2016. március 1., kedd

Moringa oleifera (csodanövény) por - a vitaminbomba - 100 gramm

Moringa oleifera (csodanövény) por - a vitaminbomba - 100 gramm





Moringa oleifera levél - a vitaminbomba - 100 gr



moringa oleifera por - 100 gramm





A moringa fa Afrikában és Ázsiában nő. A növény levele, termése,
virága, gyökere és szára is egészségügyileg előnyös tulajdonságú. Nagyon
magas a kálcium, kálium, magnézium, béta-karotén, B-vitamin tartalma. A
növény teaként fogyasztható. Koffeinmentes!





Moringa tea: a táplálékokban dús energiaital!

Mi teszi a moringa oleifera teát tápláló és ízletes itallá?

Valójában egyáltalán nem tea. A moringa oleifera gyógynövény, és a
teáktól eltérően nem tartalmaz koffeint. A moringa levél a növény
legszélesebb körben használt része. A levelek ehetők, száritva megőrlik
és ebből készül a por. Háromszor több vasat tartalmaz, mint a spenót!



Közel 100, az emberi szervezet számára létfontosságú összetevőt és
majdnem 50, különféle antioxidánst tartalmaz. Az Ayurveda alapján 539 összetevőből áll, amely 300 betegség ellen véd!



2x több proteint tartalmaz, mint a tej. A tejet fontos kálcium forrásnak tekintik, de a moringa levelek

4x több kálciumot tartalmaznak, mint a tej.

4x több beta karotint tartalmaz, mint a sárgarépa. A levelek őrlésével készült por

7x több C-vitamint tartalmaz, mint a spenót.

7x több káliumot tartalmaz, mint a banán,

36x több magnéziumot, mint a tojás,

50x több B-2 vitamint, mint a banán és

50x több B-3 vitamint, mint a mogyoró.




A moringa egészségügyi előnyei


  • A moringa oleifera tea kiváló energia ital. Antioxidánsai és vitaminai kitisztitják a gondolatokat és növelik az energiát.



  • A moringa a szervezet által igényelt összes aminosavat tartalmazza.
    Az aminosavak a proteinek épitőelemei, melyek a sejtek növekedéséhez,
    javitásához és fenntartásához szükségesek. Az emberi szervezet 10-12
    aminosavat állit elő. A maradék 8, esszenciális aminosav néven ismert.
    Ezeket a napi táplálkozással kell a szervezetbe juttatnunk és a moringa
    mindet tartalmazza.



  • A moringa jobb, mint a legtöbb multivitamin és kálcium tabletta.
    Azok szintetikus összetevőkből készülnek. Különböző táplálkozás
    kiegészitők a moringa leveléből és terméséből készülnek, amelyek a
    kálcium és multivitamin természetes forrásai. A feldolgozás folyamata
    növeli a biológiai felszivódást.



  • A moringa levelei segitik a természetes módon hosszan létrejövő és hosszan tartó energia löketet. Úgy találták, hogy gyógyitja a fekélyeket, csökkenti az arthritis fájdalmait és a gyulladásokat, szabályozza a vérnyomást és gátolja a tumorok kialakulását



  • Az egészséges hajhoz hasonlóan az egészséges bőr is megfelelő tápanyagok igényel. A moringa tele van tápanyagokkal (kálcium,
    A-, B-, C-, D- és E-vitamin), réz, vas, cink, mangnézium, szilikon,
    mangán. A moringa hidratáló-, tápláló és tisztitó tulajdonságai
    kiválóak, ezért nagyon sok bőrtápláló kozmetikumban aktiv összetevő.



  • A növény minden része gazdag antixodánsokban és tápanyagokban.
    Megszámlálhatatlan egészségügyi előnyt biztosit és számos állapotot
    gyógyit. Csodafa néven nevezik, a tradicionális gyógyitás széles körben
    használja.



  • Napi fogyasztása javitja a szervezet természetes védelmi
    mechanizmusát. A moringa stimulálja az immunrendszert, gyakorta irják
    fel AIDS betegeknek.



  • Gazdag A-vitamin vagy béta-karotén forrás, így a moringa hatásos fegyver a vakság megelőzéséhez.



  • Fontos szerepe van a szoptatós anyák számára. Fogyasztása drámai módon növeli az anyatej termelődését.



  • Egyensúlyban tartja a cukor szinteket, a moringa extrém hatásos lehet a cukorbetegek számára.



  • A feldolgozott ételek fogyasztásának növekedése jelentősen hozzájárul a magas koleszterin szinthez. A moringa segit a szervezet koleszterin szintjének egyensúlyban tartását.



  • A moringa levelek fogyasztása előnyös a metabolizmus és az emberi test sejt struktúrájában.



  • A növény különféle antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért
    tisztitó és természetes méregtelenitő formájában is használják. A
    moringa magok tisztitatlan vizzel keverve felszivják a szennyező
    anyagokat. A moringa segiti a vérben levő mérgek kiválasztását és
    eltávolitását.



  • Soha, semmilyen mellékhatásáról
    nem készült jelentés. Biztonságosan fogyaszthatják gyermekek és
    felnőttek. A moringa teszták, kenyerek táplálék növelő összetevője.




  • A moringa magokat parfümök és aromaterápiás olajok gyártásában
    használják. A virágokból növényi tea készül, flavonoidokat és
    antioxidánsokat tartalmaz.



  • Gyulladáscsökkentő és antiszeptikus tulajdonságai miatt a moringa kiegészitők a kisebb karcolások, sérülések, vágások és égések gyors gyógyitója.



  • A moringa gyökér a tradicionális gyógyászatban keringési rendellenességek szabályozására, étvágynövelésre és az emésztőrendszer funkciójának javitására használt. Ugyancsak használják szexuális diszfunkciókra, női reprodukciós problémákra és artritis kezelésére.



  •  Kutatások alapján, a moringa gyökérben levő bizonyos elemek
    gyógyitani képesek a méhdaganat, vesekő és gyulladás tüneteit. Javitják a
    teljes vese funkcióit, lehetővé teszi, hogy a vesékből a kálcium és
    foszfátok a leghatékonyabban távozzanak.


A moringa előnyös hatása a hajra


  • Az egészséges haj javitja a fizikai megjelenést. A hiányos
    táplálkozás kárositja a hajat, törékeny hajvég, korpásodás és a
    hajszálak törése alakul ki. A moringa vitaminjai, ásványi anyagai hozzájárulnak a haj egészségének fenntartásához.



  • A moringa magas A-vitamin tartalmú, ezzel segiti a haj növekedését.
    Az A-vitamin fontos szerepet játszik az egészséges sejtek és szövetek
    fejlődésében és csökkenti a haj hullását. Az A-vitamin hiányától
    kiszárad a haj, korpásodás és vékonyodó hajszálak alakulnak ki.



  • A növény cink tartalma elősegiti a haj növekedését.
    A cink és szilikon az A-vitaminnal meggátolja az izzadságmirigyek
    kiszáradását és elzáródását. A cink hiánya a hajgyökér kiszáradását
    okozhatja. A cink hatással van a nuklein savak működésére is.



  • A moringa E-vitamin tartalma erőteljes antioxidáns,
    elősegiti a fejbőrben a vér áramlását. A megfelelő véráramlás
    eredményeként a fejbőr több tápanyagot sziv fel és juttat a
    hajgyökérhez.



  • A moringa a haj számára szükséges tápanyagok raktárbázisa.
    B-vitamin, különösen B-6, biotin, inositol és folsav hiánya esetén
    kezdődik a hajhullás. A C-vitamin és az E-vitamin együtt javitják a
    fejbőr és a kapillárisok vérkeringését, ami nagyon fontos a hajgyökerek
    szempontjából.



  • A moringa a haj egészségéhez fontos ásványokból, kálcium, vas, kálium, magnézium, szelén, réz és mangán nagy mennyiséget tartalmaz.



  • A moringa olaj javitja az általános és a fejbőr egészségét és
    erejét. Az olajjal történő rendszeres masszázs csökkenti a hajvégek
    törekedezését és a korpásodást.


A moringa bőrre gyakorolt előnyei


  • A moringa anti-aging (bőr öregedését gátló) tulajdonsággal
    is rendelkezik. Az emberi bőrön a szabadgyökök ráncokat hoznak létre,
    amitől a bőr öregebbnek látszik és kevésbé ellenálló. A moringa kiváló
    tisztitó képességével megtisztitja a bőrsejteket a szabadgyököktől és
    annak vitalitását, illetve fiatalságát helyreállitja.



  • A moringa levelei kb. 30 antioxidánst tartalmaznak, olaja magas arányban felszivódik, és így segiti a hatásos antioxidánsok bőrbe juttatását.



  • A moringa levelei ként is tartalmaznak.
    Az ásványi anyag minden egyes emberi sejtben megtalálható, a kollagén
    és keratin kulcs összetevője. A kollagén elasztikus anyag, rugalmasságát
    és puhaságát adja, a keratin kemény anyag a bőr keménységét és erejét
    biztositja. A két összetevő alakitja ki a bőr szövet többségét.



  • A moringa növény magja népszerű a kozmetikai iparban, terápiás
    előnyei és bőrt finomitó tulajdonságai miatt. Kiszűri a bőr mélyebb
    rétegében levő tisztátalan dolgokat, és csodálatosan méregteleniti és
    fiatalitja. Egyensúlyan tartja a természetes bőrszint és tónust. A moringa paszta szépséget ad a bőrnek, ezért arcmasz formájában használják.



  • A moringa magjaiból kivont ben olaj puhitja és finomitja a baba bőrét.



  • A mag kivonatát bőrvédő krémekben alkalmazzák. Védelmet nyújt a cigaretta füst és a nehézfém mérgezés hatásai ellen.



  • Erőteljes tisztitó anyag, a mélytisztitó krémek és folyadékok aktiv összetevője.


A moringa oleifera táplálkozási értéke:

A legcsodálatosabb tény, hogy a moringa a tápanyagok és orvosi kémiai
anyagok tárháza. A vitaminok és ásványi anyagok mellett
fitotápanyagokat, nyolc esszenciális aminosavat tartalmaz.A táblázat
mutatja növény táplálkozási értékét.



Általános élelmiszerek és moringa levelek összehasonlitása

Értékek 100 gramm étkezési adagra



A moringa táplálkozási előnyei

Tápanyag



Moringa levélben



Más élelmiszerben



A-vitamin



6.780 mcg



sárgarépa 1.890 mcg



C-vitamin



220 mg



naracs 30 mg



Kálcium



440 mg



tehéntej 120 mg



Kálium



259 mg



Banán 58 mg



Protein



6,7 g



Tehéntej 3,2 gr


Ne feledjük, hogy a moringa levelei az ember növekedéshez és fejlődéshez szükséges, összes esszenciális aminosavat tartalmazzák.



Moringa levelek aminosav tartalma


Tápanyag



Száritott levél



Friss levél



Arginin



406,6 mg



1.325 mg



Histidin



149,8 mg



613 mg



Isoleucin



299,6 mg



825 mg



Leucin



492,2 mg



1.950 mg



Lizin



342,4 mg



1.325 mg



Methionin



117,7 mg



350 mg



Pheninalinin



310,3 mg



1.388 mg



Threonin



117,7 mg



1.188 mg



Tryptophan



107 mg



425 mg



Valin



374,5 mg



1.063 mg


Minden érték 100 gramm étkezési adagra vonatkozik.