2015. február 1., vasárnap

Un renumit chirurg cardiolog ne dezvaluie care sunt adevaratele cauze ale afectiunilor cardiovasculare! ‹ Dezvoltare personala si spiritualitate!

Un renumit chirurg cardiolog ne dezvaluie care sunt adevaratele cauze ale afectiunilor cardiovasculare! ‹ Dezvoltare personala si spiritualitate!

Aceasta
este confesiunea chirurgului cardiolog Dr. Dwight Lundell, o confesiune
 devenita intr-un foarte scurt timp virala in toata lumea.

“Noi, medicii, datorita pregatirii noastre, cunostintelor si autoritatii pe
care o reprezentam, dobandim in cele mai multe dintre cazuri un ego
destul de mare, care tinde sa ne impiedice sa recunoastem atunci cand
gresim. Asa ca, iata! Recunosc deschis ca am gresit. Chirurg cardiolog
fiind, cu peste 25 de ani de experienta, perioada in care am efectuat
peste 5.000 de interventii chirurgicale pe cord deschis, astazi este
ziua in care voi incerca sa indrept raul facut cu ajutorul unor dovezi
medicale si stiintifice.

M-am pregatit timp de mai multi ani de
zile alaturi de multi alti medici proeminenti, medici etichetati ca
fiind “formatori de opinie”. Sufocati de literatura de specialitate, noi
formatorii de opinie, am insistat asupra faptului ca afectiunile
cardiovasculare sunt rezultatul nivelurilor mari de colesterol din
sange.
Singura terapie acceptata era
reprezentata de prescrierea de medicamente pentru scaderea
colesterolului si de recomandarea unei diete care restrictiona sever
aportul de grasimi. In cazul celei din urma, desigur, am insistat asupra
scopului sau de a duce la scaderea colesterolului si la prevenirea
afectiunilor cardiovasculare. Abaterile de la aceste recomandari erau
considerate a fi de natura eretica si putea duce, eventual, la
deschiderea unor cazuri de malpraxis.
Nu functioneaza!
Aceste recomandari nu mai pot fi aparate
din punct de vedere moral si stiintific. Descoperirile care au avut loc
in urma cu cativa ani, descoperiri potrivit carora inflamatia peretelui
arterelor este cauza reala a afectinilor cardiovasculare, ne conduce
incet catre o schimbare de paradigma in ceea ce priveste modul in care
va fi abordata tratarea afectiunilor cardiovasculare si a altor
afectiuni cronice.
Vechile recomandari au creat epidemii de
obezitate si de diabet, ale caror consecinte au surclasat epidemiile de
ciuma din istorie in ceea ce priveste mortalitatea, suferinta umana si
consecintele economice grave.
In ciuda faptului ca un procent foarte
mare din populatie isi administreaza statine costisitoare si in ciuda
faptului ca am redus continutul de grasime din dietele noastre, mai mult
ca niciodata, anul acesta, oamenii vor muri de afectiuni
cardiovasculare.
Statisticile desfasurate de American
Heart Association arata ca peste 75 de milioane de americani sufera in
prezent de boli de inima, 20 de milioane au diabet zaharat si 57 de
milioane au pre-diabet. Aceste afectiuni afecteaza oameni din ce in ce
mai tineri, intr-un numar din ce in ce mai mare in fiecare an.
Spus intr-un mod limepde si simplu, fara
prezenta inflamatiei in organism, colesterolul nu s-ar acumula pe
peretele vaselor sanguine si nu ar cauza afectiuni cardiovasculare si
accident vascular cerebral. Fara inflamatie, colesterolul ar circula
liber prin tot organismul, asa cum este natural. Inflamatia este cea
care face ca acest colesterol sa ramana blocat.
Inflamatia nu este foarte complicata –
acesta este raspunsul natural de aparare al organismului impotriva unui
invadator strain, cum ar fi o bacterie, toxina sau virus. Ciclul natural
de inflamare este perfect pentru a-ti proteja organismul de acesti
invadatori. Cu toate acestea, daca vom expune organismul la toxine sau
la alimente pentru care organismul uman nu a fost facut sa le proceseze,
apare o afectiune numita inflamatia cronica.
Ce om grijuliu s-ar expune in mod voit in
mod repetat la alimente sau la alte substante despre care este cunoscut
faptul ca pot aduce un prejudiciu organismului? Ei bine, poate
fumatorii, dar acestia au facut aceasta alegere voit.
Ceilalti dintre noi am urmat
recomandarile generale in ceea ce priveste dieta, o dieta saraca in
grasimi si bogata in carbohidrati polinesaturati, necunoscand faptul ca
producem un prejudiciu repetat vaselor noastre sanguine. Acest
prejudiciu repetat creeaza inflamatie cronica care provoaca boli de
inima, accident vascular cerebral, diabet si obezitate.
Permiteti-mi sa repet: prejudiciile
repetate si inflamatia la nivelul vaselor sanguine este cauzata de o
dieta saraca in grasimi.
Care sunt principalii vinovati pentru
aparitia inflamatiei cronice? Spus intr-un mod simplu, acestia sunt 
carbohidratii foarte procesati (zahar, faina si toate produsele obtinute
din acestea) si consumul in exces de uleiuri vegetale omega6 cum ar fi
cele de soia, de porumb si de floarea soarelui, uleiuri care se regasesc
in continutul unui numar foarte mare de alimente procesate.
Petreceti cateva momente imaginandu-va o
perie aspra frecata repetat pe pielea moale pana cand aceasta devine
rosie, intr-o stare apropiata de sangerare. Sa spunem ca faci asta de
mai multe ori pe zi, in fiecare zi, timp de cinci ani. In cazul in care
ai putea tolera acest periaj dureros, vei suferi de o sangerare, o zona
infectata si umflata care ar deveni din ce in ce mai afectata cu fiecare
periaj repetat. Aceasta este o modalitate foarte buna prin care poti
vizualiza procesul inflamator care ar putea avea loc in corpul tau chiar
acum.
Indiferent de locul unde are loc acest
proces inflamator, extern sau intern, este acelasi lucru. Am privit in
interiorul a mii si mii de artere. O artera afectata arata ca si cum
cineva a luat o perie si a frecat-o in mod repetat. De mai multe ori pe
zi, in fiecare zi, alimentele pe care le consumam pot crea mici leziuni
care se pot trasforma in leziuni mult mai mari, determinand organismul
sa raspunda, in mod continuu si in mod corespunzator, cu inflamatia.
Cu toate ca noi ne bucuram de gustul unei
prajituri dulci, corpurile noastre raspund alarmant, ca si cand la
nivelul organismului tocmai a sosit un invadator strain. Alimentele
bogate in zahar si in carbohidrati simpli, sau prelucrate  cu ajutorul
uleiurilor omega6 pentru a le spori termenul de valabilitate, au dominat
dieta in ultimii ani. Aceste alimente au otravit incet pe toata lumea.”
– Dr. Dwight Lundell, M.D.