2012. november 11., vasárnap

Ételek utáni éhsgérzet és a túlsúly

éh | éhség | ételek utáni éhsgérzet és a túlsúly


Kínzó éhségérzet, túlsúly,
testsúlyproblémák

Az elsavasodott belső környezetnek köszönhetjük azokat a plusz kilókat, amelyeket magunkon hordozunk. Védekező manőverként a szervezet zsírsejteket hoz létre, hogy így tartsa távol a savakat a létfontosságú szerveinktől: ezzel próbálja megvédeni őket. Bizonyos értelemben a háj menti meg az életünket! És pontosan ez az, ami miatt a testünk olyan nehezen szabadul meg tőle. Ha úgy táplálkozunk, hogy a szervezetünk lúgosabb legyen, akkor a szervezetnek nem lesz többé szüksége arra, hogy megtartsa a zsírrétegeket.
Mivel a gombák elsősorban cukorral és egyéb szénhidrátokkal táplálkoznak, a gombás betegek étrendje is eszerint alakul: csokoládét, süteményt, kenyeret kívánnak. Ha a gombák nem kapják meg kedvenc eledelüket követelik: a beteg ilyenkor szinte elájul az éhségtől. Vércukorszintje leesik, a cukorhiány izomremegést, szemkáprázást vált ki. Ha ilyenkor az orvos cukorbetegségre gyanakszik, a vizsgálat eredménye rendszerint negatív. A beteg pedig folytonos cukorhiányban szenved. A bélgombás betegeknél végzett mérések erőteljes vércukorszint-ingadozást mutattak. Ezért produkálnak a gombás betegek a cukorbetegekhez hasonló tüneteket. Mivel a gombák a bélbe jutó szénhidrátok nagy részét felhasználják, a szervezet számára nem jut elegendő tápanyag. A szervezet a cukorhiányra energiapótlást, táplálékot igényel. Egyes tudósok feltételezése szerint a gombák egy olyan „trükkel" élnek amellyel közvetlenül beleavatkoznak az anyagcserébe. „Hírvivő", messenger anyagok segítségével folytonosan bejelentik cukorigényüket, és ily módon éhségérzetet váltanak ki. Így azután a gombás betegek rendszerint túl sokat esznek, mivel a cukorhiány állandó éhségérzetet kelt. Hatalmas kalóriamennyiséget halmoznak fel, és mivel a gombák nem emésztenek fel mindent, általában túlsúlyosak is lesznek. A zsírpárnák a fogyókúra hatására sem tűnnek el. A gombaellenes kezelés hatására ezek a
betegek gyakran fogyókúra és éhezés nélkül is lefogynak.

A máj, mellékvese, pajzsmirigy és a túlsúly

A testsúllyal kapcsolatos problémák adódhatnak abból, hogy az élesztő- és más gombák megakadályozzák a táplálék megemésztését. A kialakuló tápanyaghiányok ténylegesen arra sarkallják a szervezetet, hogy plusz kilókat raktározzon – részben azért, mert mindig éhesek vagyunk. Még ennél is gyakrabban bekövetkező dolog az, hogy a mycotoxinokkal mérgezett vér a májba áramlik méregtelenítés céljából, és ez a plusz megterhelés akadályozza a májat abban, hogy lebontsa a zsírokat és a cukrot. Ezeket aztán elraktározza a szervezet és kialakul a túlsúly.
Ha felborul az egyensúly a szervezetben, akkor a zűrzavar kimeríti a mellékveséket, és az így kialakuló alacsony energiaszint és hozzájárul az elhízáshoz. Mivel a szervezetnek nincs elég energiája ahhoz hogy kiürítse a savak. Így azokat a zsírszövetekben köti meg.
 A másik várható probléma az anyagcsere sebességét meghatározó pajzsmirigy kimerülése. A pajzsmirigy leterhelt, így nem tud kellő mennyiségű enzimet termelni, amelyek a az anyagcsere sebességét hivatottak befolyásolni.
A cukoréhség, a túlzott étvágy és az alacsony vércukorszint mind-mind annak következményei, hogy a káros élesztő- és penészgombák túlzott mértékben elszaporodtak a szervezetben.
Mindezek a tényezők együttesen megkönnyítik a zsír lerakódását, illetve megnehezítik a tőle való megszabadulást. Ennek tetejébe még kialakul a rossz emésztés és esetleg a depresszió is,  vagy rosszabbodnak. Ez mindössze néhány módja annak, ahogy a megbomlott egyensúly okozta káosz megnyilvánul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése