2011. július 1., péntek

Ricinusolaj2 és egészségügyi alkalmazásai - szeliden | jomtom.hu

Ricinusolaj és egészségügyi alkalmazásai - szeliden | jomtom.hu: "RICINUSOLAJ

A ricinusolajról ismert, hogy hatásos különféle virusok, baktériumok, gombák és penészgombák növekedésének megakadályozásában. Ez megmagyarázza sikeres alkalmazását bőrgomba, keratózis (nem rákos, szemölcsszerű bőrnövekedés), bőrgyulladás, bőrsérülés, gombafertőzőtt kéz- és lábujjak, akne, krónikus pruritus (viszketés) esetén.

Általánosan, ezekre az állapotokra egyszerűen becsavarjuk az érintett területet ricinusolajjal átitatott szövetanyaggal egész éjszakán keresztül, vagy kisebb helyen olajjal átitatott ragasztószalaggal. Makacsabb fertőzésnél, mint a kéz- és lábkörmök, melyek elszineződtek és megkeményedtek, 10-20 perces keserűsóban áztatás után alkalmazzák az olajos betekerést, így felgyorsul a gyógyulási folyamat.A ricinusolaj baktériumellenes hatása is nagyon lenyűgöző, azonban a kutatások csak nagyon apró része foglalkozott az orvosi előnyeivel.

Orvosi alkalmazásként a haj helyreállításához használják (1 rész olaj és 10 rész gabona alkohol), székrekedés, bőrfekélyek, néhány fertőző nőgyógyászati állapot és szem irritációk kezelésére.

A ricinusolaj Indiából ered, ahol kiterjedten használják minden tipusú emésztőrendszeri probléma, mint székrekedés, gyulladásos bélbetegség kezelésére.
Szintén használják vese- és hüvelyfertőzések, illetve asztma ellen.

Azt mondták, hogy a maghéjat (a mag nélkül) tejben és vízben lehet főzni, belsőleg fogyasztva hatásos az arthritis, és az ülőideggyulladással járó derékfájdalom kezelésére.

A Kanári-szigeteken borogatásként használták a ricinusbab leveleit.
A szoptató nők a mellükre helyezték, hogy ezzek növeljék a tejkiválasztást, csökkentsék a mellbimbó gyulladását. A borogatást a hasi területen alkalmazva megelőzhető a menstruációval járó fájdalom.

Míg a fenti leírások nagyon érdekesek, a legizgalmasabb használata a bőrön keresztül felszívódás, melyek ricinusolaj csomaggal vagy borogatással érhetünk el.

A ricinusolaj csomagok használata a késői Edgar Cayce nevéhez kapcsolódik.
Bár nagyon sok orvos megtapasztalta a jelentősnek mondható eredményeket, a technikát a mai napig nem ismerik, vagy nem fogadják el az egészségügyben dolgozó szakemberek. Két oka lehet:

Az első, hogy túl egyszerű. Nehezen elképzelhető, hogy a ricinusolaj csomaggal kiváló eredményeket lehet elérni bármely egészségügyi probléma esetén.

Második, hogy a jelenleg egészségügyi rendszerberben az önmagában pozítiv eredményeket nem érik el azt a kritikus tömeget, mely megalapozható, hogy az ilyen kezeléseket befogadja az egészségügyi rendszer.

Mindenki, kivéve valószínűleg az szegény embereket, a kezelést figyeli aggodalommal, és nem azt, hogy hatásos-e.

Ha részleteiben nem érdekli, hogyan javítja a ricinusolaj az immunrendszer működését, ugorjon erre az oldalra.. Mindazonáltal, bárkinek, aki AIDS-ben vagy más vírusos vagy bakteriális betegségben szenved, az információ (talán) segítséget nyújt(hat).

Számos AIDS beteg képes volt növelni T-sejtjeinek mennyiségét és számtalan más problémát megszüntetni a következőkben leírt technikával. Mások hasznosnak találták az epilepsziával járó krónikus problémák, a hiperaktivítás, a máj és epebetegségek és a krónikus folyadékvisszatartás megszüntetésében.
Szerencsére nem kell megértenie a működését.

Megfelelően használva, a ricinusolaj csomag javítja a csecsemőmirigy (egy nyirokszerv, a T-limfociták érésének legfőbb helye) és más immunrendszeri területek működését.
Két külön tanulmány is leírja, hogy a hasi területen alkalmazva jelentősen megnövekedik a lymphociták termelődése azokhoz képest, akiknél placebo csomagot használtak.

A limphociták az immunrendszer betegség ellen küzdő sejtjei.
Főként a nyirokszövetekben jönnek létre és tárolódnak, mely magába foglalja a csecsemőmirigyet, a lépet, a nyirokcsomókat és a nyirokszöveteket, melyek a vékonybelet ölelik körbe. (Peyer-plakkoknak nevezik). Különös, hogy bár a legtöbb orvos tudja, ez hozza létre a szervezet fehérvérsejtjeit, nem különösebben ismerik a nyirokrendszert.

A nyirokrendszer csodálatosan összetett szerkezet. Kéz a kézben működik együtt a vérkeringéssel és az emésztő rendszerrel.

A vérkeringésben a friss oxigénes vér a tüdőkből a szív felé halad az egyre vékonyabb artériákon, míg eléri a legvékonyabb ereket, a kapillárisokat. Ezekben a mikroszkópikus vékony csövekben cserélődik a vérben levő oxigén és tápanyagok a a körülötte levő sejtekben elhasználódott anyagokra. A kapillárisok ezt követően fokozatosan egyre vastagabbá válnak, és vénákká formálódnak, és ezeken keresztül jut vissza a oxigén nélküli, elhalt sejtanyagokat tartalmazó vér a tüdőkbe, majd a szívhez, és innen folytatja végeláthatatlan keringését.

A vérrel érkező folyadékok a nagy protein mulekulák megszöknek ezekből a kapillárisokból, melyekhez még a test minden sejtjéből kiválasztott 'hulladék' és folyadék is csatlakozik. Ezek a folyadékok egy kis helyen, a sejtek között gyűlnek.
Ha ezeket az anyagok valahogy nem tudnánok eltávozni, elkezdenénk dagadni, mint a béka, és 24 órán belül meghalnánk. Szerencsére van egy teljesen különálló keringési rendszerünk, a nyirokrendszer, mely képes felszívni és eltávolítani ezeket a folyadékokat, proteineket és hulladékokat. A kiterjedt nyirokhálózat többszáz kilométernyi csőből áll, melyek a teljes testet behálózzák. Ezeken a vezetékeken keresztül minden anyag visszajut a vérbe, ahol elhasználódik, majd a testből eltávozik.

A nyirokvezetékek mentén körte formájú tömeg található, melyet nyirokcsomónak nevezünk. Szűrőként működik, és antitesteket állít elő, amikor idegen proteineket észlel. Bizonyára Ön is tapasztalta a gyengeséget és a megdagadt nyrokcsomót.
Rendszerint annak eredményeként, hogy az antitestek küzdtek egy fertőzés ellen magában a nyirokcsomóban vagy a nyirokrendszer valamelyik részében.

A keringési rendszerből megszökő folyadék visszajuttatásán és az immunrendszer számára antitestek létrehozásán kívül a nyírokrendszernek egy másik, nagyon fontos funkciója is van. Csomosítsa a nyírokszöveteket, másnéven Peyer-plakkokat, a vékonybélen keresztül. Más tápanyagoktól eltérően, a zsírmolekulák általában túl nagyok ahhoz, hogy közvetlenül felszívódjanak a bélből. Helyette, ezek a plakkok szívják el, és továbbítják a nyírokrendszeren keresztül, majd elengedik a véráramba.
A belekből felszívódó összes zsír 80-90%-a igényli az nyirokrendszer segítségét.

Amikor a fő betegségeket kezelik, alig veszik figyelembe a nyirokrendszert.
Az orvosegyetemistákat arra tanítják, hogy a nyirokrendszer azért fontos, mert ebből észlelhető az ödéma pontja, a szövetekben felgyülemlő folyadék, azaz duzzanat a lábbán, a bokáknál és a kezeken. Az ödéma teszt meglehetősen egyszerű.
A duzzanatnál egy újjal megnyomják a bőrt, majd gyorsan elengedik.
A bőr benyomva marad, azaz egy kis mélyedést formáz, amely egészen addig megmarad, amíg a sejten kívüli folyadék nem tér vissza a helyére. Ez 5 és 30 mp közötti idő lehet. Sajnos a kutatások azt mutatták, hogy a benyomodásos ödéma és a folyadék visszatartást nem lehet észrevenni, amíg a sejten kívüli folyadék mennyisége nem haladja meg 30%-kal a normális szintet. Más szavakkal, már jóval előbb kialakulhat a komoly nyirokrendszeri probléma, mielőtt felismerhetővé válik.

Különböző problémák keletkeznek, amikor a nyirokfolyadék áramlása lelassul, és a folyadék felgyűlik a sejtek körül. Először az egyedi sejtek távolódnak el a kapillárisoktól. Az átadott oxigén és tápanyag szintje lecsökken. A megerőltetésől és stressztől a sejtek elpusztulhatnak vagy arra kényszerülnek, hogy túlélve a saját mérgező melléktermékükben éljenek. Az az állapot a szervek degenerálódásához és leépüléséhez vezet. Például a szívből rosszul távozó nyirokfolyadéka szövetek sérülését okozhatja, sőt még szívleállást is. Hasonló probléma történik a májban, vesékben és más szervekben.

A folyadék sejteken kivüli felgyülemlése kitágítja azon a területeken levő szöveteket. Minél tovább tágulnak, és minél hosszabb ideig marad fenn ez az állapot, annál nehezebben áll helyre az állapot.

Az egészségügyi problémáktól függetlenül a legtöbb orvos azt feltételezi, hogy a nyirokrendszer megfelelően működik. Ez a feltételezés a beteg állapotát veszélyezteti. A kutatások azt mutatták, hogy az öregedés folyamán szerveink degenerálódni kezdenek. A csecsemőmirigy az immunrendszer fő alkotórésze. Ez felelős a nyírokrendszer megfelelő fejlődéséért, de öregkorban gyakorlatilag nincs jelen.
A Peyer-plakkok az öregedés során egyre kisebbé válnak és bizonyos betegségek hatására gyakran elpusztulnak .

Cayce azt tapasztalta, hogy az általános egészség és a test jóléte a Peyer-plakkok egészségéhez kapcsolódik. Számtalan esetnél állította, hogy bizonyos összetevők alakulnak ki ezekben a plakkokban, melyek az idegrendszer integritásának fenntartásában szükségesek.

Lehet, hogy igaza van.
A mai napig nem értik a csecsemőmirigy és a Peyer-plakkok funkcióját és fontosságát.

Minden egészségügyi probléma esetén meg kell kisérelni a nyirokrendszer funkcióinak javítását. Ez vonatkozik az AIDS, szívbetegség, hasmenés, és minden más esetben.
Nem létezik olyan gyógyszer, mely javítani képes a nyirokfolyadék áramlását, mindazonáltal, könnyen kezelhetjük a feladatot ricinusolaj alkalmazásával.

Amikor a ricinusolaj felszívódik a bőrön keresztül, néhány rendkívüli esemény történik.
A vérben található lymphociták száma megemelkedik, amely pozitív hatással van a csecsemőmirigyre és/vagy a nyirokszövetekre.

A nyirokfolyadék áramlása is emelkedik a szervezetben. Ez felgyorsítja a sejteket körbevevő méreganyagok eltávozását, és csökkenti a megdagadt nyírokcsomók méretét. Eredményeként általános javulás tapasztalható a szervek működésében, és csökken a fáradtság, illetve a depresszió.

A mérgezés csökkenésével a nyál pH értéke is kevésbe savassá válik, mely mutatja a javuló egészséget. A Peyer-plakkok hatásosabban szívják fel a zsírsavakat, melyek fontosak növekedéshez és helyreállításhoz szükséges hormonok képződéséhez.

A ricinusolaj általános használata

Legáltalánosabb a szájon át használat. Ajánlott dózis a székrekedés megszüntéséhez felnőttnél rendszerint 1 evőkanál, gyermeknél 1 teáskanál.
Rendszerint a szervezet kiürüléshez 4-6 szükséges.

Közvetlenül a bőrbe dörzsölés vagy masszírozás

Néhány állapothoz az olajat egyszerűen a bőrbe lehet masszírozni.
Használható masszázshoz, melyről úgy túnik, hogy a gerinc vonalában különösen hatásos. A testfelületen a masszírozás irányának követnie kell a nyírokváladék folyásának irányát.

Állapotok, melyek a felületi alkalmazásra 'válaszolnak'

Ezeknél az állapotoknál nincs szükség a csomagra, csodálatos eredményeket lehet elérni közvetlenül a bőrön alkalmazással is.
A következő rövid listában a legáltalánosabb állapotok szerepelnek.

bőr keratosis
ringworm - ótvar
gombá és baktériális fertőzések
sebek, sérülések
hasi terhességi csík (megelőzés)
bursitis
faggyús ciszták
szemölcsök
senile lentigo (májs vagy öregségi foltok)
izomrándulás
izületi ficam
viszketés

Ricinusolaj csomagok

Egyik legfontosabb és mégis legkevésbé alkalmazott módszer a ricinusolaj csomag használata. A csomag gazdaságo s és hatásos mód a ricinussav és egyéb gyógyító összetevők közvetlenül a testszövetekbe felszívódásához.

A csomag elkészítéshez a következők szükségesek:
hidegen préselt ricinusolaj, szabványos melegítőpárna, műanyag szemetesszák, 2 vagy 3 db 30x30 cm-es gyapjú vagy flanel és egy nagyobb méretű törülköző.

1. Helyezze a melegítőpárnát lapos felületre és állítsa be magas hőfokra.

2. A párna tetejére helyezze a szemeteszsákot. Ezután nedvesítse át a flanel darabot a kb. fél csészényi olajban, és fektesse a szemeteszsák és melegítőpárna fölé.

3. A teljes csomagot helyezze a testére úgy, hogy az olajjal átitatott anyag kerüljön a bőrére. Általános esetben a csomagot helyezze a hasára. Derékfájás esetén a derekára. Ahhoz, hogy a csomag a helyén maradjon és az olaj ne folyjon az ágyneműre, csavarja körbe a testét a nagy törülközővel.

4. A csomagnak legalább 1 órán keresztül a helyén kell maradnia, és a melegítőpárna hőmérséklete maradjon olyan magas, melyet a páciens még elvisel.

5. A csomag eltávolításakor a maradék olaj belemasszirozható a bőrbe, vagy 2 evőkanál szódabikarbóna és egy kis szódaviz keverékével eltávolítható.

6. A flanel vagy gyapjúdarabot újra felhasználhatja, ha megfelelő módon tárolja.
Tegye egy műanyag zsákba vagy cippzáros tárolóba és helyezze el a hűtőgépben.
A következő használat előtt hagyja felmelegedni, és használjon 1-2 evőkanál friss ricinuolajat. 1 hónap után dobja ki és használjon új anyagot.


Állapotok, melyek 'reagálnak' a ricinusolaj csomagra


A ricinusolaj zsírsav tartalmának számos hatása miatt széleskörű egészségügyi probléma esetén lehet használni külsőleg.

Nyirokrendszer elzáródása

A nyirokfolyadék rossz áramlása miatti állapotok és panaszok esetén előnyös:

1. krónikus folyadékvisszatartás miatti duzzadt izületek és fájdalom
2. arthritis
3. felső légúti fertőzések melyek a légzőnyilást, belső fület és mandulát érintik
4. bélproblémák, mint Crohn betegség vagy colitis
5. epeprobléma
6. furunkulus
7. máj cirrhosis, hepatitis, megnagyobbodás vagy elzáródás
8. menstruációval kapcsolatos vérbőség
9. vakbélgyulladás
10. hiperaktivitás
11. székrekedés, béltapadás
12. dagadt nyirokmigyek
13. vese és hüvelyi fertőzések

Neurológiai problémák

1. ideggyulladás, mint sciatica, övsömör, stb.
2. Parkinson kór
3. sclerosis multiplex
4. migrénes fejfájás
5. bénulás


AIDS


"Az immunrendszert stresszelő vagy károsító állapotokra nagyon gyakran előnyös a ricinusolaj csomag. Semminél sem látványosabb, mint az AIDS-nél. Több olyan AIDS beteg emberrel beszéltem, akik a kezelésükhöz kiegészítésként napi 1 órán keresztül nagyon pozítív eredménnyel alkalmazták a ricinusolajat. Két héten belül nem ritkán látható a fehérvérsejtszám, a platelet szám emelkedése, és vörösvérsejtszám is növekszik.
A ricinusolaj pakoláson kívül olivaolaj és citromlé kombináció fogyasztásával tovább stimulálták a nyirokrendszer áramlását és a máj aktivitását.
Ezt az alábbi módon lehet elkészíteni:
1 tiszta, egész citrom (héj, hús, magok), lé)
1 evőkanál extraszűz olivaolaj
1 1/2 csésze desztillált víz
4 evőkanál fagyasztott narancslé koncentrátum
Az összeturmixolt anyagot le kell szűrni rozsdamentes fémszűrőn. A gyümölcs húsa nem szükséges. A maradék folyadékot 4 egyenlő részre kell osztani, 1/4 csészénként, és egy adagot kell elfogyasztani a három fő étkezéssel, illetve lefekvés előtt.
A nyirokfolyadék stimulálásán kívül a keverék megnöveli a májból és epéből kiválasztott folyadék mennyiségét, amely javítja az esszenciális zsírsavak felszívódását a Peyer-plakkok segítségével a vékonybélben. Nem ritka az AIDS betegeknél a súlynövekedés, és a panaszok hosszú listájának eltünése, melyek gyakran a zsívsavak hiányával kapcsolatosak."


Következtetés


Cayce különböző eredményekkel hozta összefüggésbe a ricinusolajat. A legtöbb a szervezet nyirokrendszerével kapcsolatos.Azt is feltételezte, hogy a ricinusolaj vibrációs minősége segít a sejtek harmonizálásában és gyógyításában. Ezt a kijelentést nagyon sok orvos ostobaságnak nevezi.
Dr. Johanna Budwig a lenolaj gyógyító képességét hozza összefüggésbe az egyedi kémiai kötésével, mely ugyanazon a frekvencián rezeg, mint a Nap. Úgy érzi, hogy a lenolajban levő esszenciális zsírsavak képesek felszívni és tárolni a napfény energiáját.
Lehetséges, hogy ricinusolajban levő speciális kötésű ricinussav hasonló módon működik.
Függetlenül a működésüktől, sokkal elégedettebbé válik a ricinusbab egyszerű olajának csodálatos hatásától. Évszázadokkal ezelőtt a ricinusbab növényét "Palma Christe." néven ismerték.

Hajhullás
Az olaj terápiás előnye a hajnövesztő kezelések során is tapasztalható.
Segíti a hajnövekedést, a hajzatot egészségesebbé, puhábbá, fényesebbé és teljesebbé változhatja..

Hullik a haja? Semmi oka az aggodalomra.
A ricinusolajos kezelés egy alternatív és természetes mód, amely segíti haja egészséges növekedését és vastagodását. Minden egyes alkalommal észre fogja észrevenni hajszálai vastagodását, amikor a tükörben vizsgálja magát.

Nagyon régóta felimerték természetes szerepét kopaszodás elleni természetes hajolajként.

Milyen előnyei vannak a hajnövekedésben?

A hajgyökereknél és a fejbőrön a következő segítséget nyújtja:

• Elősegíti a hajnövekedést.
• A vékonyodó haj elkezd vastagodni.
• Csökkenti és megakadályozza a haj sérüléseit.
• Megszűnteti a 'száraz' hajat. (Akkor száraz a haja, amikor nem vizezi be.)
• Mélyen kondicionálja és ápolja a hajat, illetve a fejbőrt.
• Megakadályozza, a fejbőr kiszáradását.
• Javítja a haj általános egészségét.

Alkalmazása megakadályozza a hajvégek göndörödését, töredezését és sérülését. Észre fogja venni, hogy haja erősebbé válik, és a hajvégei nem fognak göndörödni.

Hogyan használja az olajat a hajhullás megelőzésére?

Újjbegyeivel dörzsölje hajtövéhez és fejbőrébe az olajat.
Bizonyosodjon meg, hogy a fejbőrére is kerüljön ricinusolaj.

Amennyire lehetséges, kerülje el, hogy az olaj a hajára kerüljön, mert nehéz kimosni.

Ezt követően borítsa be haját műanyag sapkával vagy csavarjon köré törülközőt.

Hagyja rajta legalább 15-20 percig, de egész éjszakán keresztül is maradhat.
Ezt követően samponnal mossa ki a ricinusolajat.
Végezze 6-8 héten keresztül, hetente 1 alkalommal.

Az eredményt kézzel tapinthatóan is tapasztalni fogja.

A sűrű konzisztencia higítására, és a szagok enyhítésére kererhet hozzá más olajokat (pld szőlőmag).

Kulcs a teljes hajkezelés

A hajnövekedés eléréséhez a ricinusolaj használata csak az egyik stratégia.
Egészséges étkezés, hajvitaminokat tartalmazó kiegészítők fogyasztása, megfelelő mennyiségű alvás és rendszeres mozgás is szükséges ahhoz, hogy haja gyorsabban nőjön, vastagabb és erősebb legyen.- Google Eszköztárral küldve"