2011. május 14., szombat

Pi-víz, lúgos víz, oxigénes vizek, gyógyvizek és csökkentett deutérium-tartalmú víz

Bioliget: "Pi-víz, lúgos víz, oxigénes vizek, gyógyvizek és csökkentett deutérium-tartalmú víz

Szervezetünk egyik legfontosabb alkotóeleme a víz, melynek sokrétű élettani feladata van. Lehetővé teszi a tápanyagok oldását, felszívódását és szállítását, hőszabályozó szerepével biztosítja a szervezet állandó belső hőmérsékletét, szabályozza a vérnyomást, befolyásolja a vér összetételét és biztosítja a vérkeringést. A folyadékszükségletünk pótlására számos forrásvíz és ásványvíz áll rendelkezésünkre, amelyek közül néhányat itt bemutatunk.

Pi-víz - Tündérvíz: Többszörösen tisztított és baktérium-mentesített, vastalanított víz, melyet Pi-technológiával alakítanak át a szervezetünk számára legelőnyösebb formává. A Tündérvíz alapanyaga nem csípvíz, mint az általában forgalomban kapható pi-vizeknek, hanem mélyforráskútból kinyert vízből származik.



A forrásvíz mérsékelt ásványanyag tartalmú, tehát vesebetegek, érrendszeri bajokkal küszködő betegek is fogyaszthatják, hiszen a pi-technológiával párosítva a vesét, az érrendszert és az egész szervezetet tisztítja, regenerálja, emellé kellemes, lágy íz párosul.

A Pi-technológia lényege, hogy szűrőbetétek, kerámia és nemesfém alkalmazásával létrehozták azt a készüléket, amely a szervezetben megtalálható tiszta vízfolyadékot, illetve azzal kompatibilis, úgynevezett pi-vizet állít elő. Amikor az élő szervezet, e készülék által előállított vizet hasznosítja, akkor nem kell többletenergiát felhasználnia a bekerülő folyadékok ellenőrzésére, tisztítására és kezelésére, hanem szinte azonnal hasznosítható alkotóelemként építi be a szervezet működési folyamataiba. Ezáltal az élő test működési folyamatai gyorsabbakká és hatékonyabbakká válnak. Az ellenőrzési-, molekularendezési- és tisztítási folyamatokban megspórolt energiát ezért a szervezet más szervezeti területekre tudja hasznosítani (beteg sejtek regenerálásra, gyógyítási folyamatok gyorsítása és erősítése, a szervezetbe előzőleg már bekerült méreganyagok ürítése).

Ne csodagyógyszerként, vagy gyógyító készítményként tekintsenek a pi-vízre, hanem egy tökéletesen tiszta, rendezett molekuláris állapotú, alapvető alkotóelemre, amelyet magas szintű tisztasága miatt a szervezet hatékonyabban tud hasznosítani. Szerveink és molekuláink pi-vízzel bizonyítottan hatékonyabban tudnak működni és regenerálódni.

Mivel a víz steril, baktérium-, adalék- és mesterségesanyag-mentes, ezért a kisbabáktól a legidősebb korosztálynig korlátok nélkül fogyasztható.

A Tündérvíz bármilyen étel-és italkészítményhez felhasználható. A vízvezetékrendszerünkbe bekerülő szennyeződések (klór, nehézfémek, baktériumok) sajnos még forralással sem távolíthatóak el. Tündérvíz alkalmazásakor elkerülheti, hogy ezek a mérgek a szervezetébe kerüljenek. Másrészt a klór és az egyéb vegyületek, vegyszerek nem károsítják a gyomorfalat, nem hatástalanítják, és nem befolyásolják az ételek( levesek, vízalapú készítmények) és italok(tea, kávé, gyümölcsszörpök) kellemes ízeit és igazán élvezhető íz-anyagait.

Lúgos víz

A mai szintetikus világunk, a rohanó életmódjával magával hozta a gyors és 'egyszerű' élelmiszereket és üdítőitalokat, amelyek miatt a szervezet egyre több savas anyagot kénytelen elszenvedni, aminek következtében a szervezetben egyre több savféleség halmozódik fel. (Pl.: szénsav, tejsav, zsírsavak, húgysav stb.) A savtúltengés következtében a betegségeket előidéző baktériumok szaporodásnak indulnak, ami konkrét betegségeket válthat ki.

A másik világszinten kialakult probléma pedig az, hogy a felhalmozódó savak nagy része, a zsírban kötődnek meg, ezért a legtöbb elhízásnak is a savak a konkrét felelősei. Orvosi kutatások bizonyítják, hogy a szervezet savtúltengését rendszeres lúgos víz fogyasztásával helyre lehet állítani, ami legtöbb esetben a kialakult betegségeket inaktiválja, ráadásul napokon belül a közérzetet is helyreállítja. Több hetes rendszeres fogyasztásánál már látható változásokat is eredményezhet, mivel a pH háztartás helyreállásával az emésztés visszaáll a megfelelő mechanizmusába, ezért nem engedi a felesleges zsírsavakat felhalmozni, hanem hatékony működésével lebontja, semlegesíti azokat.

Az elsavasodás legjobb tesztje a reggeli vizelet pH mérése (üzletünkben is kapható pH indikátor papír „lakmuszpapír”). Ha a vizelete pH-ja 7-7,5, akkor ez tökéletes egyensúlyra utal, folytassa az eddigi életmódját, bármit is csinált, hiszen jó eredményt ért el. Ha a vizelete pH-ja 5,0-6,0 között van (vagy még alacsonyabb), akkor a szervezete savaktól igyekszik szabadulni és szüksége van jóval több lúgos étel-ital fogyasztására.

Tündérvíz lúgos: A lúgos Tündérvíz természetes minőséget jelent, melyet a Dunavarsány – Erőspusztán található mélyforrásvíz-kút szolgáltat a termék előállításához. Kellemesen üdítő ízű, amelyet a forrásvíz optimális ásványi anyag tartalma ad (Kálcium: 52mg/liter, Magnézium: 29mg/liter, Nátrium: 23mg/liter). Tökéletesen tiszta és steril minőségű, amelyet aktív szén-, vastalanító és az UV baktériumszűrők garantálnak. A csapvízből előállított lúgos vizekkel ellentétben nem tartalmaz nehézfém- és gyógyszermaradványokat, mivel természetesen utókezelt vízből állítják elő.

Füredi lúgos víz: A „Füredi Lúgos” többszörösen szűrt-tisztított, csírátlanított ivóvíz, melynek pH-ja 9-es, így támogatja az elsavasodott test egyensúlyi helyzetének helyreállítását.

Gorna Bania lúgos víz: Természetes ivóvíz csekély ásványi anyag tartalommal, melynek pH értéke 9.5. Bulgáriából származó víz, melyet alacsony ásványi anyag tartalma és eredendően magas pH-értéke miatt már a középkor óta fogyasztják a bolgár lakosok.

A magas pH-értéknek számos, az emberi szervezetre való jótékony hatást tulajdonítanak. Közömbösítheti a szervezetben felhalmozódott savas bomlástermékeket, erősítheti és élénkítheti az immunrendszert, enyhíti a stresszt, valamint energiát ad.

Dr. Szalay lúgos-oxigénes víz - Többszörösen szűrt, tisztított oxigénnel dúsított, lúgos ivóvíz.
A víz szűréséről, tisztításának mértékéről ad némi összehasonlítási alapot az az állítás, mely szerint a végszűrő pórusok átmérője még a legapróbb vírusnál is kisebb! Ez azt jelenti, hogy kizárólag csak az oldott ásványi anyagok és a tiszta víz megy át a szűrőn. Maga a víz egy speciális technológiának köszönhetően van lúgosítva, minek következtében a savas komponens eltávolításra került belőle.
A többszörösen szűrt-tisztított, csírátlanított ivóvíz pH-ja 9-es, így támogatja az elsavasodott test egyensúlyi helyzetének a helyreállítását. Oxigén tartalom min. 50mg/liter.

Füredi ezüst ion víz - A mai ember életformája és étrendje miatt nem látja el szervezetét az egészléges élethez feltétlenül szükséges anyagokkal és mikroelemekkel.
Az Ezüst ion pH 9.3 lúgos kémhatású ivóvíz egyesíti a lúgos vizek pozitív hatását az emberiség által több ezer éve használt ezüst antibakteriális hatásával, ami egy új, különleges tulajdonságú ivóvizet produkál.
Az emberek, a modern intenzív mezőgazdaság kezdete előtt naponta 50-100 mikrogramm ezüstöt vittek be szervezetükbe a zöldségekkel, gyümölcsökkel, egyéb ételekkel.
Mint a tudomány által bizonyított, talajok ásványi anyag tartalma kb. 85%-kal csökkent az utóbbi 100 évben. Természetesen olyan mikroelemet, mint az ezüst, senki sem pótol a növénytermesztésben, ezért szervezetünkben csökkent a természet által beállított színt.
Ugyanakkor bizonyított tény, az ezüst azon mikroelemek közé tartozik, amelyek a szervezet normális működéséhez elengedhetetlen. Erősíti az immunrendszert és védelmet nyújt a kórokozó baktériumok és vírusok ellen.

Füredi ion víz - A többszörösen szűrt ionizált lúgos kémhatású Füredi Ion pH 9.3 egy nagyon tiszta egészséges ivóvizet jelent.
Az újonnan kifejlesztett ionizáló készülék nagy pontosságú elektromos és mágneses energiát alkalmazva szétválasztja a vizet lúgos és savas összetevőire kémiai anyag hozzáadása nélkül, továbbá egyéb más készülékeken történő átfolyatás révén újra rendezi a vízmolekulákat (csökkenti a klaszterek méretét), koncentrálja, ionizálja a jótékony ásványi elemeket, mint a kalcium, magnézium, kálium és extra oxigén molekulákat köt meg.

Oxigénnel dúsított víz

Szakorvosok szerint az oxigénnel dúsított víznek köszönhetően a gyomorba jutó oxigén a tüdőn keresztüli megszokott felszívódáshoz képest sokkal gyorsabban lép tovább a vérkeringésbe. Ennek előnye különösen a sportolók, a nehéz fizikai munkát végzők, illetve a szellemi foglalkozást űzők esetében jelentkezik, de szerepe nem elhanyagolható az egészség megőrzésében sem. Kedvező hatását úgy fejti ki, hogy rövid idő alatt megszünteti a vér és az előbbiekben említett létfontosságú szervek oxigénhiányát, ezáltal csökkenti, oldja a fizikai és szellemi fáradtságot, kedvezően befolyásolja a keringési és emésztési zavarokat. Az oxigénnel dúsított vizek forraláskor és fagyasztáskor elvesztik az értéküket, ezért kerüljük az ilyen vizek hőkezelését.

Aqua oxigén víz: Molekuláris oxigénnel dúsított, mátrai forrásvizekből készült ivóvíz alapú ital. A kedvező élettani hatások akkor lépnek fel, ha rendszeresen, lehetőleg naponta iszunk megfelelő mennyiségű oxigénnel dúsított vizet, amelynek semmilyen káros mellékhatása nincs, nem doppingszer, és mennyiségi korlátozás nélkül fogyasztható.

O2 oxigénnel dúsított víz: Oxigénnel dúsított, természetes ásványvíz alapú szénsavmentes ital. Üdít, frissít, mert hétszer több oxigént tartalmaz, mint más palackozott ivóvíz (40 mg/l oldott oxigén).

Kaqun víz: Nem oldott oxigént tartalmaz, hanem egy speciális oxigén molekulát. Ennek lényege egy modul, mely egy szabadalmi védettséget élvező, titkos eljárással véglegesen megváltoztatja a víz belső szerkezetét, és így forradalmian új, kémiai és fizikai értelemben egyaránt korszakalkotóan új molekuláris szerkezetet hoz létre, természetes nanotechnológiai eljárás segítségével. Az egészséges szervezet vitalitásának fokozására az ajánlott napi adag minimum 0,5 liter. Bizonyítottan oxigénhiányos esetekben azonban javallott ennél nagyobb mennyiség elfogyasztása.

Csökkentett deutérium tartalmú víz - Preventa: A kutatók, illetve a termék előállítói szerint a csökkentett deutérium tartalmú víz fogyasztása nyomán lelassul, illetve megszűnik a tumorsejtek növekedése. A Preventa-105 Óbudai gyémánt természetes ásványvíz és csökkentett deutérium-tartalmú víz felhasználásával készült. A hozzáadott ásványvíz nátriumban szegény, kalcium-, magnézium-hidrogénkarbonátos, elismert ásványvíz.

A Preventa egy olyan csökkentett deutérium-tartalmú termékcsalád neve, melynek egyik komponense egy magyar világszabadalom alapján létrehozott forradalmian új hatóanyag. A hatóanyag alkalmazására épülő eljárás megoldást kínál a daganatos betegségek megelőzésére és gyógyítására. Az eljárás daganatellenes hatékonysága igazolt, és bizonyítottan nincs káros mellékhatása. A Preventa víz az „A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvány ajánlásával kerül forgalomba.

Betegek esetében a Preventa-105 csökkentett deutérium tartalmú termék a hagyományos terápiák mellett is alkalmazható. A kúra időtartama alatt egyéb folyadékok fogyasztása csak korlátozott mennyiségben javasolt. A napi mennyiséget (1,5-2 liter) 2,0-2,5 dl-es adagokra elosztva, étkezések előtt fél órával, ill. két étkezés között ajánlott elfogyasztani. A Preventa-105 csökkentett deutérium-tartalmú víz teaként elkészíthető, ízesíthető kis térfogatú szörppel, citromlével. A víz forralható, forralása azonban kizárólag zárt térben (fedő alatt), rövid ideig történjen! Tartózkodni kell a készítmény nyitott edényben történő tárolásától!

A Preventa csökkentett deutérium-tartalmú ivóvizet a Fodor József Országos Közegészségügyi Központ Országos Környezetegészségügyi Intézetének szakvéleménye, valamint az Országos Élelmezés-és Táplálkozástudományi Intézet és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal állásfoglalása alapján a Budapest Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás engedélyezte 1999-ben.

Gyógyvizek

Gyógyvíznek azokat az ásványvizeket nevezzük, amelyek fizikai tulajdonságai vagy kémiai összetétele miatt gyógyító hatásúak, és számukra rendelet alapján az ásványvíz, vagy gyógyvíz megnevezést engedélyezték. A gyógyvizek kémiai elemzés alapján különböző kategóriákba sorolhatók. Itt csak azokat a csoportokat tüntetjük fel, amelyek tartalmazzák az üzletünkben is kapható készítményeket. A gyógyvizek kellemes úton segíthetnek különböző betegségek gyógyításában anélkül, hogy gyógyszerekhez kellene nyúlnunk.

Alkalikus vizek: Főképpen a szódabikarbóna ionjait, vagyis nátrium-, és hidrogén-karbonát-ionokat találunk bennük. Leggyakrabban ivókúrára használják, alkalmas a gyomor-, bélhurut, gyomorsavtúltengés, vagy légúti hurut kezelésére. A legismertebb és leghatásosabb a bükkszéki Salvus víz. Gyomorégésre rendkívül kedvező hatással bír. Túlzott savtermelés okozta panaszokra, gyomorfekély és gyomorhurut kezelésére, cukorbetegség bizonyos eseteiben a vércukorszint csökkentésére, étkezés közben fogyasztva az emésztést segíti.

Keserűvizek: Jellegzetes keserű ízüket a szulfátion adja, de a glaubersós vizek ezen felül még nátriumiont, a keserűsós vizek magnéziumiont is tartalmaznak. Hígítva a gyomor-, bél-, máj-, epebetegek ivókúrájára használják. Hashajtó hatásuk közismert. Ide tartozik a Ferencz József gyógyvíz, a Mira gyógyvíz és a Hunyadi János gyógyvíz. Ezeket a vizeket lehetőleg langyosan és éhgyomorra kell fogyasztani.

Parádi gyógyvíz: Természetes gyógyvíz. Kedvező ásványisó összetétele alapján gyógyhatása sokoldalú. Gyomorégésre rendkívül kedvező hatással bír. Alkalmazható túlzott savtermelés okozta panaszokra, puffadás és teltségérzet enyhítésére, gyomorfekély és gyomorhurut kezelésére, cukorbetegség bizonyos eseteiben a vércukorszint csökkentésére. Étkezés közben fogyasztva az emésztést segíti.

Budapest területén házhoz szállítással is ki tudjuk vinni a termékeket (7500 Ft feletti rendelés esetén díjtalanul). Üzletünk vízkínálata és az aktuális árak megtekinthetők itt.

- Google Eszköztárral küldve"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése