2011. július 18., hétfő

HALIT

Tiszta Forrás ......A belső harmónia centrumaHALIT - Tiszta Forrás ......A belső harmónia centruma:

HALIT

Az alábbi ismertető a halit gyógyhatásait tartalmazza.

A halit ismertebb nevén kősó, melyet a világ számos országában bányásznak és olyan eljárással tisztítanak, amivel kivonják belőle az értékes ásványi anyagokat és nyomelemeket.
Összetételét tekintve ekkor már csak NaCl azaz nátriumklorid marad, ami aztán étkezési sóként a konyhasztalra kerül.



A világ egyetlen olyan kősóbányája ahol ettől az eljárástól eltérően a tisztítják a halitot, az a Himalája hegység és az Indus folyó között, az Indus völgyben található.
Az itt bányászott kősót rendkívüli természetes tisztasága miatt nem kell a kőzetből kimosni, megmarad eredeti formájában, megőrizve eredetét.

Az Indus só az őstengerből kikristályosodott só, mely 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.

Az alábbi ismertető ennek a halitnak a hatásairól szól.


A halithoz hozzárendelhető:

Csakra: szakrális csakra, torokcsakra

Csillagjegy: Rák, Halak

Színe: fehér, enyhén szürkés, rózsaszín, narancssárga

A halit csak nyers kő formájában található meg.

A kristályok negatív ionokat bocsájtanak ki, melyek az életfunkciókra segítően hatnak.

Marokkőnél való alkalmazásnál a meleg erősíti a halit hatását. Segítségével más köveket is regenerálhatunk.

Víz semmi esetre sem érje, mert a halit vízben oldódik. Tisztítása száraz szivaccsal vagy kefével történjen!

Magas ásványianyag és nyomelemtartalma közül kiemelkedő a vas és a mangán tartalom, a narancssárga változatnál ez a színében is érvényesül.

A Himalája hegységben bányászott kristálysó szinében a vörösebb színt a magasabb vastartalma, míg a sárgás szint a magasabb mangántartalom adja.

A halit elsősorban a légzőszervekre hat, illetve azok zavaraira. Enyhíti a légzési panaszokat, elősegíti a légzésfunkciókat, hatásos légszomj ellen. Emellett élénkíti a test anyagcsere folyamatait.
Lágy sugárzása hatással van a vegetatív idegrendszerre, csillapítja és megszünteti a melankóliát és a depressziót. Segít feloldani a belső gondokat és az életünket akadályozó gondolkodásmintákat


A halit, ugyanúgy mint a gyémánt, a hűséget, tisztaságot és maradandóságot jelképezi.

A halit megtisztít és állandósít; testi és szellemi energiát kölcsönöz, hogy áthatolhassunk egy mélyebb igazsághoz, és hogy ellenállhassunk a negatív érzelmeknek és hatásoknak.

A halit elsősorban az energiamegtisztulás eszköze.
Megtisztítja a légkört a negatív érzelmektől és fájdalmas emlékektől.

Feljavítja a helyiségek levegőjét és eltávoltja a negatív rezgéseket, miáltal tulajdonképpen szilárdítja egészségünket.
Az, hogy semmi sem képes jobban eltávolítani és megkötni a negatív rezgéseket mint a halit, egyaránt ismert a hagyományokból és tapasztalatból is.

A halit gyógyító jótékony hatása kiterjed testre és lélekre egyaránt. Szépséggel töltik meg környezetünket, de mindenekelőtt ionokat bocsátanak ki, amelyek feljavítják a helyiségek levegőjét – a kivilágított halit ionizáló hatása az egészségünkre, fénye pedig szemünkre van jótékony hatással.

A halit pozitív erejét a kristályokkal foglalkozó alternatív orvostudomány bizonyítékokkal is alátámasztja. A kősó – halit – hatásait viszonylag egységesen írja le. A halit elsősorban megtisztító hatást gyakorol a testre és az elmére.

Segít megszabadulni a korlátozó érzelmi kötődésektől, melyek betegséget és negatív gondolkodást és viselkedést okoznak. Minden negatív energia, melytől megválni vágyunk átszáll a halitba, amely felszámolja azt. Depressziók, magányérzet vagy reménytelenség esetében a kősó az elszánt átváltozást, az új irányvételt képviseli. Segítségével felfedhetjünk és tudatosíthatjuk régi, mélyen beágyazódott traumáinkat és eltávolíthatjuk rossz hatásaikat, feldolgozhatjuk őket.

Mindemellett a halit megvéd a kívülről érkező manipulációs próbálkozások és támadások ellen, melyek máskülönben saját energiáinkat gyengítenék.

Ezenfelül a halit kiegyensúlyoz és harmonizál bennünket. Jóvoltából új, konstruktív gondolkodási sémákat, viselkedésmódokat integrálhatunk tudatunkba. Így tehát jókedvet és reményt közvetít.

A halit színe, fénye és illata gyógyítja az ember sérült lelkivilágát, depresszióit, vérszegénységét, felső légúti allergiáit.

A són átszűrődő fény annyira életrekelti a kristályt, hogy az szinte szól hozzánk. Az átfűtött kristályt megérintve szoros, szimbolikus baráti kapcsolat alakul ki tárgy és ember között.



A fehér szín a tisztaságot és ártatlanságot jelképezi. A fehér, áttetsző köveknek relaxációs-meditációs hatása van, szerves-anyag tartalmuk pozitívan befolyásolja koncentrációs képességünket. Fényük megtisztít, erősít.



Halit termékeinket a Himalája hegység és az Indus folyó közötti völgyben bányásszák, ezért Indus só a neve.



- Google Eszköztárral küldve"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése