz szükségletét 2 liter folyadéknak nevezve, ami alatt mindenfélét értenek, még a levest is. A testünknek nem akármire, hanem vízre van szüksége. 2 LITER VÍZRE NAPONTA:

A vízhiány miatt azért leszünk fáradtak, mert az agyunk egy 1%-os elektrolit oldatban úszik, az információ az ebben lévő ionok mozgásával áramlik elektromágneses folyamatok során (olyan, mint pl. az elem)
Ha megváltozik az agyvíz koncentrációja, nem lesz megfelelő az információáramlás, sőt a nyomásváltozás fejfájást is okoz. Mivel a testünk egy csodálatos szerkezet és ezt megpróbálja megakadályozni ezért egy ideig máshonnan von el vizet, pl. az ízületekből (ízületi fájdalmak), emésztőrendszerből (gyomor és bélproblémák, egy idő után akár az életet veszélyeztető formában), a vérből ( magas vérnyomás, a sűrű vért a szív nehezebben hajtja), stb. Persze ez évek alatt megy végbe a krónikus vízhiány miatt, de minek ezt megvárni. Ennél olcsóbb és kellemesebb megelőzési módot nehéz találni.A víz azonban önmagában kevés, szükség van még sóra is. De nem akármilyen sóra, mert a közönséges és ráadásul tisztított, jódozott só, tudjuk, hogy káros. Az elektrolit oldat a só nélkül (jófajta só) nem működik.
Kérlek benneteket, olvassátok el a mellékletben lévő dolgozatomat a sóról.

Mindezek ellenére azért megjegyzem, hiába teszünk meg mindent a testünkért, ha nem vagyunk békében magunkkal, ha nem találjuk meg a lelki és szellemi egyensúlyt az életünkben.

Nagyon örültem, hogy ezeket az iformációkat másokkal is megoszthattam, biztos vagyok benne, hogy az elhintett magok termékeny talajra hullottak.
Mindenkinek egészséges és kiegyensúlyozott őszi-téli napokat kívánok!

Dolgozat a sóról: Az élet sója
ezzel kapcsolatos: SVT Spirituális Válasz Terápia www.spiritualis.hu (megtekintés a Google Széljegyzeten)