2010. február 3., szerda

Aloha filozófia

 ALOHA FILOZÓFIA

He kehau ho'oma'ema'e ke aloha
"A szeretet olyan, mint a tisztító harmat"


   ALOHA FILOZÓFIA
(az Aloha International anyaga)

1.      IKE: A világod olyan, amilyennek hiszed.
2.      KALA: Nincsenek határok.
3.      MAKIA: Az energia követi a figyelmet.
4.      MANAWA: Most van a cselekvés pillanata.
5.      ALOHA: Szeretni annyi, mint boldognak lenni.
6.      MANA: Az erő belülről jön.
7.      PONO: A hatékonyság, az igazság mércéje.




Aloha Szellem egy jól ismert utalás arra a barátságosan elfogadó magatartásra, amelyről a Hawaii-i szigetek lakói oly híresek. Ugyanakkor utal egy olyan hatásos módszerre is, amely képes megoldani minden problémát, elérni minden kitűzött célt, és olyan tudati vagy testi állapotot teremteni, amilyet csak akarsz.

Hawaii nyelven az "aloha" sokkal többet jelent, mint szia, viszlát vagy szeretet. Ez mélyebb értelemben "az életenergia (ha) örömteli (oha) megosztása (alo) a jelenben. Ahogyan megosztod ezt az energiát, úgy fogsz ráhangolódni az isteni erőre, amelyet a Hawaii-i emberek MANA-nak neveznek. Ennek a mérhetetlen erőnek a szeretetteljes használata a titka a valódi egészségnek, boldogságnak, jólétnek és sikernek.
Amikor ráhangolódsz erre az erőre, és az működni kezd, ez annyira egyszerűnek tűnhet számodra, hogy megkísérthet az a gondolat, hogy "ez túl könnyű ahhoz, hogy igaz legyen". Kérlek, ne hagyd, hogy a látszat megtévesszen. Ez a leghatásosabb technika a világon, és bár rendkívül egyszerű, mégsem bizonyul könnyűnek, mert állandóan kell emlékezned rá, és sokszor kell alkalmaznod.
Ez egy olyan titok, amely az emberiségnek megadatott újra és újra, és itt van megint, más formában.
A titok a következő:
Áldj meg mindenkit és mindent, amely képviseli a kívánságaidat.
Ez minden.
Azonban minden egyszerű dologhoz szükséges némi magyarázat.
Megáldani valamit egyenlő azzal, hogy felismersz vagy kiemelsz egy pozitív minőséget, jellemet vagy állapotot azzal a szándékkal, hogy mindez növekedjen, fennmaradjon, vagy létrejöjjön.
Az áldás három okból kifolyólag lesz hatásos, ha meg akarod változtatni az életedet, vagy ha azt szeretnéd megkapni, amire vágyakozol:
- Először is a tudatod pozitív összpontosítása felébreszti az Univerzum pozitív, alkotó erőit.
- Másodszor, kifelé indítja el az energiádat, aminek köszönhetően még több energia áramlik át   rajtad.
- Harmadszor, amikor mások érdekében áldasz, ahelyett, hogy egyenesen magadat áldanád meg, akkor elkerülhetsz mindenféle tudatalatti félelmet arról, amit magadnak szeretnél, és az áldásra való erős összpontosítással növeled a hasonló jó dolgokat a saját életedben is. Ami a legszebb ebben a dologban, hogy az áldás, melyet másokért teszel, rajtad éppúgy segít.
Az áldás történhet a képzelet által vagy érintéssel, de a legáltalánosabb és legkönnyebb módja a beszéd. A verbális áldás legfőbb fajtái a következők:

Csodálat - dicsérni vagy magasztalni valami jót, amit észrevettél. Például, "Milyen szép naplemente! Tetszik az a ruha. Olyan jópofa vagy."

Megerősítés - Ez egy különleges állítás az áldás erejének növelésére vagy tartósságára. Például, "Megáldom ennek a fának a szépségét. Áldott legyen a tested egészsége."

Elismerés - Ez a hála egyfajta kifejezése azért, hogy valami jó létrejön, vagy már megtörtént. Például, "Köszönöm Istenem, hogy segítettél. Köszönet az esőnek, a föld táplálásáért."

Előrelátás - Ez a jövő megáldása. Például, "Csuda jó pikniket rendezünk. Áldom az emelkedő jövedelmedet. Köszönöm a tökéletes társamat. Szerencsés utat, a jó szelek vezessenek utadon."

Hogy az áldással a legtöbbet érd el, fel kell adnod vagy lerövidítened azt az utat, amely tagadja azt: ez pedig az átkozódás. Ez nem a káromkodás vagy a csúnya szavak használatát jelenti. Hanem az áldás ellentétjére utal, kritizálni a csodálat helyett, kételkedni a megerősítés helyett, hibáztatni az elismerés helyett, aggódni a bizakodó előrelátás helyett. Ha ezek közül valamelyik mégis megtörténne, megsemmisítheti az áldás néhány hatását. Minél inkább átkozódsz, annál nehezebb és hosszabb lesz az út a helyes áldásig. Más oldalról nézve, minél többet áldasz, annál kevésbé lesz ártalmas bármiféle átkozódás.
Következzen néhány elképzelés a különböző szükségletek és vágyak áldására:

Egészség - Áldd meg az egészséges embereket, állatokat, sőt a növényeket is, mindent, ami jól felépített és megalkotott, mindent, amely bőséges energiáról árulkodik.

Boldogság - Áldj meg mindent, ami jó, vagy azt a jót, amely minden emberben és dologban benne van, a boldogság minden jelét, amit látsz, hallasz vagy érzel az emberekben vagy állatokban és az összes lehetőséget a boldogságra, amit magad körül észreveszel.


Jómód - Áldd meg minden jelét a boldogulásnak a környezetedben, beleértve mindent, amit pénzzel lehet elérni, az összes pénzt, amely rendelkezésedre áll bármilyen formában és részt vesz a világ körforgásában.

Siker - Áldd meg az eredmények és tettek összes megnyilvánulási formáját (az épületeket, hidakat és sporteseményeket); az összes célba érkezést (hajók, repülők, vonatok, autók és emberek) minden jelét a további megmozdulásnak és kitartásnak és minden jelét az örömnek és jókedvnek.

Bizalom - Áldd meg az emberekben és állatokban lévő bizalom és erő összes jelét; az állandóság minden jelét (mint a hegyek és magas fák); és a céltudatos erő minden jelét (beleértve a nagy gépeket, erővonalakat).
Szeretet és barátság - Áldd meg minden jelét a törődésnek, gondoskodásnak, részvétnek és támogatásnak, minden harmonikus kapcsolatnak a természetben és építészetben; mindent, amely kapcsolatban áll vagy finoman érintkezik valami mással; minden jelét az együttműködésnek a játékban és munkában; és minden jelét a szeretetnek és mókának.
 Belső béke - Áldd meg a csendesség, a nyugalom, a víz nyugalmának és az ég derültségének, minden távoli látképnek (horizont, csillagok, a Hold) minden jelét; a szépség, a látvány, hang és érintés minden jelét; a tiszta színeket és formákat; a természetesen vagy mesterségesen létrejött részletes formákat.
 Lelki növekedés - Áldd meg a természetben jelenlévő növekedés, fejlődés és változás minden jelét, az átmenetet a hajnal és alkony között; a Nap, a Hold, a bolygók és csillagok mozgását; a madarak röptét az égen, a szél és tenger mozgását.
 A fenti elképzelések vezérfonalak mindazok számára, akik nem szoktak áldani, de nincsenek korlátozva általuk. Ne feledd, hogy minden minőség, jellemvonás vagy állapot lehet áldott, ha valaha létezett, jelenleg létezik, vagy ha régóta csak a te képzeletedben létezik.
Személy szerint én használtam az áldás erejét a testem gyógyítására, bevételem növelésére, több képesség kifejlesztésére, hogy létrehozzak egy mélyen szerető kapcsolatot feleségemmel és gyerekeimmel és kialakítsaki egy egész világot behálózó, aloha szellemmel dolgozó, békéltető hálózatot. Mivel nekem ez jó szolgálatot tett, meg szeretném osztani veled.

Hogyan fokozhatod az erődet az áldáshoz.
Van egy, a hawaii-i sámánok által használt módszer- a személyes energiád növelése- mely erőd fokozásában segít téged. Ez egy egyszerű légzéstechnika, amely használható alapozáshoz, összpontosításhoz, meditációhoz és gyógyításhoz. Nem igényel semmiféle különös helyzetet, és elvégezhető mozgás közben, pihenés közben, nyitott vagy csukott szemmel egyaránt. Hawaii-n pikopiko-nak nevezik, mert piko a köldököt és fejtetőt egyaránt jelenti
A technika:
1.      Légy tudatában a természetes légzésednek (megváltozhat önmagától a tudatosságod következtében, de ez rendben van így).
2.      A tudatoddal vagy érintéssel állapítsd meg a fejtetőd és köldököd helyét.
3.      Most belégzéskor irányítsd a figyelmed a fejtetőre, kilégzéskor a köldöködre. Addig lélegezz így, amíg csak szeretnél.
4.      Amikor nyugodtnak és összpontosítottnak érzed magad, és/vagy energiávaltelinek, képzeld el, hogy egy láthatatlan fény felhő vagy egy elektromágneses mező vesz körül, és hogy a légzésed növeli ennek a felhőnek vagy mezőnek az energiáját.
5.      Áldás közben képzeld azt, hogy áldásod tárgya ugyanolyan energiával van körülvéve, mint te magad.

Változatok
a. A fejtető és köldök helyett irányítsd a figyelmed válltól vállig, vagy az égtől a földig.
b. Segítség az energiamezőre való összpontosításhoz, képzeld el színesen, mint egy hangszínt, egy akkordot, vagy egy bizsergést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése