2011. április 4., hétfő

Hogyan öleljünk meg egy fát?

HOGYAN ÖLELJÜNK MEG EGY FÁT !?
Biztos Ön is tapasztalta már, hogy amikor fájdalom éri, vagy problémák  sokasága nehezedik a vállára, akkor egy séta a friss levegőn, ahol zöld koronájú fák veszik körül elsöprik “viharfelhőket” feje felől, és megnyugszik! Ez nem véletlen, hiszen a fák elszívják negatív gondolatainkat, és pozitív energiával töltenek fel. Ez azért van, mert a fák nagy energiával, gyógyító energiával rendelkeznek. Az igazi feltöltődéshez azonban nem elég egy alkalom. Minél több időt kell tölteni zöld környezetben, hogy testünk-lelkünk felfrissüljön! A természetben való tartózkodással sokat teszünk egészségünkért hiszen a friss levegő jótékony hatással van idegrendszerünkre. Egyet azonban ne felejtsünk el szem előtt tartani: a fák ugyanolyan élőlények, mint mi emberek! Tudatosítanunk kell magunkban, hogy éppannyira függünk a fáktól, mint ők tőlünk! Mert ők jelentik számunkra az éltető levegőt, mindazt a gyönyörű, megnyugtató harmóniát, mely oly széppé teszi bolygónkat! 


A fák gyógyító ereje gyógyír mindazoknak, akik kétségek nélkül meg tudnak nyílni előttük! És a fagyógyászat igen kellemes módszer! Nem kell mást tennie, mint elmenni egy erdőbe, vagy lesétálni a közeli parkba, és máris érezheti, ahogy a pozitív energiák átjárják! Az erdei séta jól esik, hisz a pozitív energiák mellett, a hatalmas fák között biztonságban érezzük magunkat, és ránk talál a nyugalom! Ha szomorúság gyötri, vagy csak fel szeretne töltődni pozitív energiákkal,  menjen ki a természetbe!  És, hogy hogyan is kell megölelni egy fát!? A jótékony hatás elérése érdekében nem kel mást tennünk, mint felhasználnunk a fa “gyógyító” erejét! Ennek érdekében tetszőleges ideig öleljünk át egy fát úgy, hogy közben homlokunk, mellkasunk, és hasunk a fa törzséhez ér! Bal kezünk felfelé, jobb kezünk pedig lefelé mutasson! Azután forduljunk meg, hogy nyakszirtünk, gerincünk és lábunk is érintkezzen a törzzsel! Ha álmatlanság kínozna bennünket, akkor jó időben heveredjünk le a fa mellé, és meztelen talpunkat tegyük a fa törzsére! A fa energiájából elsősorban nappal töltekezzünk, mert éjszakára az energia lesüllyed a gyökerekbe! Ne szégyelljék magukat, ha kedvük támad kipróbálni a faterápiát, egyszerűen menjenek ki a természetbe, és öleljék meg az Önöknek legszimpatikusabb fát! És azonnal érezni fogják a jótékony hatását!
Minden fafajta más-más területekre hat, így érdemes figyelembe venni a kiválasztásnál a fa fajtáját is!
Bükk: az egyik legerősebb konkretizáló hatással rendelkező fa. Elűzi a depressziót, a rosszkedvet, és segíti a pozitív gondolatok áramlását!
Gesztenye: a szerelmi bánat, és a csalódottság elűzője.
Hárs: egy kis lelkierőért forduljunk e fához, ugyanis az érzelmi problémák legjobb “orvosa”
Nyírfa: erősíti a megérzéseket, segíti a jó és a rossz energiák közötti különbségtételt. Segít leküzdeni a szorongást, félelmet, és a pánikot.
Tölgyfa: egyes kutatók szerint erősíti a pozitív tulajdonságokat.
Fenyő: kiváló idegesség ellen, nyugtató hatású.
Cseresznyefa: egyesek úgy tartják a cseresznyefa a szerelmesek fája. Emellett oldja a gátlásokat, erősíti az önbizalmat.
Fűzfa: segíti a gyermekek fizikai, és szellemi fejlődését, enyhíti a depressziós tüneteket.
Azonban bármelyik fatípust is választjuk, abban biztosak lehetnek, hogyha elmennek kirándulni, vagy csak sétálnak egyet a közeli parkban érezni fogják a természet, a fák gyógyító erejét!
Az Ön feladata:
Irány a természet!