2014. február 11., kedd

Candida - biokémia

Candida - biokémia

Candida - biokémia

Hogyan lehet néhány száz forintos porokkal és
folyadékkal elkerülni..... Probiotikumok használata helyett a bélflórát
érdemes lúgosítani 1 vagy 2 hétig. Ha megfelelően lúgos a bél
környezete, saját magát korrigálja.
10 gramm cukor 5 órán keresztül elnyomja az immunválaszt.
A monolaurin egy monoglycerid. Aktív védelmi anyag. Az organikus
szűz (VCO) kókuszolaj kb. 50% laurinsavat tartalmaz. Az anyatej csak
20%-ot, mégis aktív védelmet nyújt az anyatejjel táplált csecsemőknek.

Általában
ismeretlen tény, hogy a természet a különböző dolgok egyensúlyát
kívánja, így megfelelő pH értékeket, lúgosságot, antioxidánsokat,
alacsony glikémiás értékű élelmiszereket.


Candida - biokémia

A sokak által már ismert candida teszt.

Este helyezzen egy pohár vizet az ágya mellé.
Reggel, közvetlenül az ébredés gyűjtse össze szájában a nyálat, majd köpje a pohárba.
Ha a köpettől elhomályosodik a víz, vagy a nyál lesüllyed az aljára, helyzet van.
(www.adhdrelief.com/CandidaTest.html)



VCO, hidegen préselt, szűz kókuszolaj - és candida

Nagyszámú kutatási eredmény bizonyítja a szűz (VCO) kókuszolaj valódi
előnyeit. Leghasznosabb védelmi összetevője a laurinsav - a közepes
láncú triglycerid zsírsav (telített zsír), mely a szervezetbe kerülve
könnyedén átalakul monolaurinná, mely egy monoglycerid, aktív védelmi
anyag. Az organikus szűz (VCO) kókuszolaj kb. 50% laurinsavat tartalmaz.
Az anyatej csak 20%-ot, mégis aktív védelmet nyújt az anyatejjel
táplált csecsemőknek.


Szűz kókuszolaj felszívódása a bőrön keresztül

A VCO (szűz) kókuszolaj zuhanyozást, fürdést, szaunázást követően, a
pórusok kinyílása után a bőrön keresztül nagyon jól felszívódik. A
szakirodalom transzdermális kezelésnek nevezi, mivel a bőr az ember
legkiterjedtebb (immun)szerve. Ilymódon a szervezet annyit szív el,
amennyire szüksége van, mellékhatások nélkül.


Candida albicans kezelése kókuszolajjal

A VCO (szűz) kókuszolaj aktív összetevői kaprilsav, kaprinsav  és
laurinsav. A közepes láncú, telített zsírsavak erőteljes fertőzésgátlók.
Elpusztítják a baktériumokat, virusokat, gombákat, sejtfalaik
lebontásával. A megjelent kutatási eredmények mutatják, hogy a candida
albicanst is elpusztítják.
Egy tanulmány arról ír, hogy a VCO (szűz)
kókuszolaj ugyanolyan hatásos, mint  fluconazole (Diflucan). Sőt azt is
kijelenti, hogy a szűz kókuszolajat kellene használni gombás fertőzések
kezelésére, gyógyszerellenálló candida fajok esetén. 

A szűz
kókuszolaj fogyasztható kávéval, teával, sima, ízesítetlen joghurttal,
tökmagolajjal, vagy hidegen préselt napraforgó olajjal. A otthon
készített joghurtban élő A- és B-vitamin is található, segíti az
emésztést, hasonlóan a probiotikumokhoz. Organikus kókuszolaj
fogyasztását napi 3 teáskanállal  ajánlják. Ha nincs kellemetlen
mellékhatás, emelhető napi 3 evőkanálnyira.


+ 1 ok az organikus, kókuszolaj megismerésére

Virusok, melyeket elpusztít

* HIV 1 és HIV
* Kanyaró virus
* Herpes HSV 1
* Herpes HSV 2
* Herpes Viridae (mindegyik fajtát)
* Human lymphotrophic virusok (type 1)
* Vesicular stomatitis virus (VSV)
* Visna virus
* Cytomegalovirus
* Epstein-Barr virus
* Influenza virus
* Leukémia virus
* Sarcoma virus
* Syncytial virus
* Rubeola virus



Baktériumok, melyeket elpusztít

* Lysteria monocytogének
* H. Pylori (gram negatív)
* Hemophilus Ibnfluenza (gram negatív)
* Staphilococcus aureus
* Streptococcus agalactiae
* Groups A, B , F & G streptococci
* E. Coli
* Salmonella
* Gram positív organizmusok
* Gram negatív organizmusok, előzetes méregtelenítés kezeléssel


Candida: szájüreg, nyelőcső, gyomor, bélrendszer, hugyút

A szervezet lúgosságát két tényező határozza meg, a vizelet és a nyál
pH értéke. A vizelet pH értékét a szódabikarbona, a nyál pH értékét a
káliumcitrát szabályozza.

Savképző élelmiszerek általánosságban a
bolti pékáruk, gyümölcsitalok, húsok, fehér lisztek, sütemények,
pékipari termékek, cukrok, mindenfajta édesség, szalonna, gyári
élelmiszerek, sült és olajos élelmiszerek, mindenfajta finomított
növényi olaj, aszpartám, gyorséttermi ételek (transzzsírsavak).

Candida
esetén otthon, frissen elkészített ételeket, kevés fehér húst, így
csirkét, kacsát, halat nagy mennyiségű zöldséggel ajánlanak. A rizs is
megfelelő.

Megfigyelések és tapasztalatok alapján a candida
kezelésének leghatásosabb módja a lúgosítás, borax, C-vitamin (nátrium
aszkorbát, lúgos forma) és a nehézfémektől megszabadulás és a
táplálkozási szokások változtatása. Az organikus almaecet fogyasztása
akkor előnyös, ha a káliumszint alacsony, a nyál pH értéke szintén
alacsony, pH 7 alatti, és candida van jelen.

A candida a nátrium
és kálium egyensúlyától függően a szervezet különböző részeiben fordul
elő. Káliumbikarbonát, helyesebben káliumcitrát hiány esetén a nyál
savassá válik, mely elősegíti a candida megjelenését a szájban, torokban
és a nyelőcső területén. A szervezet más helyein, így a bélben, húgyúti
részben általában a szódabikarbona szabályozza.

Ha az organikus
almaecet és szódabikarbóna használata hatástalan, azonban az almaecet
önmagában jobb eredményt ad, a személy túl alacsony mennyiségű tengeri
sót fogyaszt, és kevés vízet iszik, melyek húgyúti fertőzést okoznak.
Ilyenkor negyed teáskanál tengeri só egy liter vízzel fogyasztható
napközben.

Szájüregben és nyelőcső területe esetén, amikor a
nyál savas, negyed teáskanál káliumcitrát és negyed teáskanál
szódabikarbona fél pohár vízben ajánlott, naponta két alkalommal. Ennél
erősebb fél teáskanál káliumcitrát és nyolcad teáskanál szódabikarbona,
fél pohár vízben, naponta kétszer. Ezzel együtt javasolt negyed
teáskanál tengeri só egy liter vízzel a nap folyamán fogyasztva.

Az
egyik legfontosabb dolog a nyál és vizelet pH értékének rendszeres
mérése lakmuszpapír vagy mini digitális pH mérő használatával. Nálunk az
utóbbi van.

Általánosságban a szódabikarbóna eredményes, azonban
a táplálkozási szokások is jelentős szerepet játszanak. Magas
gyümölcsfogyasztással fruktóz kerül a szervezetbe, amely rosszabbítja a
candida tüneteit. Sok víz ívása, alacsony nátrium tartalmú ételek,
gyógyszerek hatásától csökkenő káliumszint szintén problémát okozhatnak.
Az organikus almaecet fogyasztásától a vizelet sokszor savassá válik
azoknál, akiknél a vér kálciumtartalma normális, de bikarbona szintjük
alacsony. Ez a fiziológiás helyzet a leggyakoribb.

Ha a vér
kálciumtartalma magas és bikarbonát szintje is magas, az almaecet enyhén
savasít, körülbelül  6,8 pH értékre. Érdekes tény, hogy az organikus
almaecet relatív értelemben hasznos, azonban 2 hétnél hosszabb távon
fogyasztva csökkenti a bikarbonát és kálcium szintjét, azzal ismét 6 pH
alatti értékre csökken, vagyis savassá válik a vizelet. Az optimális
érték pH 6,5 és 7 közötti, rendszerint a pH 7-hez közeli helyes.

Megfelelő
helyeken lúgos állapot segítségével a szervezet le tudja győzni a külső
támadásokat. Figyelemre érdemesek a polyol cukrok, így a xylitol,
gombaellenes tulajdonságaik miatt. A tényt igen erősen elhallgatják. A
cukorbetegség egyik oka a magasan zsírdús ételek, és a szabad zsírsav,
melyet a cukor még rosszabbá változtat. A cukor acidosist hoz létre, és
hatással van az immunrendszerre. 10 gramm cukor 5 órán keresztül
elnyomja az immunválaszt.

A cukorgyártó reklámai meggyőzően
bizonyítják az édes finomságot. Máshol leírják a 144 okot, amiért nem
ajánlott. Candida esetén kerülendő a nádcukor és méz fogyasztása. Sok
vizet fogyasztva tengeri sóval (1 liter vízhez negyed teáskanál tengeri
só) felével higíthatja a szervezet cukorszintjét. A Himalája,
Holt-tengeri vagy jó minőségű tengeri só segít az elektrolit szintjének
egyensúlyában, fenntartja a pH szintet és tartalmaz kevés magnéziumot
is.

A gombák elleni hosszabb távú stratégiaként a szervezet
cukorszintjét egy evőkanál granulált lecitinnel lehet csökkenteni. A
gombák szeretik a zsíros sejteket és a fémeket (lábos, fazék) és a
cukrot (legveszélyesebbek a glukóz, fruktóz)


Candida, huszonéves kor, gyomorégés, rossz emésztés

Emésztést segítő enzimeket szed, mégis kemény vagy nyálkás a széklete?
Bélszél
is előfordul? Esetleg súlynövekedést vagy hasi fájdalmakat tapasztal?
Klasszikus savasodást jelez, a tünetek láncreakcióban követik egymást.
Az emésztést segítő enzimek savat képeznek, ezáltal a szervezetben magas
a nehézfém terheltség, így a higany, ólom, kádmium.

Az
interneten keringő ajánlásokkal ellentétben, minél magasabb a nehézfémek
aránya, annál alacsonyabb dózis szükséges ahhoz, hogy a vérben keringő
mennyiség minimális maradjon. Nagyon fontos tényező az idő és gyakorság.
Ugyancsak fontos a méregtelenítés módja. Candida esetén elsődleges cél a
szervezet lúgosítása, majd miután elégséges az antioxidánsok, C-vitamin
(lúgositó formája a nátrium aszkorbát), és szódabikarbona szintje,
következhet a tisztító (eltávolító) terápia.

Nagyon egyszerűen magyarázható, sokaknál miért nem működik a méregtelenítés.
A
hosszútávú kitettség, így az amalgám hatására lerakódnak a nehézfémek a
szövetekben, és nem a vérben keringenek. Rosszul előkészített
méregtelenítés hatására a szövetekből a vérkeringésbe kerülő nehézfémek
destabilizálják a szervezetet. A legtöbb oxigén és vér az agyba jut,
ezért a vérben keringenek a nehézfémek is, melynek hatására az
immunrendszer elnyomódik, ami metabólikus acidosishoz vezet.
A szervezet erősen savassá válik, a vizelet pH értéke mutatja.

Az
agy irányítja a szervezet immunitását, jelentős szerepet tölt be a pH
érték lúgosságának szabályozásában. Az aszpartámról (cukormentes colák,
cukormentes rágógumi vagy gyermekek számára készített
vitaminkészítmények), metanolról, formaldehydről jól ismert, hogy
hosszabb távon pusztítják az idegsejteket. A sejtek körüli folyadékok
savassá válnak. Következménye (lehet) az idegi diszfunkciók miatt
agytumorok kialakulása is.  Az agytumor a hosszú ideig fennálló savasság
állapota, melyet a kémiai anyagok és nehézfémek által előidézett
ideghalál okoz.

A nehézfémek neurodegeneratív hatásának
ellensúlyozására és az idegek védelmére több B-vitamin komplex,
C-vitamin (nátrium aszkorbát formában) és E-vitamin szükséges. A
B-vitamin segíti az idegi növekedést, a C- és E-vitaminok antioxidánsok.


Meg kell jegyezni, hogy a kémiai mérgek az aszpartámon kívül
számos személyes higiéniai termékben (testápolók, kozmetikai termékek)
is jelen vannak. Ezek is előidézhetik a metabolikus savasodáson
keresztül a candida állapotát.

Általános méregtelenítés az
ózonterápia vagy a hidrogénperoxid (stabilizálatlan, étkezési minőségű)
alkalmazása, melyekkel semlegesíteni lehet a májban felgyülemlett kémiai
mérgeket.

Az antioxidánsok az idegek védelmét segítik. Valóban hatásos működésükhöz, megfelelő lúgosítás szükséges.

C-vitamin két formában létezik, savas és lúgos állapotban.
Előbbi
az aszkorbinsav, utóbbi a nátrium aszkorbát. A savas állapot oxidatív,
mely a szervezet ellen dolgozik. A lúgos állapot antioxidáns. A savas
állapot az egészséges sejtekből egy elektront elvesz, míg az antioxidáns
egy elektronnal bővíti azokat. Amikor a szervezet savas, és a
méregtelenítés hatására nehézfémek is belekerülnek a keringő vérbe, az
magasan oxidatív állapotban kerül, az immunrendszer működése gyenge, így
a gombák száma növekszik. Ez megmagyarázza a túl gyors méregtelenítés
folyamatának problémáját.



A legtöbb autista gyermeknél a túlzott mennyiségű nehézfémtől
alakul ki a tanulási nehézség. A higany, aluminium az oltóanyagokból
származnak. Ha az ólom szintje az oltás előtt már magas, az oltás
következményeként váratlan csecsemőhalál következhet be. Képzeljük el,
hányszor oltják be gyermekeinket az iskolás kor előtti időszakban. A
higany és aluminium szintje meglehetősen magas az oltóanyagokban, a
különböző nem hivatalos publikációk szerint sokszor meghaladják a
hivatalosan engedélyezett, és környezetre biztonságosnak tekintett
mennyiséget.
Ebből adódik, hogy sok gyermek vére jelentősen toxikusabb, mint a normál környezet, például egy tó víze!

Autista
gyermeküket kezelő szülők szinte mindig túl magas mennyiségű koriandert
használnak, ezért a gyermek már az első "kezelést" követően
összezavaródik. Alacsony dózis esetén, átlagosan a 8. napon "zavarodik
meg" az agy. Candida, illetve egyéb bőrproblémák jelennek meg.
Az
úgynevezett "szakértők", akik autista gyermekeket kezelnek és egy héten
keresztül méregtelenítenek, majd két hét szünet következik az eredményre
várva, abszolút nem veszik figyelembe, miért az történik, amelyre nem
számítottak.

A méregtelenítésnél a dózisok mértéke és sűrűsége
különböző. Koriander esetén különösen eltérő a dózis és kezelések között
időtartam. Érzékenyebb, tanulási képesség problémákkal küszködő,
hiperaktív és autista gyermekek esetén az átlagos dózis xx levél
(nagyfokú érzékenység esetén xx) naponta, míg az átlagos esetben
kétnaponta, vagy heti két alkalommal x levél. Magnéziummal, C-vitaminnal
(nátrium aszkorbát) és szódabikarbonával együtt.  Magnéziumxx dózisa
például xx mg, C-vitamin xx mg, szódabikarbona xx teáskanál naponta xx
alkalommal xx vizben, mellékhatást vagy reakció nélkül.

Miért
magnézium? A magnézium puffert biztosít a méregtelenítés során a vérben
keringő nehézfémek negatív hatása ellen. Az arány, azaz az eltávozó
nehézfémek mennyisége attól függ, hogy a folyamatot hogyan képes kezelni
a vese és néha a bélrendszer. A távozó nehézfémek a vesén, és sok
esetben a bélrendszeren keresztül távoznak, néha az izzadtságmirigyeken
keresztül is.

A bélrendszer szerepe a nehézfémek eltávolításában
nagyban függ a szervezet és a bél ozmotikus egyensúlyától. Két tényező
határozza meg. A klorid szintje, és a lúgosság mértéke.
Utóbbi
gyakran megegyezik a szervezet bikarbonat szintjével. Ha a kloridok
száma magas, például sok klóros víz fogyasztásától, a bikarbonátok
szintje alacsony.
A tipikusan savas étkezés hatására az ozmotikus
egyensúlytalanság következményeként száraz a bél, a rajta keresztül
felszívódó folyadékok mennyisége magas, mivel a szervezet megpróbálja a
lúgosítással egyensúlyba hozni a pH értéket, ezért több lúgos fémet,
nátriumot és vizet is elvon. A nátrium felszívódása magas a
nátrium-klorid arány (1,2:1 vagy 1,3:1) egyensúlyának fenntartása
érdekében.

Nagyon érdekes tény, hogy az asztali só erősen
destabilizáló hatású a hozzáadott tapadásgátló összetevő(i), például az
aluminiumszilikát miatt. A tapadásgátló vagy más kémiai anyagok megléte
miatt a bolti közönséges só savas, gyakran pH 5 körüli értékkel. Távol
áll a szervezet ideális, pH 7,35 igényétől, mely további problémákat is
okoz. A szervezetnek sokkal több energiát kell fordítania arra, hogy az
élelembevitel során a pH 5 érték pH 7,35-re változzon. A tengeri sók
kémiája érdekes, mert saját pH 7 - 8,5 értékükkel jóval közelebb állnak a
szervezet igényéhez.

A finomítatlan, kezeletlen tengeri sók a
civilizált társadalmak által 90%-ban savat formázó élelmiszerek bevitele
miatt különösen előnyös. A tengeri só pH 7-8,5, illetve a
szódabikarbona pH 8-as értéke jelentősen javítja az ozmotikus egyensúlyt
a szervezet és a bél között, mellyel megszűnik a székrekedés.

A
méregtelenítés folyamata általában nem működik a táplálkozásból eredő
metabolikus acidosis, alacsony bikarbonát szint, túlzott mennyiségű
méregtelenítéshez használt anyag, alacsony lúgosság, magas kloridszint,
alacsony magnéziumszint, alacsony antioxidánsok esetén.

A
magnéziumot a nehézfémek eltávolítása során nagyon szereti a szervezet.
Egyáltalán nem meglepő, hogy a hajszálak vizsgálata és más
laboreredmények alacsony magnéziumszintet mutatnak ki, mivel nagyon
magas a nehézfémek szintje. A magnéziumról úgy tűnik, hogy jól segíti a
nehézfémek kivezetését, ezáltal csökken a szervezetben levő mennyiségük.


Az emberek olyan mennyiségű mérget visznek be, különösen a
táplálkozással, hogy cseppet sem meglepő, miért betegek oly sokan.
Fluór(id) szintjük magas, aluminium szintjük szintén magas a fémből
készült főzőedények használata miatt. A magasan feldolgozott, finomitott
növényi olajok, a magas hőfokon főzés hatására megromló olajok
oxidációt, és sok egyéb tünetet idéznek elő.

A candida esete
gyakran azt jelzi, hogy magas a nehézfémek aránya. Méregtelenítés során a
vérben keringő nehézfémek szintje is magas. Sok embernél ez nem okoz
problémát. Rendszerint annak következményeként, hogy a szövetekből
kezdetben távozó nehézfém mennyisége alacsony, a szervezet lúgossága
magas, a magnéziumszint szintén magas.

Az interneten keringő
koriander paszta használatának sűrúsége és alacsony mennyiség betartása
fontos a megfelelő méregtelenítéshez, hogy a vese korlátozott
kiválasztása miatt csökkenteni lehessen a vérben keringő nehézfémek
mennyiségét. A terápia használata nagyban függ a szervezet kezdeti
lúgosságától.

Rendkívül sok alternatív gyógyítással foglalkozó
előtt ismeretlen a fogalom, számosan túl agresszíven, jelentősen nagy
dózist alkalmaznak, több változót is figyelmen kívül hagynak. Egyáltalán
nem törödnek a lúgosítás fontosságával.

A méregtelenítéshez
komoly támogatást nyújt a terápiát megelőzően fogyasztott granulált
lecitin. Megakadályozza, hogy az idegrendszer, és a neuronok mielinjei
sérüljenek, melyekkel gátolják az érintett idegek, érzések, mozgások,
kognitív vagy más funkciók által érintett idegek értékvesztését, melyet a
méregtelenítés folyamata során a vérben keringő nehézfémek okoznak.

A
bélkörnyezet megváltoztatása probiotikum használata előtt lépéshossznyi
előnyt hoz. Nincs szükség probiotikumra, ha a bélflóra állapota az
ideálishoz közeli, lúgos.

A candida csökkentésének legegyszerűbb
módja a szódabikarbona, a nátriumkarbonát (mosószóda - a szódabikarbona
elővegyülete) keveréke. Ivóvízhez segítség a tengeri só, és
szódabikarbona, vízben elkeverve.

Ligetszépe olajnál
biztonságosabb a napi használat helyett a 2 naponta fogyasztás, mert a
szervezet korlátozottan tudja feldolgozni az olajat. A legtöbb embernél
heti 1-2 alkalommal ajánlott.

A halolaj 2-es tipusú omega-3
zsírsavat tartalmaz (DHA és EPA), sokkal jobb és kevésbé problematikus
forma, mint a lenolaj. Utóbbi gyorsan megromlik, avasodik, és bizonyos
kutatási eredmények alapján kevésbé hatásos forma. A halolaj csökkenti a
gyulladásokat, egyéb bőrproblémákat, illetve az immunproblémákat is. A
tőkehalmáj olaja is jó, D-vitamint tartalmaz, mely az immunrendszert
erősíti.

Bizonyos gombás állapotot egy nap alatt el lehet
tüntetni. A gomba azonnal eltűnik, de hosszabb ideig kell használni, és
azt követően is időnként ismételni.


Szisztémás candida, közvetlenül használt szerek

Borax
Metilén kék
Lugol jód
Hidrogénperoxid (étkezési minőségű)
Egyéb hasznos vitaminok és ásványi anyagok
C-vitamin
Magnézium
Természetes tengeri só