Hogyan törte össze az agave nektár a szívemet?
Hogyan törte össze az agave nektár a szívemet?
egyszerűen csak a táplálkozására figyelő személy, számos „bűnös”
élvezetet kell feladnia, köztük a sós, zsíros, húsos és édes ételek
fogyasztását. Természetes vannak helyettesítők, melyek segítenek a
pótlásban, de bizonyos esetekben ugyanolyan rosszak vagy még rosszabbak
annál, amit szeretne elkerülni.
Szomorú, de nem kell messzebbre néznie, mint az agave szirup.
Közel
20 éve az egyik legjobban fogyó termék az egészséges termékeket áruló
boltokban az organikus, nyers agave szirup vagy nektár, melyről azt
állítják, hogy természetes, feldolgozás mentes, csodás édesítőszer,
tökéletes nyers vegák, vegetáriánus, sőt még cukorbeteg személyek
számára, alacsony glikémiás értékének köszönhetően. Az állítás mindenhol
jelen van, a nyers sütiktől, a limonádén keresztül kedvenc vega
étterméig minden tipusú egészséges termékre.
Sokkoló és kellemetlen az igazság: az organikus, nyers agave szirup nem az, aminek mondják, és valójában nem is jó az Ön számára!
Meglepődött? Megbizonyosodott, hogy az agave egészséges édesítőszer?
Segítünk lebontani a bebetonozott mitoszt.
Ne
törődjön a címke tartalmával. Annak ellenére, hogy a címkén „nyers”
agave szirup olvasható, a legbizonyosabb, hogy a szirup nem az. A
szemrehányás a nyers ételek címkézésének szabályozása és végrehajtása
miatt az FDA-t illeti. Az igazság az, hogy agave szirupot egy
ananász-szerű virághagyma feldolgozásával nyerik, felmelegítés, enzimek
és különféle kémiai anyagok hozzáadásával, és így készül az édes
koncentrátum. Messze áll a nyers ételtől és egyáltalán nem igaz, hogy
teljes egészében natúr termék.
Azonkívül nem is olyan tradicionális édesítőszer, melyet generációk
óta használnak Mexikóban, ahogyan általában elhitették. Bár az agave
kaktuszt régóta használják a tequila készítéséhez, az agave „nektár”
laboratóriumi készítmény, két évtizeddel ezelőtt, az 1990-es években
fejlesztettek ki.
A
feldolgozás során létrejövő szirupot üvegbe töltik, és egészséges
édesítőszerként árulják, mely óriási mennyiségű fruktóz. Ha az Ön
számára nem ismerős, a fruktóz egyszerű cukor, ami minden édes ételben
megtalálható, legyen az dobozos, kannás, csomagolt vagy táskás. Ez a
fajta édesség okozza a rakéta sebességgel növekvő elhízást.
A gyümölcsökben és zöldségekben is található fruktóz, gyakran nagy
kis mennyiségben és egyben, számos, teljes értékű vitaminnal, rosttal és
ásványi anyagokkal. Azokra a szervezetnek szüksége van. A problémát a
finomított cukrok, így az asztali cukrok vagy magas fruktóz tartalmú
kukorica szirup okozzák. Ezek az extra sűrű fruktóz cukrok kerülnek az
előre elkészített és feldolgozott ételekbe, melyeket naponta fogyasztunk
és melyek hatására kialakulnak hosszútávú egészségügyi problémáink.
Miért szükséges kordák között tartania a fruktóz bevitelét:
mellékhatásainak. Az igazság az, hogy a magas fruktóz tartalmú
táplálkozás szinte minden egészségügyi problémához kapcsolódik, lehet
rosszindulatú daganatok növekedése, memória probléma és gyulladás.
Felkészült a következő sokkra?
Az agave szirup fruktóz tartalma legalább 70%, ha nem magasabb!
KÖrülbelül 20%-kal magasabb, mint a magas fruktóz tartalmú kukorica szirupé.
Azt is jelenti, hogy az „egészséges”, „natúr” édesítőszer egy olyan
valami, ami kövérre és beteggé változtatja, nem csak magas fruktóz
tartalma miatt, hanem azért is, mert Ön biztonságosnak tartva nagy
mennyiségben használja.
Az agave szirup alacsony glikémiás értékét teljes egészében magas
fruktóz tartalmának köszönheti. A glikémiás érték azt méri, hogy az étel
milyen gyorsan emeli a vércukor értékét, amely létfontosságú a
cukorbetegek részére.
A fruktózt a máj dolgozza fel, ezért nem
kerül be a vérkeringésbe, és a fruktózban gazdag agave szirup nem okoz
vércukor csúcsokat. Ez akár jó dolog is lehetne, azonban az agave szirup
magas fruktóz tartalma számos módon károsítja az egészséget.
Szégyen, hogy a csaló címkézés nagyon sok egészségesebb módon táplálkozni kívánó embert átvert. Eljött az idő a változtatásra.
A címkén nyers, organikus vagy mindkettő szerepelhet, akkor sem jó Önnek.
Helyette használhat steviát vagy édesítse ételét datolyával vagy
csavarjon frissen gyümölcslevet. Az igazság az, hogy ha teljes értékű
zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszt, gyorsan csökken az édesség iránti
vágya. A gyümölcsök édes, természetes, leves táplálékká válnak, melyet
valójában jelentenek. Erős motiváló, hogy teljesen leszokjon a
hozzáadott édesítőszerekről.
járva, ha látja az agave szirup használatát, mondja el az igazságot az
édesítőről. Kicsit kellemetlen lehet, de emiatt nem kell szégyenkeznie.
Hosszútávon, boldogabbá, egészségesebbé válnak a családok és vásárlók.
Elképzelhető, hogy kicsit meglepődött, de ez érthető. A legfontosabb
dolog, hogy ne engedje magának, hogy a hamis termék becsapja. Az élet
nélküle is elég édes
Hogyan törte össze az agave nektár a szívemet?
Ne törődjön a címke tartalmával. Annak ellenére,
hogy a címkén „nyers” és "bio" agave szirup olvasható, a legbizonyosabb,
hogy a szirup nem az. A szemrehányás a nyers ételek....
hogy a címkén „nyers” és "bio" agave szirup olvasható, a legbizonyosabb,
hogy a szirup nem az. A szemrehányás a nyers ételek....
Miért nem alkalmas az Ön számára ez a „természetes édesítő”
Attól függetlenül, hogy nyers vega, vega vagy vegetáriánus, vagyegyszerűen csak a táplálkozására figyelő személy, számos „bűnös”
élvezetet kell feladnia, köztük a sós, zsíros, húsos és édes ételek
fogyasztását. Természetes vannak helyettesítők, melyek segítenek a
pótlásban, de bizonyos esetekben ugyanolyan rosszak vagy még rosszabbak
annál, amit szeretne elkerülni.
Szeretne egy példát?
Szomorú, de nem kell messzebbre néznie, mint az agave szirup.
Közel
20 éve az egyik legjobban fogyó termék az egészséges termékeket áruló
boltokban az organikus, nyers agave szirup vagy nektár, melyről azt
állítják, hogy természetes, feldolgozás mentes, csodás édesítőszer,
tökéletes nyers vegák, vegetáriánus, sőt még cukorbeteg személyek
számára, alacsony glikémiás értékének köszönhetően. Az állítás mindenhol
jelen van, a nyers sütiktől, a limonádén keresztül kedvenc vega
étterméig minden tipusú egészséges termékre.
Sokkoló és kellemetlen az igazság: az organikus, nyers agave szirup nem az, aminek mondják, és valójában nem is jó az Ön számára!
Meglepődött? Megbizonyosodott, hogy az agave egészséges édesítőszer?
Segítünk lebontani a bebetonozott mitoszt.
Az agave szirup nem nyers

törődjön a címke tartalmával. Annak ellenére, hogy a címkén „nyers”
agave szirup olvasható, a legbizonyosabb, hogy a szirup nem az. A
szemrehányás a nyers ételek címkézésének szabályozása és végrehajtása
miatt az FDA-t illeti. Az igazság az, hogy agave szirupot egy
ananász-szerű virághagyma feldolgozásával nyerik, felmelegítés, enzimek
és különféle kémiai anyagok hozzáadásával, és így készül az édes
koncentrátum. Messze áll a nyers ételtől és egyáltalán nem igaz, hogy
teljes egészében natúr termék.
Azonkívül nem is olyan tradicionális édesítőszer, melyet generációk
óta használnak Mexikóban, ahogyan általában elhitették. Bár az agave
kaktuszt régóta használják a tequila készítéséhez, az agave „nektár”
laboratóriumi készítmény, két évtizeddel ezelőtt, az 1990-es években
fejlesztettek ki.
Az agave szirup nagyon hasonlít a magas fruktóz tartalmú kukorica sziruphoz

feldolgozás során létrejövő szirupot üvegbe töltik, és egészséges
édesítőszerként árulják, mely óriási mennyiségű fruktóz. Ha az Ön
számára nem ismerős, a fruktóz egyszerű cukor, ami minden édes ételben
megtalálható, legyen az dobozos, kannás, csomagolt vagy táskás. Ez a
fajta édesség okozza a rakéta sebességgel növekvő elhízást.
A gyümölcsökben és zöldségekben is található fruktóz, gyakran nagy
kis mennyiségben és egyben, számos, teljes értékű vitaminnal, rosttal és
ásványi anyagokkal. Azokra a szervezetnek szüksége van. A problémát a
finomított cukrok, így az asztali cukrok vagy magas fruktóz tartalmú
kukorica szirup okozzák. Ezek az extra sűrű fruktóz cukrok kerülnek az
előre elkészített és feldolgozott ételekbe, melyeket naponta fogyasztunk
és melyek hatására kialakulnak hosszútávú egészségügyi problémáink.
Miért szükséges kordák között tartania a fruktóz bevitelét:
- A fruktóz a májban emésztődik és alakul át zsígeri zsírrá, olyan
zsírformában, melyet a szervezet a belső szervek körül tárol. Az ilyen
zsír túlzott mennyiségben a keringési betegségektől a 2-es tipusú
cukorbetegségig, számos egészségügyi állapothoz kapcsolódik. A túlzott
mennyiségű fruktóz felborítja a bélrendszer mikroflóráját, komoly
veszélybe sodorva az emésztést, és eredményeként az egészségtelen bőrtől
a mentális betegségig bármilyen egészségügyi probléma kialakulhat. - Elveszi az étvágyat. A magas fruktóz fogyasztásának hatására a
szervezet leptin ellenállóvá válik, az a hormon mondja meg a
szervezetnek, hogy tele van. Így, a legáltalánosabb, hogy a magas
fruktóz tartalmú táplálkozás súlygyarapodáshoz vezet. - A fruktóz mennyiségének növekedése a húgysav szintjét is emeli, mely magas vérnyomást okozhat.
mellékhatásainak. Az igazság az, hogy a magas fruktóz tartalmú
táplálkozás szinte minden egészségügyi problémához kapcsolódik, lehet
rosszindulatú daganatok növekedése, memória probléma és gyulladás.
Felkészült a következő sokkra?
Az agave szirup fruktóz tartalma legalább 70%, ha nem magasabb!
KÖrülbelül 20%-kal magasabb, mint a magas fruktóz tartalmú kukorica szirupé.
Azt is jelenti, hogy az „egészséges”, „natúr” édesítőszer egy olyan
valami, ami kövérre és beteggé változtatja, nem csak magas fruktóz
tartalma miatt, hanem azért is, mert Ön biztonságosnak tartva nagy
mennyiségben használja.
Az agave szirup alacsony glikémiás értékét teljes egészében magas
fruktóz tartalmának köszönheti. A glikémiás érték azt méri, hogy az étel
milyen gyorsan emeli a vércukor értékét, amely létfontosságú a
cukorbetegek részére.
A fruktózt a máj dolgozza fel, ezért nem
kerül be a vérkeringésbe, és a fruktózban gazdag agave szirup nem okoz
vércukor csúcsokat. Ez akár jó dolog is lehetne, azonban az agave szirup
magas fruktóz tartalma számos módon károsítja az egészséget.
Szégyen, hogy a csaló címkézés nagyon sok egészségesebb módon táplálkozni kívánó embert átvert. Eljött az idő a változtatásra.
Mit tehet Ön?
Kezdők, ne vásároljanak többé agave szirupot és agave nektárt, melyek ugyanazok.A címkén nyers, organikus vagy mindkettő szerepelhet, akkor sem jó Önnek.
Helyette használhat steviát vagy édesítse ételét datolyával vagy
csavarjon frissen gyümölcslevet. Az igazság az, hogy ha teljes értékű
zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszt, gyorsan csökken az édesség iránti
vágya. A gyümölcsök édes, természetes, leves táplálékká válnak, melyet
valójában jelentenek. Erős motiváló, hogy teljesen leszokjon a
hozzáadott édesítőszerekről.
![]() |
Eritrit - 500 gramm
Kis mennyiségben megtalálható gombákban, körtében, dinnyében,
szőlőben, és erjesztéssel készült ételekben: borban, szójaszószban, sajtban. A legtöbb cukoralkoholhoz hasonlóan édesítőszerként használják. Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. 160°C-ig nem veszíti el édes ízét, és nincs utóíze. Jól kombinálható más édesítőszerekkel. Jól oldódik folyadékban és nincs mellékíze. Lassan szívódik fel, nem keletkezik inzulin reakció. |
Terjessze a szót!
Barátaival találkozva, vendégségben vagy vegetáriánus étterembenjárva, ha látja az agave szirup használatát, mondja el az igazságot az
édesítőről. Kicsit kellemetlen lehet, de emiatt nem kell szégyenkeznie.
Hosszútávon, boldogabbá, egészségesebbé válnak a családok és vásárlók.
Elképzelhető, hogy kicsit meglepődött, de ez érthető. A legfontosabb
dolog, hogy ne engedje magának, hogy a hamis termék becsapja. Az élet
nélküle is elég édes
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése