Miért jobb a vaj?

A vaj betegséget okoz? Ellenkezőleg, a
vaj számos betegség ellen véd. Magyarországon ez egyik legjobb minőségű
vaj, az ir Kerrygold (nem dolgozom a tejiparnak) 200 gramm 600-700 Ft (3.000-3.500 Ft/kg), Németországban akciósan 250 gramm 0,99 Euró (1.240 Ft/kg). Normál ára 1,70 (2.200 Ft/kg)
Miért jobb a vaj?

A vaj betegséget okoz? Ellenkezőleg, a
vaj számos betegség ellen véd. Magyarországon ez egyik legjobb minőségű
vaj, az ir Kerrygold (nem dolgozom a tejiparnak) 200 gramm 600-700 Ft (3.000-3.500 Ft/kg), Németországban akciósan 250 gramm 0,99 Euró (1.240 Ft/kg). Normál ára 1,70 (2.200 Ft/kg)
Amikor a mezőgazdasági nagyvállalkozók és
nagy farm tulajdonosok által összefabrikált csapatok észbe kaptak, hogy
nem tudják megváltoztatni a ételeket és a táplálkozási szokásokat,
elinditottak több mozgalmat, melynek minden pillanatában kitaláltak
valamilyen álhirt, amivel az állati eredetű, telitett zsirok rákkeltő és
szivpusztitó hatását próbálták beleverni a fejekbe. A
táplálkozásszakértők és dietetikusok is csatába álltak, hogy a
többszörösen telitetlen margarin elnyomja az évszázadok óta fogyasztott
egészséges élelmiszereket.
nagy farm tulajdonosok által összefabrikált csapatok észbe kaptak, hogy
nem tudják megváltoztatni a ételeket és a táplálkozási szokásokat,
elinditottak több mozgalmat, melynek minden pillanatában kitaláltak
valamilyen álhirt, amivel az állati eredetű, telitett zsirok rákkeltő és
szivpusztitó hatását próbálták beleverni a fejekbe. A
táplálkozásszakértők és dietetikusok is csatába álltak, hogy a
többszörösen telitetlen margarin elnyomja az évszázadok óta fogyasztott
egészséges élelmiszereket.
Vaj és szivbetegség
Az 1900-as évek elején a szivbetegségek nagyon ritkák
voltak. 1920 és 1960 között előfordulások jelentősen emelkedett, és
egyes számú gyilkos betegséggé váltak. Ugyanebben az időszakban a
vajfogyasztás évi 7 kg-ról 1,5 kg-ra visszaesett. Nem szükséges egyetemi
diploma annak megállapitáshoz, hogy nem a vaj volt a betegségek
megtöbbszöröződésének oka. A vaj több olyan összetevőt tartalmaz, melyek
védenek a szivbetegségek ellen. Első az A-vitamin, ami a mellékvesék és
pajzsmirigy egészségéhez szükséges, mindkettő szerepet játszik a sziv
és keringési rendszer megfelelő működésében. A-vitamin hiánnyal szülő
nők gyermekeinél gyakori a sziv és keringési rendellenesség.
voltak. 1920 és 1960 között előfordulások jelentősen emelkedett, és
egyes számú gyilkos betegséggé váltak. Ugyanebben az időszakban a
vajfogyasztás évi 7 kg-ról 1,5 kg-ra visszaesett. Nem szükséges egyetemi
diploma annak megállapitáshoz, hogy nem a vaj volt a betegségek
megtöbbszöröződésének oka. A vaj több olyan összetevőt tartalmaz, melyek
védenek a szivbetegségek ellen. Első az A-vitamin, ami a mellékvesék és
pajzsmirigy egészségéhez szükséges, mindkettő szerepet játszik a sziv
és keringési rendszer megfelelő működésében. A-vitamin hiánnyal szülő
nők gyermekeinél gyakori a sziv és keringési rendellenesség.
A vaj lecitint is tartalmaz, az összetevő segiti a
koleszterin és más zsirösszetevők megfelelő felszivódásását és
metabolizmusát.
koleszterin és más zsirösszetevők megfelelő felszivódásását és
metabolizmusát.
A vaj még számos antioxidánst is tartalmaz, melyek
védelmet biztositanak a szabadgyökök érkárositó hatásai ellen. A- és
E-vitamn tartalma is erős antioxidáns szerepet tölt be. A vaj nagyon
gazdag szelén forrás. A szelén létfontosságú antioxidáns, a vajban
nagyobb mennyiségben vaj jelen gramm súlyra számitva, mint a heringben
vagy búzacsirában.
A vaj kiváló étkezési koleszterin forrás. Micsoda? A koleszterin, mint antioxidáns?
Igen, a koleszterin erőteljes antioxidáns, amely elönti a vért, ha túl
nagy mennyiségű, veszélyes szabadgyökök kerülnek a szervezetbe. Azok
rendszerint erőteljesen károsodott és avas margarinból és finomitott
növényi olajokból származnak. Kutatási eredményekből ismerjük, hogy a
vajat fogyasztó embereknél fele a kockázata a szivbetegség
kialakulásának, mint a margarinnal táplálkozóknál.
védelmet biztositanak a szabadgyökök érkárositó hatásai ellen. A- és
E-vitamn tartalma is erős antioxidáns szerepet tölt be. A vaj nagyon
gazdag szelén forrás. A szelén létfontosságú antioxidáns, a vajban
nagyobb mennyiségben vaj jelen gramm súlyra számitva, mint a heringben
vagy búzacsirában.
A vaj kiváló étkezési koleszterin forrás. Micsoda? A koleszterin, mint antioxidáns?
Igen, a koleszterin erőteljes antioxidáns, amely elönti a vért, ha túl
nagy mennyiségű, veszélyes szabadgyökök kerülnek a szervezetbe. Azok
rendszerint erőteljesen károsodott és avas margarinból és finomitott
növényi olajokból származnak. Kutatási eredményekből ismerjük, hogy a
vajat fogyasztó embereknél fele a kockázata a szivbetegség
kialakulásának, mint a margarinnal táplálkozóknál.
Vaj és rosszindulatú daganatok
1940-es kutatások jelezték, hogy a zsir bevitel
megnövelte a daganatos betegségek számát. Emiatt felgyorsult a vajat
elhagyók száma. A korábban szegények eledele, a margarin a mindennapos
táplálkozás részévé vált. De volt egy kis probléma a médiában megjelenő
hirekkel. Szándékosan kihagyták, hogy a kutatási eredményekben nem
telitett zsirok, hanem részlegesen hidrogénezett vagy keményitett zsirok
szerepeltek, a főleg margarinben levők, és nem a vaj. A kutatók
kijelentették és talán hittek is benne, hogy semmilyen különbség nincs a
vaj természetes telitett zsirjai és a mesterségesen keményitett
margarin és vajpótlók között.
megnövelte a daganatos betegségek számát. Emiatt felgyorsult a vajat
elhagyók száma. A korábban szegények eledele, a margarin a mindennapos
táplálkozás részévé vált. De volt egy kis probléma a médiában megjelenő
hirekkel. Szándékosan kihagyták, hogy a kutatási eredményekben nem
telitett zsirok, hanem részlegesen hidrogénezett vagy keményitett zsirok
szerepeltek, a főleg margarinben levők, és nem a vaj. A kutatók
kijelentették és talán hittek is benne, hogy semmilyen különbség nincs a
vaj természetes telitett zsirjai és a mesterségesen keményitett
margarin és vajpótlók között.
A valóságban a vaj telitett zsirjai közül több
daganatellenes tulajdonságú. A vaj gazdag rövid és közepes láncú
zsirsavakban, melyek erősen tumorgátló hatásúak. A vaj konjugált
linolénsavat is tartalmaz, ami kiváló védelmet ad rosszindulatú
daganatok ellen.
daganatellenes tulajdonságú. A vaj gazdag rövid és közepes láncú
zsirsavakban, melyek erősen tumorgátló hatásúak. A vaj konjugált
linolénsavat is tartalmaz, ami kiváló védelmet ad rosszindulatú
daganatok ellen.
A vaj A-vitamin és antioxidáns E-vitamin tartalma, valamint a szelén és koleszterin védenek a szivbetegségek és daganatok ellen.
Vaj és immunrendszer
A vaj A-vitamin tartalma létfontosságú az egészséges
immunrendszer számára. Rövid és közepes láncú zsirsavai szintén erősitik
az immunrendszert.
De a hidrogénezett zsirok és túlzott mennyiségben hosszú láncú
zsirsavakat tartalmazó többszörösen telitett olajok és vajpótlók
katasztrófális hatással vannak az immunrendszerre.
immunrendszer számára. Rövid és közepes láncú zsirsavai szintén erősitik
az immunrendszert.
De a hidrogénezett zsirok és túlzott mennyiségben hosszú láncú
zsirsavakat tartalmazó többszörösen telitett olajok és vajpótlók
katasztrófális hatással vannak az immunrendszerre.
Vaj és arthritisz
A Wulzen vagy merevség-gátló faktor különleges vaj
összetevő. A holland Wulzen kutató fedezte fel, hogy a vaj védelmet
nyújt az ízületek meszesedése – degenerativ arthritisz – és az artériák
keményedése, a tobozmirigy meszedése és a hályogok kialakulása ellen. A
pasztőrizálás sajnos kárositja ezt a fontos tulajdonságát. A
pasztőrizált vagy zsirmentes tejjel táplált borjúk izomzata és
csontozata megkeményedett. Állapotuk helyreállt, amikor táplálékukhoz
nyers zsiros teljet adtak.
Jó hir, hogy a pasztőrizálás ugyan sok összetevőt elpusztit, de két
különleges vajban megtalálható a faktor. Egy új-zélandi változatban és
az ir Kerrygold vajban.
összetevő. A holland Wulzen kutató fedezte fel, hogy a vaj védelmet
nyújt az ízületek meszesedése – degenerativ arthritisz – és az artériák
keményedése, a tobozmirigy meszedése és a hályogok kialakulása ellen. A
pasztőrizálás sajnos kárositja ezt a fontos tulajdonságát. A
pasztőrizált vagy zsirmentes tejjel táplált borjúk izomzata és
csontozata megkeményedett. Állapotuk helyreállt, amikor táplálékukhoz
nyers zsiros teljet adtak.
Jó hir, hogy a pasztőrizálás ugyan sok összetevőt elpusztit, de két
különleges vajban megtalálható a faktor. Egy új-zélandi változatban és
az ir Kerrygold vajban.
Vaj és osteoporosis
A vaj A- és D-vitaminjai fontosak a megfelelő kálcium
felszivódáshoz, ami az erős csontokhoz és fogakhoz szükséges. A
csontritkulás erősen növekvő száma, főleg a jelentős tejfogyasztó
nemzeteket érinti (Skandináv országok, Új-Zéland), mert a reklámok
hatására az emberek többsége a zsirmentes tejet fogyasztja. A vaj
védelmet ad a fogszuvasodás ellen is.
felszivódáshoz, ami az erős csontokhoz és fogakhoz szükséges. A
csontritkulás erősen növekvő száma, főleg a jelentős tejfogyasztó
nemzeteket érinti (Skandináv országok, Új-Zéland), mert a reklámok
hatására az emberek többsége a zsirmentes tejet fogyasztja. A vaj
védelmet ad a fogszuvasodás ellen is.
Vaj és pajzsmirigy
A vaj, magas felszivódó formában, kiváló jódforrás. A
vajfogyasztás megvéd a gólyva kialakulásától ott, ahol a tengeri
élelmiszerek fogyasztása nem lehetséges. A vaj A-vitaminja fontos a
megfelelő pajzsmirigy működéshez.
vajfogyasztás megvéd a gólyva kialakulásától ott, ahol a tengeri
élelmiszerek fogyasztása nem lehetséges. A vaj A-vitaminja fontos a
megfelelő pajzsmirigy működéshez.
Vaj és emésztőrendszer egészsége
A tejzsir glycospingolipideket tartalmaz, ami a
zsirsavak speciális formája. Védelmet nyújtanak az emésztőrendszer
gyulladásai ellen, különösen kicsi gyermekek és idősek esetén. A
zsirmentes tejet fogyasztó gyerekeknél 3-5-ször magasabb a hasmenés
aránya, mint a nyers tejet ivóknál. A vajzsir egészségesen tartja a
bélfalat, és védelmet nyújt a béldaganatok ellen. A rövid és közepes
láncú zsirsavak erősen gombaölő hatásúak. A vajzsir fontos szerepet
nyújt a candida gombák kezelésében is.
zsirsavak speciális formája. Védelmet nyújtanak az emésztőrendszer
gyulladásai ellen, különösen kicsi gyermekek és idősek esetén. A
zsirmentes tejet fogyasztó gyerekeknél 3-5-ször magasabb a hasmenés
aránya, mint a nyers tejet ivóknál. A vajzsir egészségesen tartja a
bélfalat, és védelmet nyújt a béldaganatok ellen. A rövid és közepes
láncú zsirsavak erősen gombaölő hatásúak. A vajzsir fontos szerepet
nyújt a candida gombák kezelésében is.
Vaj és súlynövekedés
A vajtól keletkező súlynövekedés téves gondolkodás. A
rövid és közepes láncú zsirsavak nem a zsirszövetekben tárolodnak,
hanem gyors energiát biztositanak. Az emberi szövetekben levő zsir,
főleg hosszúláncú zsirsavakból állnak, melyek oliva olajból és
többszörösen telitetlen olajokból, valamint finomitott szénhidrátokból
származnak. A vaj gazdag tápanyagokban, ezért fogyasztásakor örömöt
érzünk.
rövid és közepes láncú zsirsavak nem a zsirszövetekben tárolodnak,
hanem gyors energiát biztositanak. Az emberi szövetekben levő zsir,
főleg hosszúláncú zsirsavakból állnak, melyek oliva olajból és
többszörösen telitetlen olajokból, valamint finomitott szénhidrátokból
származnak. A vaj gazdag tápanyagokban, ezért fogyasztásakor örömöt
érzünk.
Lehetséges, hogy a margarin és más vajpótlók fogyasztásától is hasonló vágyat érezni?
Vaj, növekedés és fejlődés
A vaj számos összetevője optimális a gyermekek
növekedéséhez. Főleg A-vitamin tartalma. A nem elégséges mennyiségű
A-vitamin eredménye keskeny arc és csont struktúra, alacsony szájpadlás
és összetömörült fogak, vakság, csontfejlődési probléma és más fejlődési
rendellenességek. Az A-vitamin a szexuális tulajdonságokban is fontos
szerepet tölt be. A vaj helyettesitőket kapó borjak betegek lettek és
elpusztultak a felnőtt kor elésére előtt.
Az X faktort Dr. Price fedezte fel. Csak a gyorsan növő, friss füvet
legelő tehenek tejzsirjában van jelen. A tejzsirban található
koleszterin fontos az agy és idegrendszer fejlődésében. Az anyatejban
magas a koleszterin, és a kalória több, mint 50%-a tejzsir.
növekedéséhez. Főleg A-vitamin tartalma. A nem elégséges mennyiségű
A-vitamin eredménye keskeny arc és csont struktúra, alacsony szájpadlás
és összetömörült fogak, vakság, csontfejlődési probléma és más fejlődési
rendellenességek. Az A-vitamin a szexuális tulajdonságokban is fontos
szerepet tölt be. A vaj helyettesitőket kapó borjak betegek lettek és
elpusztultak a felnőtt kor elésére előtt.
Az X faktort Dr. Price fedezte fel. Csak a gyorsan növő, friss füvet
legelő tehenek tejzsirjában van jelen. A tejzsirban található
koleszterin fontos az agy és idegrendszer fejlődésében. Az anyatejban
magas a koleszterin, és a kalória több, mint 50%-a tejzsir.
Margarin
Ma már nem titok, hogy a piritósokon keresztül terjedő margarinnak köszönhető
a rosszindulatú daganatok és szivbetegségek rakéta sebességgel
terjedése. Mégis az ipari gyártók által fizetett dietetikusok és
táplálkozás szakértők a mai napig próbálják ellehetetleniteni a vajat,
helyette az újonnan forgalomba hozott tubusos vajpótlót ajánlva. Ezek
már nem tartalmaznak hidrogénezett zsirokat, helyette magasan
feldolgozott, avas növényi olajokból, szója protein izolátumokból és
töménytelen ételadalékokból állnak.
a rosszindulatú daganatok és szivbetegségek rakéta sebességgel
terjedése. Mégis az ipari gyártók által fizetett dietetikusok és
táplálkozás szakértők a mai napig próbálják ellehetetleniteni a vajat,
helyette az újonnan forgalomba hozott tubusos vajpótlót ajánlva. Ezek
már nem tartalmaznak hidrogénezett zsirokat, helyette magasan
feldolgozott, avas növényi olajokból, szója protein izolátumokból és
töménytelen ételadalékokból állnak.
Kinek érdeke a vaj elleni propaganda? A lista hosszú,
ortodox gyógyitás, gyógyszergyártók, kórházak, élelmiszergyártók. A
nagy gyártók vannak a legelőnyösebb helyzetben, mert olcsón jutnak
kukoricához, gyapjúhoz és szójababhoz, melyek tele vannak növényvédő és
gyomirtó szerek maradványaival.
ortodox gyógyitás, gyógyszergyártók, kórházak, élelmiszergyártók. A
nagy gyártók vannak a legelőnyösebb helyzetben, mert olcsón jutnak
kukoricához, gyapjúhoz és szójababhoz, melyek tele vannak növényvédő és
gyomirtó szerek maradványaival.
Vaj és családi gazdaságok
Számos családi gazdaságban elérhető a nyers, pasztőrizálatlan tej és tejtermék.
A Budapesten látható utánfutók és a piacon levő hatalmas tartályok
felirata friss tej. A friss tej, mindig pasztőrizált és valószinüleg
homogenizált is, vagyis egészségügyi előnyök helyett inkább hátrányokat
okoz.
A Budapesten látható utánfutók és a piacon levő hatalmas tartályok
felirata friss tej. A friss tej, mindig pasztőrizált és valószinüleg
homogenizált is, vagyis egészségügyi előnyök helyett inkább hátrányokat
okoz.
Mi évek óta ir Kerrygold sómentes vajat fogyasztunk.
Sajnos pasztőrizált, de tartalmazza a csontok növekedéséhez szükséges X
vagy Wulzen-faktort.
Sajnos pasztőrizált, de tartalmazza a csontok növekedéséhez szükséges X
vagy Wulzen-faktort.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése